Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

1.9.19

Despre Petre Roman
Roman a recunoscut ca a fost spion pentru KGB. Cornel Dinu il acuza pe Petre Roman ca a cerut ajutorul sovieticilor in '89




Alexandru Razes

Gafa de proportii a primului premier al loviturii de stat
In Franta a fotografiat planurile unui baraj militar facut cu americanii si le-a trimis in tara * Adica facea spionaj si avea un ofiter de legatura * Considera Franta o putere inamica pe teritoriul careia actiona „din patriotism” * Cum era regula in Razboiul Rece, planurile au ajuns la KGB * Roman: „Nu vreau sa mai vorbesc!”
Petre Roman a facut, miercuri seara, in timpul emisiunii „Nasul” de la B1Tv, o dezvaluire extrem de interesanta. Practic, fostul premier al Romaniei de la inceputul anilor ’90 a recunoscut ca a facut spionaj militar in perioada in care era un simplu doctorand in Franta.
Dezvaluirea lui Roman vine dupa ce Cornel Dinu a insinuat ca acesta ca a facut parte din reteaua Caraman, care Mihai Caraman a fost singurul spion roman decorat de KGB. Petre Roman a povestit ca, in perioada in care se afla la doctorat in Franta, a avut ocazia sa vada planurile unui fel de baraj acvatic militar si, dorind binele tarii, a facut poze sau a copiat acele poze si planurile barajului. Pe care le-a trimis ulterior in tara. Roman a precizat a fost singura data cand a facut asa ceva in viata lui si ca gestul sau a fost determinat de patriotism.
Interesant este cum putea sa faca asa ceva un simplu doctorand, daca nu avea legaturi cu Securitatea. Practic, din „patriotism”, Petre Roman a riscat sa fie acuzat de spionaj militar. La fel de interesant este unde a trimis aceste documente Petre Roman. Contactat de Agentia de Investigatii Media, fostul premier a refuzat sa dea explicatii despre acest episod. „Nu vreau sa vorbesc. Imi ajunge ce am spus pana acum”, ne-a declarat Petre Roman.
***

Dupa celebrul episod in care Cornel Dinu si Sergiu Nicolaescu l-au acuzat pe Petre Roman ca a cerut ajutorul trupelor sovietice sa intervina la Revolutie – fapt negat cu vehementa de primul premier al Romaniei de dupa decembrie ’89 – Dinu a facut o noua dezvaluire fulminanta.
Cornel Dinu i-a spus, in direct, lui Petre Roman ca a facut parte din celebra Retea Caraman, ca a fost infiltrat in Franta la momentul oportun. Mai mult, ca din acea retea ar fi facut parte si Adrian Severin, Dinu Patriciu si Adrian Nastase, care mai apoi, la Revolutie, fiecare dintre acestia a avut rolul de a „aparea” in fata si de confisca revolta populara, transformand-o intr-o lovitura de stat. Dinu a mai afirmat ca Roman este cel care l-a propulsat apoi pe Caraman la CIE, iar generalul era singurul agent secret decorat de KGB si ca facea jocul dublu pentru americani si pentru rusi, fapt cunoscut de Manfred Worner, secretarul general al NATO de atunci.
In plus, Cornel Dinu, care a devenit secretar de stat in ianuarie ’90 si care in acea perioada tulbure era apropiat de Ion Iliescu si de sotia acestuia, Nina, i-a spus lui Petre Roman ca pe 20 decembrie se afla in Delta si ca a fost adus cu elicopterul la Bucuresti pentru „a fi plantat la Baricada”. Roman a negat acest fapt, sustinand ca el a fost tot timpul in acea perioada la Politehnica, cat despre reteaua Caraman, el a ajuns in Franta in 1971, iar reteaua fusese anihilata in 1969. Intrebat de Radu Moraru de unde cunoaste aceste fapte, Cornel Dinu a spus ca „de la un grup de patrioti adevarati, generali care au fost inlaturati”. Cat despre Caraman si numirea acestuia la CIE, Cornel Dinu a spus ca stie aceste lucruri din „zona lui Virgil Magureanu, dar si de la alti patrioti adevarati, cum au fost si Caraman si Virgil Magureanu.” Petre Roman s-a enervat, a avut o reactie ca si cum Dinu dezvaluie ceva ce nu trebuie sa se spuna si i-a replicat: „Dinule, Cornel, opreste-te!, opreste-te aici!” Mai apoi, ca si cum Cornel Dinu a inteles semnalul a spus: „Si domnul Roman face parte din patriotii adevarati, el a vrut binele acestei tari…”, la care Petre Roman a concluzionat: „Este clar ca domnul Dinu este indus in eroare de altii, din zona Magureanu, dar eu vreau sa ma intalnesc cu el in particular sa lamurim aceste chestiuni noi doi si apoi sa revenim pe post si sa spunem opiniei publice ce s-a intamplat de fapt!”
Un alt moment interesant din emisiunea de la B1TV a fost cand Petre Romana, care a negat cu vehementa ca ar fi facut parte din Reteaua Caraman a admis, intr-un final ca fiind la doctorat in Franta, a avut ocazia sa vada planurile unui fel de baraj acvatic militar si, dorind binele tarii, a facut poze, sau a copiat acele poze si planuri ale barajului si apoi le-a trimis in tara, dar ca asta a fost singura data cand a facut asa ceva in viata lui. Si a facut-o din patriotism. Pai, in primul rand se pune intrebarea, daca nu ar fi avut legaturi cu Securitatea, fiind baiatul luptatorului comunist Walter Roman, cum a ajuns el in Franta, la o asa zisa bursa? Doi, cum stia Roman, dupa ce a pozat planurile – deci dupa ce a facut spionaj militar, practic, cui sa trimita pozele in tara? Ca nu era pe vremea aia Internet si le-a dat asa, intr-un e-mail pe la SRI sau SIE, cum ar fi acum. Deci stia o adresa. Mai mult, la vremea aia nu trimiteai prin posta „ca boul” planuri militare secrete la adresa Securitatii, ci este evident pentru oricine ca le dadeai unui ofiter de legatura. Asa functiona Securitatea si Roman nu putea face altfel, pentru ca nu l-ar fi bagat nimeni in seama. Iar un cetatean obisnuit ar fi facut pe el de frica intr-o atare situatie stiind ca si serviciile secrete din Franta supravegheau „bursierii” proveniti din statele comuniste. Ca atare, Roman nu numai ca a mintit, dar a vrut sa deturneze discutia si sa faca pe patriotul. In fapt el a recunoscut ca spiona pentru Securitate, pentru DIE si ca avea un ofiter de legatura in Franta. (M.F.)
Sursa: http://www.agentia.org

VIDEO din emisiunea Nașul




Un comentariu:

Cititi si https://foaienationala.ro/guvernele-masonice-ale-romaniei.html spunea...

Cititi si https://foaienationala.ro/guvernele-masonice-ale-romaniei.html

Google
 

Postări populare