Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

14.7.16

Cum se poate sa mai scrii, de aici inainte, despre talambul Iohannis fara sa auzi zornaitul lanturilor tarate prin praful din care s-a nascut vesnicia?

lete (moarte, vorba lui Gogol). Cum e sa traiesti intr-o tara in care ceva atat de grotesc sj de inimaginabil se intampla, zi de zi, timp de zece ani, intr-un sat dintr-alea unde timpul nu are rabdare cu oamenii, dar e foarte ingaduitor cu bestiile, in timp ce noi votam aiurea, ba cu unul, ba cu altul si ne dam unii altora, delicat, cu tifla. Cum se poate sa mai scrii, de aici inainte, despre talambul Iohannis fara sa auzi zornaitul lanturilor tarate prin praful din care s-a nascut vesnicia? Mai puteti pune poze cu pisici si catei acum? Citate din Paler? Diverse "teste"? Daca da, treaba voastra. Eu, personal, imi suspend activitatea pe facebook incepand din momentul in care voi pune punct acestei postari, cu convingerea inutilitatii depline a covarsitoarei majoritati a postarilor de aici si cu tristetea de a fi contemporan nu numai cu acei indivizi mizerabili care si-au tinut semenii in custi, dar si cu cele aproape o mie de suflete care au trecut impasibile aproape un deceniu pe langa suferinta si umilinta crunta a semenilor lor..

tun and 23 others

Comments
Sorin Popa Paul nu putem asuma in integralitate vietile tuturor, daca vrei, nu putem asuma misterul ca atare al raului. E nesanatos si un act de vanitate (gnoseologica), dupa parerea mea, sa fii tot timpul deprimat ca se petrec acte rele pe lume. Pe de alta parte, sunt de acord ca barbarii de felul asta ar trebui sa ne faca sa tresarim nitel. Nu traim inca intr-o epoca atat de civilizata, de progresista pe cat credem noi, occidentalii pleziristi. Dar e profund nelalocul lui, cred eu, ca omul sa nu se bucure de viata. Bucuria (nu sub toate formele evident), purifica si ne da puterea de a imbunatati rostul vietilor noastre.
Cat despre facebook. mi se pare un simpatic mijloc de comunicare. Esti din nou prapastios cand spui ca tot ce-ai spus e inutil. Opiniile tale sunt articulate si inteligente, facebook e un mijloc facil si elegant prin care le poti exprima. Ce e rau in a putea sa te exprimi? Eu cred ca n-ar trebui nici sa suprasolicitam si nici sa damnam facebookul.

 
Adrian-Paul Iliescu intr-adevar, ceea ce se petrece azi (si nu numai in Romania) te face sa abandonezi tot ceea ce ai crezut despre nevoia de a te exprima, a-ti spune parerea, a argumenta sau a discuta. Abominabilul face vorbirea rationala derizorie.

 
Constantin Balasoiu parca si Adorno spunea ceva asemanator despre arta, dupa Holocasut. Sper ca nu consideri ca a fost o eroare ca oamenii au continuat sa faca arta. Eu cred de ex ca ai facut bine f bine ca te-ai exprimat. Traim intr-o lume unde intotdeauna a fost nevoie de speranta. De-asta vorbim, schimbam opinii etc
Iti impartasesc indignarea, ca si deceptia, dar nu si scepticismul. 
Sper sa te razgandesti in materie suspendare

 
Mona Szucsik dacă ne-am opri cu toții din orice formă de comunicare nu cred că am face un bine omenirii, ba din contră...

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare