În ultimii ani, s-a scris cu vârf și îndesat despre implicarea vârtoasă a SRI, sub conducerea tandemului George Maior-Florian Coldea, în justiție, care a fost transformată în „câmp tactic" după încheierea protocolului secret cu Parchetul General și Înalta Curte în august 2009. Principalul serviciu secret din România s-a implicat însă la fel de vârtos și în politică, îndeosebi după câștigarea celui de-al doilea mandat prezidențial de către Traian Băsescu în decembrie 2009, la care și-au adus contribuția și șefii SRI. O dovadă clară a implicării partizane a acestora este multcomentata întâlnire din sufrageria generalului Gabriel Oprea în seară turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, la care capetele de afiș au fost directorul SRI, George Maior, primul sau adjunct, generalul Florian Coldea, și procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi. După ce s-au văzut cu sacii în căruță, rămânând în funcții după realegera președintelui Băsescu, șefii SRI au pus la cale două mari operațiuni politice: acapararea principalului de opoziție (PSD) și crearea unui partid balama (UNPR) pentru a asigura majoritatea parlamentară necesară guvernării PDL.
Acapararea PSD și crearea UNPR
Acapararea PSD a fost realizată prin Victor Ponta, care a candidat și a fost ales președinte al acestui partid la congresul desfășurat în februarie 2010, când l-a învins la mustață pe liderul în funcție Mircea Geoană, contracandidatul perdant al lui Băsescu la alegerile prezidențiale din decembrie 2009. Ponta era în relații foarte apropiate cu directorul SRI, George Maior, cu care a fost coleg în Guvernul Năstase și, mai mult, acesta i-a fost nas la căsătoria cu Daciana Sârbu. Maior și amicul comun Sebastian Ghiță l-au convins să-l sprijine pe Ponta să preia conducerea PSD și pe generalul Coldea, care era mai apropiat de președintele Băsescu, rezultând că a existat un agreement și de la Palatul Cotroceni. Principalii contracandidați anunțați ai lui Mircea Geoană, Adrian Năstase și Miron Mitrea, au fost constrânși să se retragă cu câteva zile înainte de congres, iar, după retragerea acestora, și-a anunțat candidatura Victor Ponta. Un alt contracandidat redutabil, Cristian Diaconescu, a fost constrâns să-și retragă candidatura în ziua congresului. Mulți participanți și observatori și-au dat seama atunci că acest congres a fost orchestrat de un serviciu secret. O implicare puternică în favoarea lui Ponta au avut atunci foștii miniștri social-democrați Ioan Rus și Ilie Sârbu, sponsorul respectiv socrul alesului, care-i făceau temenele lui Băsescu în perioada respectivă. Amicul Sebastian Ghiță a avut atunci misiunea să instaleze camere video prin care să fie controlat votul delegaților. Ghiță a avut această misiune și la congresul din aprilie 2013, când a asigurat și accesul și ordinea la Sala Palatului cu o bandă de vlajgani rași în cap.
La scurt timp după congresul PSD din februarie 2010, șefii SRI au nășit Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), în care au fost racolati, în prima faza, parlamentari din PSD controlați de SRI, gen Șerban Mihăilescu, zis Miki Șpagă. Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, a dezvăluit cu trei ani în urmă că ideologia noului partid a fost elaborată la SRI. Președinte al UNPR a fost uns generalul Gabriel Oprea, care fusese reevaluat de președintele Traian Băsescu și fusese numit în decembrie 2009, după realegerea să, ministru al Aparararii Naționale în guvernul condus de premierul Emil Boc. Oprea era în relații de prietenie cu directorul SRI, George Maior, din perioada în care au fost colegi în Guvernul Năstase și se află în relații apropiate cu generalul Florian Coldea, fiindu-i îndrumător la lucrarea de doctorat din 2008. Interesant este că generalul Coldea a obținut doctoratul cu magna cum laudae în 2010, anul nașterii UNPR și al relansării politice a generalului Oprea. Puțini știu că dacă Ponta nu reușea să preia conducerea PSD la congres, el urmă să fie președintele noii formațiuni pritocite de SRI. Ulterior, în UNPR au mai fost racolati parlamentari din PSD în principal, dar și din alte partide de opoziție (PNL, PC, s.a.), care au fost de regulă șantajați cu dosare penale sau cu dosare de integritate, Parchetul General și Agenția Națională de Integritate aflându-se sub controlul SRI. UNPR a fost oficializată că partid în mai 2010, după care și-a constituit neregulamentar grupuri parlamentare în cele două camere ale Parlamentului și a fost cooptată la guvernare de către PDL, asigurând majoritatea parlamentară necesară partidului prezidențial și președintelui Traian Băsescu. UNPR a asigurat partidului lui Băsescu majoritatea necesară guvernării până la căderea guvernului condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu la finele lunii aprilie 2012.
Implicare în răsturnarea și în facerea de guverne
Conform unor ofițeri SRI în rezervă, fostul director George Maior a fost implicat în răsturnarea Guvernului Ungureanu, prin trecerea moțiunii de cenzură inițiate de USL, fiind supărat că președintele Băsescu nu l-a desemnat pe el premier în locul lui Boc în februarie 2012, ci pe omologul sau de la SIE. Potrivit acelorași surse, șeful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, l-a susținut substanțial, împreună cu generalesele Emilia Posastiuc și Elena Istode, zisă Anaconda, pe președintele Băsescu să rămână în funcție cu ocazia referendumului de demitere din vara anului 2012. George Maior a fost implicat și în constituirea primului guvern USL în mai 2012. Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, care era secretar general al partidului în perioada respectivă, a devoalat în 2018 că Victor Ponta a făcut lista miniștrilor din primul guvern USL împreună cu directorul SRI, George Maior, iar acest fapt a fost confirmat de fostul lider PNL Crin Antonescu. A urmat pentru președintele și premierul PSD, Victor Ponta, o perioada de efuziune și de fuziune cu SRI (2012-2014) în care numirile de miniștri, precum și eliminarea parlamentarilor, primarilor sau președinților de consilii județene rebeli sau incomozi se decideau la partidele de tenis și la petrecerile organizate în locațiile SRI, cu binecuvântarea directorului SRI, George Maior, și a primului sau adjunct, Florian Coldea. Pentru operațiuni punitive, Maior și Coldea aveau la dispoziție malaxorul sau binomul SRI-DNA. Pentru unele operațiuni de acest gen, Ponta, Maior și Coldea au apelat la serviciile santajabilului și obedientului președinte al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, odrasla unui fost comandant de pușcărie comunistă, care a fost invitat la multe din aceste întâlniri.
De-a lungul anilor, șefii SRI au impus mai mulți miniștri în guvernele PSD conduse de Victor Ponta și de marionetele lui Liviu Dragnea, precum Remus Pricopie la Educație, Mihnea Costoiu la Cercetare Științifică, Mihai Tudose la Economie și Marius Nica la Ministerul Fondurilor Europene. Așa se explică că ulterior, în timp ce era rector al Universității Politehnice din București, Costoiu l-a scăpat pe Coldea de eventuale acuzații de plagiat, extrăgându-i lucrarea de doctorat de la Biblioteca Națională, iar Pricopie, în calitate de rector la SNSPA, i-a angajat pe Coldea și pe soția să cadre didactice la urmășa fostei Academii PCR „Ștefan Gheorghiu". Maior și Coldea au fost implicați și în desemnarea unor candidați ai PSD la primarii importante din Capitală, cum ar fi Dan Tudorache la Sectorul 1, Daniel Florea la Sectorul 5 și Gabriel Mutu la Sectorul 6. Au ajuns să se implice și în alegerea principalilor lideri ai PSD. În 2015, după demisia lui Ponta din fruntea PSD, generalul Coldea i-a transmis, prin generalul Oprea, lui Dragnea, care era președinte executiv, să-l lase pe Valeriu Zgonea președinte interimar, iar el să rămână numărul doi. Fostul deputat și ministru Constantin Niță s-a destăinuit că președintele PSD, Liviu Dragnea, a renunțat să-l mai susțînă în 2016 pentru funcția de președinte al Consiliului Național al partidului întrucât generalul Coldea i-a cerut că în această funcție să fie desemnat senatorul Mihai Fifor, fapt care s-a și realizat.
Au crezut că ei conduc România
Astfel, Maior și Coldea au ajuns să creadă la un moment dat că ei conduc România. Sugestivă în acest sens este următoarea afirmație făcută de directorul George Maior în ianuarie 2015, înainte că DNA să solicite ridicarea imunității și arestarea judecătorului Toni Greblă de la Curtea Constituțională, ales drept țintă a represaliilor statului paralel după ce această instanța a declarat neconstituționale legile Big Brother inițiate de SRI: „O să le dau o lecție celor de la CCR că să înțeleagă cine conduce România". Judecătorul Greblă nu a fost singură victima a foștilor șefi de la SRI. În megalomania să alcoolizată, Maior a mers până acolo încât a sunat un parlamentar și l-a amenințat că va fi arestat, fiind supărat că acesta și-a permis să critice SRI în mai multe declarații politice. Este vorba de fostul deputat PSD Ion Stan, președinte pe atunci al organizației județene Dâmbovița a PSD, care a deținut anterior funcția de președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI în două legislaturi. Amenințarea lui Maior s-a concretizat în scurt timp. Deputatului Stan i-a fost fabricat de binomul SRI-DNA un dosar penal pentru trafic de influență, legat de finanțarea campaniei electorale a PSD Dâmbovița la alegerile parlamentare din 2012, pentru care a fost solicitată ridicarea imunității parlamentare în vederea arestării preventive, dar Camera Deputaților a respins această cerere. Ulterior a fost trimis în judecată și condamnat la doi ani de închisoare cu executare. A fost liberat condiționat, dar în scurt timp a decedat în urmă unor afecțiuni generate de umilințele suferite. Ce s-ar fi întâmplat într-un stat occidental în cazul în care un parlamentar ar fi fost amenințat cu arestarea de un șef de serviciu secret?
Și eu am fost marginalizat și apoi exclus din PSD în 2013 la comandă lui Maior și Coldea. În 25 martie 2013 Victor Ponta mi-a solicitat să renunț la funcțiile în PSD (președinte al organizației județene Satu Mare și membru al Comitetului Executiv Național) cu motivația că ambasadorul american de la București și Departamentul de Stat de la Washington ar fi reclamat că declarațiile mele critice la adresa șefilor SRI și a procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, sunt antiamericane. L-am întrebat pe Ponta dacă trebuie să înțeleg că Maior, Coldea și Kovesi se află în serviciul statului american, nu al statului român, dar nu a avut niciun răspuns. După câteva luni, Agenția Națională de Integritate condusă de slugoiul Horia Georgescu mi-a inventat o stare de incompatibilitate, pe care am contestat-o în justiție și mi-a fost anulată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. După ce am scăpat de dosarul de integritate, DNA mi-a fabricat un dosar penal pentru o pretinsă complicitate la șantaj, pentru care am fost achitat în prima instanța.
Un plan pentru acapararea totală a puterii
Punctul culminant l-a reprezentat planul nasului Maior și fînului Ponta de acaparare totală a puterii în România în 2014. Potrivit acestui plan, premierul Ponta a candidat pentru funcția de președinte al României la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, fiind sigur că va fi ales. După învestirea în funcția de președinte, urmă să-l desemneze premier pe nasul George Maior. Alt nas, generalul sfertodoct Gabriel Oprea, urmă să fie numit șeful Comunității de Informații, care urmă să reunească principalele servicii secrete, SRI și SIE, pentru a crea un superserviciu în genul Securității ceaușiste. Un alt amic, impostorul Horia Georgescu de la ANI, urmă să fie desemnat ministru al Justiției în Guvernul Maior. Va închipuiți ce stat arbitrar și autoritarist urmă să devină România având la timonă un individ instabil și mincinos că Victor Ponta și un individ complexat și megaloman că George Maior, care se credea reîncarnarea cardinalului Richelieu și a cancelarului Bismarck într-un trup (dacă ne luăm după prefetele pe care le-a scris la două cărți dedicate acestora).
Noroc că planul lor a fost dat peste cap, cel puțîn temporar. Pentru că Ponta și Maior speră să revină în pole-position cel târziu în 2024, când sunt preconizate următoarele alegeri prezidențiale, mizând pe faptul că românii sunt uituci și iertatori. Tocmai de aceea, abuzurile și malvesatiunile SRI sub leadershipul Maior-Coldea ar trebui anchetate serios, începând cu o comisie parlamentară de genul celebrei comisii Church, care a anchetat derapajele CIA din anii 60-70, după scandalul Watergate.
________________
Problema SRI nu e ca s-a implicat in politica , ci ca s-a implicat de partea dusmanilor tarii .
Ar putea SRI să aibă atâta putere, fără fondurile secrete provenite din activitatea firmelor acoperite, din varii domenii?
Câte firme românești au fost preluate agresiv de acoperiții SRI, cu prețul lichidării concurenței de pe piața românească?
Câți șomeri au rezultat din falimentarea cu intenție a unor societăți comerciale, pentru a face loc celor agreate de SRI?
Care a fost rolul lui Ioan Talpeș în selectarea de acoperiți SRI și numirea lor la conducerea unor imense combinate și unități industriale din varii domenii?
Cum au fost distribuite fondurile obținute din exploatarea societăților comerciale SRI și unde au fost investite acele fonduri?
Este adevărat că banii au fost investiți în țări europene sau de aiurea, iar profitul a fost folosit pentru a cumpăra alte active în România, uneori de către cetățeni români acoperiți din străinătate, după înființarea în acele țări de firme racordate la fondurile SRI?
Parte din banii firmelor SRI acoperite, au fost folosiți pentru plata unor parlamentari acoperiți, ce balansau votul în parlamenT potrivit intereselor SRI?
Care este activitatea reziduală a generalului Florin Coldea în gestionarea portofoliului de firme sub acoperire SRI?
Cu banii firmelor acoperite s-au cumpărat funcții de conducere în varii domenii: cunoașteți modul în care firmele acoperite au fost ferite de controale ANAF, iar cele concurente, amendate drastic, pentru a facilita dezvoltarea firmelor SRI?
Acesta să fi fost rolul angajaților SRI detașați la ANAF, protecția firmelor acoperite?
Care au fost protectorii Grupului de firme SARTEX din politică, poliție, sistemul juridic și servicii?
Cine le-a dat planul peste cap? Buna alegere a mai facut cu klaun retard. Asta este misia serviciilor? Sa se bage in politica, sa fie slugile dusmanilor propriei lor tari?
duralex spune:
in justitie e si mai grav,
acoperitii, santajabilii din SIPA, amantlac. divorturi de ochii lumii, masonii, absolventii de la ecologică, spiru haret, d cantemir, titulescu, au ajuns ministri, sefi de institutii, sefi și in la inspectia judiciară, la siij, csm, amana ani de zile dosarele ascunse in sertar, sustrag inscrisuri, pun taxe judiciare ilegale, sfideaza legea, codurile, constituția, drepturile omului, iau hotarari după ordinele campului tactic, iar lista acoperitilor si a masonilor in lipsa lustratiei in justiției si demnitati nu le cercetează nimeni,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu