Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

27.1.14

Ucraina ?! Urmeaza oare .. partajul ?! Si noi?

Gita Bizonu'

De ceva timp in Ucraina este mare scandal pe Maidanu National … 
Demonstratii, bataie morti, molotoave. Zavera se intinde in Ucraina .. cf hartilor  

Roșu: orașe in care au fost ocupate clădirile guvernamentale. Verde: orașe în care au avut loc doar proteste. Sursa: rt.com


roşu - regiunile unde manifestanţii au ocupat sedii ale instituţiilor guvernamentale, cu roz, provinciile unde protestele sunt încă la început FOTO: LIGA.NET 
Acu ca zavera a ajuns si la Cernauti.. unde cica se striga ''UE, România, ajută-ne!''
Situaţia tot mai fragilă din Ucraina îngrijorează Moscova. Ieri dimineaţă, preşedintele Vladimir Putin a condus o şedinţă operativă a Consiliului de Securitate al Rusiei, dedicată violenţelor din Ucraina. Tot ieri, liderul comisiei de politică externă din camera superioară a parlamentului rus, Mihail Marghelov, a denunţat "o tentativă de lovitură de stat" la Kiev. 
În urmă cu doar câteva zile, anticipând o extindere a protestelor pro-europene spre vest, ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski a declarat că doar divizarea Ucrainei între vestul catolic şi estul ortodox mai poate pune capăt violenţelor. Ucraina, la un pas de sciziune 
Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1078727.html#ixzz2rRqKfW1j 
Ma rog Rusia nu se agita.. (inca) insa nebunu de servicu a fost “valoros” de aceasta data.
Si acu sa recapitlez nitelus : 

Ucraina : suprafata 603.628 kmp,  populatie 44.854.065 (2013) locuitori cu puternice capacitati siderugice si agricole. Adica very nashpa dpv al UE care are deja prea multe!! Plus ca are capacitai industriale importante.
Insa are o mare slabicune – este extrem de dependenta de gazele rusesti pe care le cumpara la pret preferential. Cred ca la fel sta si cu petrolul .. Si ce este grav nu este dependenta ci de dependenta de preturi preferentiale – adica mici ca intre “fratii de aceasi mama”. Preturile preferentiale au menmtinut Ucarina in orbita ruseasca . Ca sa o mentina in orbita sa Moscova a accepta si unele “purtari necorespunzatoare” –adica pe sleau ciordelile ucraineine din gazele rusesti. 
Findca Ucraina este de o exceptionala importanta ptr Rusia. Rusia singura este doar o tara foarte mare , cea mai intinsa de pe glob. Impreuna cu Ucraina (suprafata, populatie, resurse) Rusia este un IMPERIU. Sa nu mai zic ca poziita geografica a Ucarinei permite exercitarea de presiuni asupra Slovaciei, Romaniei si Ungariei.  Si o zona mai larga de “acces” la Polonia.. Si mai rau Ucraina asigura “acesul” catre Stramtori – visul milenar al rhusilor .. Fara Ucraina .. politica Rusie ar trebui sa sufere multe “revizuiri” ..Si de aici dansul nuptial al Rusiei in jurul Ucrainei .. 

Insa mai este o mica problema aici : in est sunt f multi rusi.. Ucraina a fost "rotunjita" cu Novo Rusia (Noua Rusie, zone cucerite sau recucerite de la tatari, colonizate cu rusi) miluita cu Bucovina , cu Buceagu .. si cu Crimeia (asta primita pomana de la ucraineanul Hrusciov) .

Ucrainieni – aia “adevarati” (sau “malorusi” cf unei mai vechi terminologii) se afla mai la vest (ma rog sunt si la Moscova .. dar “baza”, vatra lor e mai la vest). In Occident se face mare garagata ca acestia ar fi mai “prooccidentali” si pe faptul ca aici a existat o biserica unita cu Roma destul de infloritoare  INSA dupa cate stiu Bogdan Hmelnițki era ortodox si mi se pare ca si diferndle religioas eua avut un oaresce rol in declansarea rebeliunii cazacilor..

INSA important este sa intelegeti ca de vreo 20 de ani presa “serioasa” din Occident a tot batut pe aceasta moneda a difernetierii religioase. Cand Jirinovski vorbeste despre  divizarea Ucrainei între vestul catolic şi estul ortodox .. ei bine el zice ceva ce occidentalii au tot citit in prea lor de ani de zile!!! Este un “motiv rational” pe care Occidentul “laic” si “secularizat” il adminte ca normal si firesc preferand sa uite in gnl ca acelasi vest presupus filoapusean si catolic  este de fapt nationalist ucrainean si destesta pe “muscali”.  De fapt desi slavi, desi ortodocsi, desi la "baza" rusi si Kievul este tatal tuturor Rusiilor ucrainienii (zisi si “malorusi” adica rusi-mici) si rusii (zisi velico adica mari rusi) se "iubesc" mult unii pe altii cam ca cainele cu pisica!! Au o istorie destul de incarcata in acest sens …

Ar mai fi cazul sa intelegeti ca Ucraina este o problema "lasata in suspensie" din anii 90.. Cand miticul (de la mit ) Apus s-a purtat cam miticeste ( de la Mitica in acceptiunea lu Sabin Gherman) findca ii era frica de Rusia (nu atat  militar cica o sa ii taie gazele si accesu la resursele siberiene) si de marimea Ucrainei. 


Insa .. cum s-a ajuns la actuala “distractie”? UE sau mai precis Federalnaya Respublika Gazpromaya a cerut ca conditie sine qua non eliberarea frumoasei Iulicica (pe cat de frumoasa pe atat de corupta) cestie mai greu de inghitit. La care Rusia a contracarat cu vreo 13 miliarde de euroi si gaze la pret preferential . Eu as zice ca Gazpromaya (fosta Germania) a pus special o conditie imposibila. 
Apoi au  inceput manifestatiile .. bataile, asaltul asupra caldirilor oficiale si se ajunge deja pe muche de cutit 


„În conformitate cu articolele 2, 3, 4, 21 din Legea Ucrainei „cu privire la autonomia locală”, Consiliul Regional a decis interzicerea activității Partidului Regiunilor și Partidului Comunist în regiunea Ivano-Frankovsk și folosirea simbolurilor acestor partide, ca fiind contrare intereselor naționale și care încălcă drepturile și libertățile cetățenilor ucraineni,” se spune în decizie.
De asemenea, Consiliul Regional a recunoscut Rada Populară din Ucraina și a format Comitetul Executiv care a inițiat organizarea detașamentelor populare de auto-apărare.”
http://unimedia.info/stiri/video-partidul-comunist-si-partidul-regiunilor-interzise-in-doua-regiuni-ale-ucrainei-71294.html
Partidul Regiunilor este partidul de guvernant in Ucraina … 
Deci deja avem un pas “inainte” facut  de opozitie – si poate in legatura si cu unele vizite ale lu’ Vicvky Nuland (opozitia din Ucraina este fosta putoare oranjata .. din 2004 care cam “emanatie” Soros era. Iar O’Laba este si el cam stampilat Gicu Soros). 

Care va fi urmatoare mutare ruseasca (mulscaleaca) ?!

Ar fi un interes rusesc sa rupa Nova Rossia de Ucraina .... la o adica sa "negocieze" Odesa (adica sa "cedeze" Odesa ucrainienilor .. ) punand mana si pe Crimeea (adica porturile militare!!)  INSA   azi momentul nu mi se pare prea prielnic.
“Mult mai bine” pentru Moscova ar fi fost in 2004 cand partea de vest (nationalist ardent) a “proclamat” ca presedinte pe Iuscencko  sa ii puna pe rusofoni sa isi “proclame” presedintele lor Ianukovici si totu’ ar fi decurs “natural” ca “ce sa ceri de la ucrainieni? E mai rau ca balcanicii!! Tatari crestini!!!” (eventual sa pui si niste tatari sa se declare indignati ca sunt amestecati cu asa niste salbateci ramasi in sec XIV!!)
Ce ar  avea de castigat Rusia (Rusland Russland uber alles!!!) ? “Recuperarea” Novo Rusiei , a Donbasului si mai ales a Crimeii si a porturilor sale militare …Daca s-ar ajunge la asa ceva 

Foto: springtimeofnations.blogspot.com

Ucraina (a adevarata plus ceva pomeni staliniste facute pe seama altora)  ar fi taiata de la iesirea la o mare – in sec XVIII si XIX ba si prin 1930 motiv de Ucraina (a adevarata plus ceva pomeni staliniste facute pe seama altora)  rezbel. Asta fiindca fara Odessa , Ucraina ar fi pur si simplu sufocata… economic.

In acesta varianta Romania ar fi din nou supusa direct imensei presiuni rusesti. Rusia ar “recupera”  Transnistria si ar declansa “recuperarea” Republicii Moldova.  Insa ar pune-o in ciocnire directa cu NATO (care ar trebui sa se simtza – mai ales Biroul Oval si 

Polonia PUNE LA ÎNDOIALĂ INTEGRITATEA Ucrainei
Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, consideră că acțiunile președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, pun în pericol unitatea Ucrainei.
“Nu avem nici o îndoială că administrația președintelui Ianukovici și comportamentul său au dus la acest moment critic, în care unitatea statului ucrainean este sub semnul întrebării”, a declarat Tusk pentru “Radio Polonia”.
Potrivit premierului Tusk, Polonia va continua să sprijine alegerea europeană a Ucrainei, dar pe ucraineni îi așteaptă un “marș lung”. 
http://deschide.md/polonia-pune-la-indoiala-integritatea-ucrainei/#ixzz2rWdFXmD7
sa “bage” "ajutoare" in Romania. Nu cateva rable portugheze cumparate cu bani grei ci pe d’a moaca zeci de avioane noi samd).
Asa ca presupun ca Rusia va “negocia”  Odessa si Buceagul (eventual ar manevra ca Buceagul sa revina Moldovei) ca sa dea satiscafuctie Occidenetului (care acceptand restu’ va declara victorie in aplauzele idiotilor care il populeaza inclusiv diversi Pacepa si Tismaneni care nu e idioti ci doar agenti rusi)

Ptr ucrainieni (partea bestika) ar fi very naschpa rau sa se ajunga la partaj .. (ca ar fi intar5cati de la ajutoru rusesc su gaze la pret prefeferentila) si asta este un cosmar ptr Angelika markiza Austeritazii  .. fiindca ar trebui sa sprijine Ucraina euroepeana cu multe melarde de euroi … si sa le dea drumu sa lucreze in sfantul pamant Doicesc (verboten ptr romani si vulgari)

Si de aici se mai pune o intrebare- cat de dispusa este UE sa sustina economic Ucraina?! Fiindca in fara de marimea facturii (gaze samd) Ucraina mai ridica niste probleme : capacitati siderrugice prea mari (UE are supracapacitate!) capacitati agricole (un sol exceptional se zice) mult prea mari si numa de concurenta nu are nevoie UE !!! 
Sunt tare curios care ar mai fi sentimentele ucrainiene dupa o iarna in care ar ingheta in casa si cu somaj ridicat din cauza excluderii de pe piata rusa ..

Insa, intr-un mod  pervers,  eventulitatea partajului ar fi preludiul unei preluari partiale de catre UE. O bucata “scapata” Ucraina scapata de baza siderugica, industriala si cea mai mare parte a capacitatii agricole ar fi “digerabila” ca anexa externa.
Fiindca mai am impresia ca ce doreste “apusul” sunt fostele parti austriece cel mult  completate cu unele zone foste poloneze pana in 1650. Insa Kievul ar fi extrem de greu de inghitit … sau mai precis ar refuza el sa fie inghitit!! Diferntele culturale intre Ucraina si “vest” sunt mai mari decat intre “vest” si Oltenia!!!
Oricum situatia depanda si de disponibiliatea Angelikai von Austeritaten de a plati pretul korekt. 

Ma rog mai ramane cu ce crede ca vrea Biroul Oval .. da aici e confuzie mintala totala (sa ajungi sa fii aliat de facto cu aia care 9/11… )

Dar per total zic ca nu .. desi daca eu as fi in locu lu’ Vladimir as fi tentat sa rup pisica! Adica Ucraina. Insa spar putea sa ma insel si ca deja Vladimir cel Uscat Cae nu Iubeste Votca sa se fi decis :

Securitatea rusă de la Tiraspol a dat un ultimatum Republicii Moldova: în termen de o lună aceasta să îşi retragă trupele de la Tighina, oraş românesc aflat la Vest de Nistru dar sub ocupaţia parţială a trupelor ruseşti.

Doar la Tighina Republica Moldova mai deţine poliţişti care să reprezinte administraţia de la Chişinău şi care au misiunea de a asigura un echilibru pentru apărarea populaţiei româneşti din regiune. Securitatea rusă de la Tiraspol a cerut imperativ ca statul Republica Moldova să îi retragă din regiune în termen de o lună.
Citeste mai mult: adev.ro/n0048m

Si se prea poa sa se largeasca hora. Sau poate doar pretinde mai mult .. ca sa poata deveni “moderat” si “rational”  (nu prea si de unde stii.. Rusii sunt amatori de sah si calculeaza la rece nspe variante ins apot alege sa o porneasca tatareste manati de dracii proprii)



Da click aici ca sa vezi totul!

2 comentarii:

Gabriel spunea...

Ca şi cum Ucraina nationalistă ar fi cu ceva mai bună decât Rusia. Să fim serioşi! Insula Şerpilor, Canalul Bâstroe, aţi auzit de ele? Şi nu pe vremea URSS s-a întâmplat tentativa de colonizare a Insulei Şerpilor.
Împărţeala asta este naturală, conformă istoriei (partea albastră = aproximativ fostul ducat al Lituaniei din federaţia polono-lituaniană), partea roşie ţinea iniţial de Imperiul Otoman şi tătari, ulterior cucerită de Rusia.
Ucraina actuală este un stat artificial inventat după 1917 şi extins de Hruşciov.
Problema este că în mod natural graniţa dintre roşu şi albastru ar trebui să meargă mai departe spre sud pe crestele Carpaţilor.
După independenţa Scoţiei de anul ăsta, sunt curios cum va mai putea fi împiedicat acest proces.
Cred că nicicum.

peromaneste spunea...

Da, asa este. Numai cei din laboratoarele socio-politicului se incapataneaza sa faca/fie altfel.

Google
 

Postări populare