Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

23.2.13

Demascarea pleș(c)oizilor




Care sunt cele cinci „mențiuni” făcute de Marga cu privire la Pleșu

Președintele Institutului Cultural Român Andrei Marga îl critică în termeni duri într-un comunicat de presă pe Andrei Pleșu, pe care nu se sfiiește să-l numească „un frustrat în fața istoriei” și „un favorit al fiecărui regim care a folosit, ca puțini alții în această țară, bani publici pentru o promovare personală chestionabilă”. „L-am tratat mereu pe Andrei Pleșu cu un amestec de colegialitate și condescendență. Fiind împreună în Guvernul Radu Vasile, l-am pus alături de cei pe care i-am tratat cu respect. Devenind între timp, se pare, ochiul curții, Andrei Pleșu mă atacă, înăuntrul unei ofensive mai largi împotriva a tot ceea ce este viu și promițător în țară, după aprilie 2012, când a început schimbarea regimului din România. Crin Antonescu, Victor Ponta, Cristiana Anghel, Ioan Ghișe, Petre Roman sunt, de asemenea, țintele sale. Nu merită să comentez sfătoșeniile unui frustrat în fața istoriei. Cu toate acestea, fac cinci mențiuni”, scrie președintele ICR. Redăm cele cinci „mențiuni” făcute de Marga:
„În primul rând, nu există nicio probă pentru susținerile sale în ceea ce mă privește. Eu nu am fost servitorul unei curți ce va sfârși într-o detestare generală. Eu nu am discutat niciodată despre modele în politică și nici nu am turnat vreodată pe cineva. Acum observ – cum, de altfel, bănuiam – că Andrei Pleșu și învățăceii săi nu par străini de dosariada menită să-i compromită pe intelectuali, de la Adrian Marino încoace, precum și pe cei care mai pun în mișcare lucrurile. Pe scurt, Andrei Pleșu vorbește fără probe, ceea ce, în condiții normale, ruinează un moralist.
În al doilea rând, Andrei Pleșu a folosit, ca puțini alții în această țară, bani publici pentru o promovare personală chestionabilă. Îmi pare rău că trebuie să o spun, căci fiecare luptă pentru recunoaștere. Poți avea însă o conștiință curată câtă vreme tu nu ai promovat decât ca favorit al oricărui regim? Las răspunsul în seama fiecăruia.
În al treilea rând, Andrei Pleșu se opintește să discute situația României care, precum în orice țară europeană, depinde de politică. Andrei Pleșu vrea imposibilul: să ne convingă de faptul că el nu face politică, atacând politica schimbării unui regim. I-aș spune direct că greșește, căci nu se pot păcăli la infinit oamenii cu un discurs pretins „apolitic”, într-o situație evident dependentă de politică. Aproape toate textele sale acre conțin această ipocrizie: înlocuirea discuției politice propriu-zise cu considerații laxe, moral-estetice, despre orice.
În al patrulea rând, Andrei Pleșu, grație unor împrejurări pe care nu le discut aici, întâmpină puține critici și alternative cunoscute de public la discursul său. El este tratat cu complezență pentru că este mereu simpatic, cum își dorește. În fapt, ce propune Andrei Pleșu? Efectiv nimic. Având respect pentru șarmul său de cafenea, nu pot să nu reiau o maximă: „toate florile să înflorească”. Adaug însă că de aici nu rezultă că toate fructele sunt bune.
În al cincilea rând, venind din provincie, nu știam de organizarea în haită decât la lupi. Îmi pare rău să o regăsesc la unii concetățeni, care participă la încercări de sfâșiere comandate. Nu mi-e teamă. Sunt doar dezamăgit”.
În final, Andrei Marga promite „să revină dacă va fi cazul”, și conchide că într-o perioadă în care România are nevoie de reconstrucție, Andrei Pleșu se face că nu vede preferând să rămână „ochiul vigilent al curții”.
A.M.PRESS




EXPOSE 8: The Finest Digital Art in the Known Universe



...iar acum, comentarii cu subiect si predicat, alaturate de fotografiile autorilor:



  • Verg Florea-Fil ·  În topul comentatorilor · 133 de abonaţi
    Asteptam si alte critici la fel de dure, sinecuristul le merita din plin.
    • Nicolette Orghidan ·  În topul comentatorilor
      Da, obiectiv, bine punctat, aș dori să cred că și real. De altfel, Andrei Pleșu și-a cam plâns singur de grijă, și-a artat cui a dorit să vadă și să audă ,, rănile sale'' făcule de ...regimurile politice, dar nu spune prea multe că n-a excelat în niciun fel în funcția de ,, consilier'' prezidențial. Ce-ar fi avut prezidentul a-nvăța de la ,, domnia-sa'', nu prea suntem lămuriți că-n materie de politică și diplomație n-a prea excelat. Trăiască în fond și la urma urmei critica sa plastică, literară pe alocuri, culturală în ansamblu. În rest, politic și social n-a uimit cu nimic pe nimeni. Nici măcar cu....dizidența.
    • Andrei Cristian ·  În topul comentatorilor · Finante credit
      Cred cu siguranță că trebuia să se găsească cineva de calibru lui A.Marga să-l pună la punct pe acest slinos, pe acest pervers și lingău care se numește A.Pleșu-vu.Prin capacitatea sa de mare om de cultură A.Marga a reușit în câteva puncte să ne arate adevărata față a acestui ticălos A.Pleșu.Cuvântul de ticălos vine dela asocierea lui cu Băescu.
      • Tudor Cristea ·  În topul comentatorilor · Director la Revista Litere
        Andrei Marga are absolută dreptate! Evident, după opinia mea.
        • Ion Lionte ·  În topul comentatorilor · Liceul Nicolae Grigorescu Campina
          Felicit pe dl Marga pentru luarea de pozitie . Dumnealui pune lupa pe plesu si -ll arata asa cum este. Dupa mine atingerea de base la infectat si pe plesu cu microbul lichelismului , pupincurismului, etc. pacat!
          • Valeriu Ionescu ·  În topul comentatorilor · Universitatea Bucuresti
            Minima moralia nu cred ca a avut morala .Ii place sa traiasca bine pe banii statului.Sa mai traiasca si din scris(munca lui)si sa mai filosofese si la viata amaratilor pe care zice ca i-a aparat.
            • Andrei Cristian ·  În topul comentatorilor · Finante credit
              Dacă ai fi precizat despre cine este vorba in contextul minimei marale,ai fi avut altă credibilitate.Fiți mai conciși în abordare:
            • Anca Iacob
              Nu mai e nevoie de precizari.Cine a citit 'minima moralia' cunoaste.
          • Mia Gherasim ·  În topul comentatorilor · Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti
            Pacat ca el, plesu , ca si liiceanu au fost printre ,, ucenicii'' lui Constantin Noica, ...spune lumea.... Nu au invatat nimc de la Noica.... doar si-au facut un nume catarandu-se pe memoria marelui filozof ! Dar din fericire uleiul si apa pana la urma se separa .....
            • Ioan A. Crişan ·  În topul comentatorilor · Universitatea BABEŞ - BOLYAI
              Securitatea şi-a construit opinia că Noica Constantin era agent al Serviciului Secret al Marii Britanii (MI5) nu doar pe faptul că soţia lui era englezoiacă, ca şi Regina, ci şi pe notele ucenicilor întorşi la Bucureşti din sihăstria filozofului, între care marii aspiranţi-plagiatori şi expiranţi-turnători numiţi de dvs.
          • Ioan A. Crişan ·  În topul comentatorilor · Universitatea BABEŞ - BOLYAI
            Andrei Marga ştie că boierii minţii din tribul Pleşu-Liiceanu-Patapievici- Tismăneanu sunt un grup charismatic de tip medieval, unde se poleiesc cu strălucire gonflată şi falsă unul pe altul şi toţi pe Băşescu contra plată grasă. Valoarea intelectuală e dată de creativitate şi de corectitudine morală, iar ăştia n-au decât mărturia falsă a unuia despre altul, ca în procesele comuniste. Minima moralia e de inspiraţie plagiatorială heideggeriană nemărturisită, iar Liiceanu a tradus "Sein und Zeit" a lui Heidegger şi a permutat capitolele sub titlul "Tragicul - o fenomenologie a limitei şi depăşirii", ca fiind rodul original al minţii care şi-a alintat BMW-ul cu numele obielelor ordonanţei. De Tismăneanu şi Patapievici, numai de cusher, fiindcă unul a dat dracului cetăţenia română şi altul ne-a făcut dejecţii din anus domini al inaugurării tiraniei Anei Pauker...
            • Petru Jipa ·  În topul comentatorilor
              El nu face politica?
              Politica face... din el
              opinca, un ratat rebel
              lingau un trepadus cu fler
              ce colinda la placinte
              cu aer ca e mos cuminte.
              • Elena Tutu · Faculty of Biology;Biochemistry Specialization,IASSY
                argumente slabe. am adormit citindu-le.
              • Petre Pruteanu
                Domnule Marga jos palaria!
                • Alina Nediu ·  În topul comentatorilor · Facultatea de electrotehnica Timisoara
                  Cu cativa ani in urm eram in corespondenta cu un om de litere de renume al Romaniei, fie-i tarana usoara, pentru ca a plecat dintre noi prea repede. Pe atunci i-am scris ca imi place umorul si usurinta de exprimare ale lui Plesu, el mi-a spus ca are condei da pacat ca este "lichea"! Atunci am fost uimita...dar acuma imi dau seama ca avea mare dreptate GP.
                  • Palatul Copiilor Arad TehnoMedia · Arad, Arad
                    ma intreb (cine)care sunt actualii ,`intelectualii ( ai) puterii, azi ? /stupid raspuns./
                    ar fi preferabil ca prim_ministrul si pres. senatului sa aiba oameni ca Plesu si chiar...Marga.:)
                  • Siia Maria ·  În topul comentatorilor · Bucharest, Romania
                    Plesu , o maimuta preistorica
                    • Dumitru Sârghie ·  În topul comentatorilor · Universitatea Bucuresti- Sociologie si Asistenta Sociala
                      RADE HARB DE OALA SPARTA
                      • Petru Jipa ·  În topul comentatorilor
                        Elena Tutu, daca mai adaugi cateva, nu ma supar






                      2 comentarii:

                      Contele de Saint Germain spunea...

                      Andrei Pleşu - un Hermes cu ghiulea la gleznă

                      Te înalţi cu adevărat doar când te deschizi heliului iubirii de semeni. Când te burduşeşti cu tine însuţi, cu fleici din propria-ţi idolatrie, o iei spre pământ vijelios, ca un sac cu cartofi scăpat peste loitra căruţei.

                      Curba balistică din ultima vreme a lui Andrei Pleşu prevesteşte, în loc de o statuie în grădiniţa de la Humanitas, un crater ca de meteorit prin pârloagele de la Adevărul şi EVZ. Din aerostatul de altădată, în care ne simţeam cu toţii bineveniţi spre a admira lumea de sus, scriitorul nostru rubicond a ajuns un soi de Hermes cu ghiulea la gleznă, trădat de zbor dar încă mesagerul zeilor, vâjâind cu mesajele înşelătoare ale acestora către prăbuşirea totală în simpatia cititorilor.

                      Prima parte a interviului pe care AP l-a acordat ziarului Adevărul, lasă impresia de reglare de conturi pripită şi plină de stângăcii. Ca un astmatic care, nesigur pe rezerva de aer, vrea să spună totul dintr-o singură suflare, şi AP se arată gata să renunţe la gradaţie, la subtilităţi, la argumente, doar pentru a nu rata împroşcarea eliberatoare, mărturisirea ranchiunei care-i stă ca un nod în gât.

                      În fix primul răspuns ne enunţă o axiomă a discuţiei ce va urma: “Eu când îl văd pe domnul – nu mi-e jenă să dau nume – , când îl văd pe domnul Crin Antonescu, ştiu sigur că nu are în cap nimic altceva decât să ajungă preşedintele ţării. Competenţele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasi nule”. Judecată sumară, apodictică, de oracol. Domnul Pleşu nu apelează la ipocrizia falsei modestii. Domnia sa întruchipează însuşi adevărul absolut, ŞTIE SIGUR, precum pe vremuri inchiziţia şi, mai aproape, procurorii comunişti.

                      Din logica matematică reţinem că negarea lui “oricare ar fi” este “există un”. Prin urmare, dacă domnul Pleşu nu o fi cumva şi deasupra logicii matematice, un singur contraexemplu ar fi suficient pentru a demonstra că, în absolutizarea afirmaţiei citate, domnia sa şi-a ascultat ura, nu măsura.

                      Iată contraexemplul care demonstrează că, măcar în materie de politică, domnul Antonescu este competent: domnia sa a avut nu doar decisiva idee de a constitui USL dar şi ştiinţa de a-şi zdrobi cu această construcţie adversarii politici. Ştiu că e dureros pentru AP să recunoască acest adevăr dar, pe de altă parte, este şi imposibil să-l nege.

                      Contele de Saint Germain spunea...

                      De fapt chiar domnul Pleşu, într-o fulgurantă reîntâlnire cu realitatea, acceptă că domnul Antonescu “este un bun orator” ceea ce, în sine, reprezintă pentru intervievat o autoaccidentare, un şut cu stângu-n dreptul. Mai apoi însă, regăsit, speriat de atâta lumină, AP se grăbeşte să adauge umbre de retuş: bun orator nu înseamnă neapărat o calitate. “Dacă ce spui nu arată o viziune, o gândire de perspectivă şi de detaliu asupra problemelor curente, papagalul nu este decât o formă de, cum să spun, de concert tenoral”.

                      Din păcate pentru maieutica domnului Pleşu victoria USL, ajungerea sa la guvernare după o ascensiune de doi ani, demonstrează tocmai că discursul domnului Antonescu în toată această perioadă a arătat şi viziune şi gândire de perspectivă şi realism. În vreme ce papagalul, în forma caricaturizată de Andrei Pleşu, pare a-l bântui chiar pe acesta.

                      Ar mai fi multe de comentat privind dificultatea lui AP de a corespunde propriilor criterii de măreţie.

                      Ştie că patriotismul, în forma sa altruistă, este unul dintre acestea. Ce folos însă? Puţin îi pasă lui de plebe. Jalea a 7.5 milioane de compatrioţi, suspinul comatos al acestora, ura lor împotriva unui om, ca singură formă de vitalitate rămasă, nu-l clinteşte din preferinţe. Greşelile “urâtului” naţional sunt pentru AP doar nişte “mici năravuri bătăioase”. Răul profund e personificat de “o învăţătoare făcând greva foamei pentru salariu” (vai, ce ticăloasă minciună. Doamna Cristiana Anghel a declarat de nenumărate ori că sacrificiul ei a fost pentru un principiu, nu pentru bani; pentru ca o lege votată, aflată în vigoare, să fie aplicată şi nu folosită doar propagandistic în alegeri. Andrei Pleşu a reuşit să egaleze, prin această afirmaţie, mizeria comportamentală a idolului său atunci când l-a făcut trădător pe Regele Mihai).

                      Andrei Pleşu seamănă tot mai mult cu ceea ce ura când era tânăr, curat şi simpatic. Se pare că l-au ajuns propriile vrăji, altfel nu se explică atâta voracitate automutilantă.

                      Google
                       

                      Postări populare