Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

27.8.07

de handel


Din Evenimentul zilei, iata cum tiganii timisoreni se gentrifica:

Modul de operare al „bastanilor” timisoreni



1. Pun ochii pe casa

2. Prin relatiile de la primarie, obtin date despre proprietari si despre apartamente

3. Cumpara prin interpusi spatiile cele mai mici de la demisol ori mansarda.

4. Daca imobilul este revendicat, cumpara de la mostenitori drepturile litigioase

5. Dupa ce obtin legal dreptul de a intra in spatiu, le fac oferte celorlalti proprietari. Propun garsoniere sau apartamente cu o camera in blocuri comuniste.

6. Daca proprietarii refuza, muta in vila familii sarace incepand un razboi al nervilor

7. Vecinii sunt amenintati ca, daca nu fac schimbul imobiliar, vor avea „viata iad”

8. Urmeaza scandaluri, inundatii, murdarie in spatiile comune, se arunca pe usi cu fecale, se urineaza pe geamurile de la demisol, noptile se tin chefuri cu lautari. Copiii sunt folositi pentru ca nu pot fi amendati sau trasi la raspundere

9. Vizitatorii sunt acostati la intrarea in imobil, li se vorbeste vulgar, copiii isi expun organele genitale si fundul, adultii ameninta chiar si cu moartea, spunand ca lor le apartine casa.

10. In final, viata este aproape imposibila, majoritatea vecinilor vanzand „bastanului” pe sume derizorii.










Da click aici ca sa vezi totul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

inevitabil

chiar de pare greu acum de crezut va fi sange curand pe strazile alea.si nu numai romanesc. mi-am facut un scop in viata de a le arata si explica prietenilor mei germani si englezi cine suntem noi ca natie(nu neaparat pura dar eterogena),si cine sunt untermenschii astia din india,aceasta natie de desert, fosti kschatria,ultima roata la caruta si la locul lor de origine.au fost si aici sclavi sute de ani si acum... si de aici te poti gandi si la tema privitoare la disparitia indo europenilor ca rasa in timp. apropo domnule bichir , daca din pura intamplare cititi acest mesaj atunci, ca teolog , va spun ca imi explic acum ce vrea sa spun apocalipsa nedescifrata...

Anonim spunea...

Si in Craiova este la fel. Vezi strada Bucovatului!

Anonim spunea...

trebuie spus ca handel inseamna cacat in tiganeste si ca de cacat am ajuns



Nuntile intre blocuri, noul cosmar urban
29 August 2007
Andrei Ciurcanu

Chefurile cu bautura si mancare au devenit un obicei in cartierele Bucurestiului.



Jumatate de strada este acoperita de covorul rosu. Trei corturi imense au ocupat trotuarul, un stand de bautura si mancaruri fine e improvizat pe un loc de parcare.

Geamurile vecinilor se inchid unul cate unul. Taraful incepe demonstratia de forta. E mare nunta tiganeasca in cartier.

Traiul in comun isi mareste lista de obiceiuri. Dupa ce partidele de barfa din fata blocului si mesele de pomenire instalate in casa scarii s-au banalizat, a venit randul chefurilor intre blocuri sa intre in topul activitatilor. Nuntile marilor familii tiganesti s-au transformat, peste noapte, intr-un cosmar al oricarui bucurestean. Inainte sa mearga la restaurant, oamenii se nuntesc in cartier.

Desi nu sunt autorizate si deranjeaza linistea a mii de oameni, organizatorii nu se sperie de eventualele sanctiuni si nici de vizitele politistilor. Amenzile de cinci milioane de lei vechi sunt o bagatela pe langa sumele cheltuite pentru tot aranjamentul: zeci de mii de euro, ca sa vada saracii de ce sunt in stare vecinii mai bogati.

„Petrecerile astea ma scot din minti”

Luni dupa-amiaza, pe Strada Pescarusului, acordurile unui clarinet trezesc lumea. Oamenii ies la ferestre. „Azi nu mai conteaza anii daca stai bine cu banii”, boxele zguduie cartierul. O mama tanara cu pruncul in brate. „De ce suntem obligati sa suportam galagia asta? Sun la politie.”

Pe o straduta ingusta din sectorul 2, in fata corturilor cu delicatese, bucurestenii isi dau coate. „Nepotii lui Bambina se casatoresc”, spune serioasa o femeie vadit suparata de harmalaia ce se anunta.

„Sunt unele momente in care il regret pe Hitler”, intervine o fosta doctorita, diagnosticata pe loc de vecinii lipiti de gardul viu, la gura casca: „E nebuna saraca, dar uneori are dreptate, nuntile astea tiganesti te scot din minti”.

Politia vine si pleaca

Cartierul duduie. Oamenii blestema, fetele tinere isi misca soldurile. Apare politia. Nasul mare ii trage pe cei doi agenti deoparte. Un buletin flutura prin fata celor in uniforma si se face pace. Muzica isi reia ritmul. Dupa doar o ora, un nou echipaj, alti agenti.

De aceasta data, nasul mare ii invita pe casa scarii. Dupa o mica discutie si strangere de maini, petrecerea se reia. „Dusmanii imi poarta pica si vecinii se oftica!”

Cei mai multi nuntasi, in sectorul 2

Sectorul primarului Ontanu este, conform statisticilor, cel mai petrecaret sector al Capitalei. Numai in decursul acestui an, politia comunitara a dat 67 de sanctiuni.

Amenzi in valoare de peste 40.000 de lei pentru organizarea de astfel de petreceri intre blocuri in zona Baicului, Doamna Ghica, Pantelimon si Vatra Luminoasa.

„Aceste activitati sunt ilegale si nu exista nicio autorizatie care sa permita desfasurarea lor”, a sustinut Cristian Lemnaru, directorul Administratiei Domeniului Public Sector 2.

Cu toate acestea, acum o saptamana, nuntasii se laudau ca au autorizatie de la primarie. Cum necum, ADP-ul a permis ocuparea spatiului public „pentru organizarea unei nunti intre orele 15.30 si 20.30”. Primarul Neculai Ontanu s-a facut foc si para si a amenintat ca-i sanctioneaza pe angajatii ADP-ului, de la primul la ultimul.

In celelalte sectoare domneste linistea. Politia Comunitara abia daca primeste o sesizare pe an. Iar daca e loc de petrecere, se cade la mica intelegere. „Ii lasam sa-si desfasoare activitatea in liniste pana la ora 22.00, cu conditia sa fie pasnici”, au fost de parere reprezentantii Politiei Comunitare. La fel de pasnici cum trebuie sa fie si vecinii transformati, fara voie, in nuntasi.

VIATA LA COMUN

„Vrei liniste si intimitate? Mergi la hotel atunci”

Una dintre nuntile care au beneficiat de „reclama” la posturile de televiziune a fost cea de saptamana trecuta, nasita de Tobi din Doamna Ghica.

„Daca eu iti spun cat am cheltuit, cred ca lumii ii cade capul”, spune grav barbatul. Inainte sa ia mireasa de acasa, a angajat o firma de catering si i-a invitat la o gustare pe cei mai buni prieteni, in fata blocului: un pahar cu vin din Franta, mancaruri fine cu parfum mediteraneean, muzica de calitate.

„Asa e obiceiul in natalitatea asta a noastra, dupa asta am mers la Marriott”, povesteste nasul mare. In urechile bucurestenilor din Teiul Doamnei inca se mai aud acordurile lui Florin Salam si Adi de la Valcea.

A trecut o saptamana de cand Gabi a luat-o de nevasta pe Gina din Rahova si Tobi a cheltuit cateva zeci de mii de euro pentru asta. „A fost shou de shou”, povesteste plina de energie Ana, iubitoare de haine de firma si manea.

Viata la bloc e de-a valma si, vrei nu vrei, „trebuie sa mirosi ciorapii nespalati ai vecinului”, spune serios Ciprian. Si, ca un roman nascut in Romania, are o singura dilema. „A fost mare tambalau. Mureau babele la pervaz.. si eu cu ele. Galagia ca galagia, dar de unde, Doamne, iarta-ma, au atatia bani oamenii astia, mai, domnule?!”.

Doamna Ghica si vedetele de top

„Banii se fac, nu asta e problema”, asaza punctul unde trebuie Tobi. „Familia nasilor a mers la Catalin Botezatu, eu am avut costum Richemond si pantofi de la Louis Vuitton”.

Si muzica de valoare, „clasa-ntaia, marca urs”: Adi de Vito, Sorinel Pustiu, taraful de la Clejani. Numai Ilinca n-a stiut ce vedete i-au cantat sub streasina.

„Cand a inceput, era sa-mi sara inima din piept. Sa mor si alta nu. Parca duduia casa in mine”, explica batrana si incepe sa-si pocneasca cosul pieptului cu pumnul noduros. „Pe timpul lui raposatul mergeai la puscarie direct. Sa n-am eu liniste in casa mea?!”, spune, suparata, femeia.

Cine nu arunca cu valuta pe fereastra e nimeni, asta e deviza. Legea tiganeasca nu lasa loc de interpretari. Si ce daca majoritatea vecinilor nu gusta din ritmurile orientale? Ana gaseste rapid solutia. „Vrei liniste si intimitate? Mergi la hotel atunci!”.

Traditie

Trei zile si trei nopti

Obiceiul dansatului miresei in fata casei are insa radacinile mult mai bine infipte in traditie. Cei mai in varsta povestesc despre corturi in fata portilor, pe ulite. Se chefuia trei zile si trei nopti, dupa care nuntasii se dregeau cu ciorba de potroace. Cei mai veseli au invocat chiar si dansatul rochiei si sacrificarea unui porumbel cand mireasa nu era fata mare. „Obiceiul asta nu e tiganesc. Si romanii faceau la fel odata”, povesteste o bucuresteanca, transformata fara voie in nuntas de cartier, intocmai ca pe vremuri.

Google
 

Postări populare