Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

29.7.10

ungurii stiu unde sa loveasca, patriciu tot in noi

din Cotidianul:

Reprezentanţii FMI şi UE au renunţat în urmă cu două săptămâni la discuţiile cu guvernul ungar pentru evaluarea acordului de ajutor extern, după ce autorităţile maghiare au respins ideea adoptării a noi măsuri de austeritate, optând în schimb pentru taxarea suplimentară a băncilor şi plafonarea salariilor din sectorul public, inclusiv pe cele ale oficialilor băncii centrale.


Si acum Patriciu, din Adevarul, care-i lauda pe unguri, desi nu spune toata povestea:





FMI-ul este un pat al lui Procust. Fondul aplică aceeaşi strategie în orice economie, indiferent despre ce ţară e vorba. De aceea au dat greş aproape peste tot pe unde au fost implicaţi

[de acord]

Modelul Ungariei ar trebui să fie urmat şi de România. Ar trebui să îi trimitem acasă pe cei de la FMI. În economie, astăzi, percepţia este că o ţară care s-a supus jugului FMI este privită în lumea financiară ca un loc de care trebuie să te fereşti, în care nu e bine să îţi pui banii.

[La unguri s-a pus problema sa-i parleasca si pe bancheri, cu siguranta dl. Patriciu nu se gandeste la asta pentru ca bancherii sunt tot patricieni si nu-si scot ei ochii unii altora]

Atitudinea membrilor FMI a fost demagogică, că Guvernul este de vină şi că ei au fost doar chemaţi. Foarte puţine sunt ţările care şi-au revenit după ce a venit FMI, şi nu datorită tratamentelor date de aceştia, ci prin forţe proprii.

["prin forte proprii" e sintagma veche si la noi, de la disputa dintre conservatori-liberali de odinioara la Ceausescu]

Un nou acord cu FMI ar însemna un handicap şi mai mare al ţării noastre în raport cu piaţa globală. O şţiu din experienţă, din discuţiile pe care le am în fiecare zi. FMI reprezintă un handicap.

[daca ar fi si explicit poate am afla ceva, pomeneste domnia sa ceva mai departe asa ca sa continuam]

Trebuie să ne sprijinim pe potenţialul pe care îl are România pentru investiţiile străine. CFR-ul, de exemplu, nu va deveni niciodată profitabil dacă e în mâna statului. Şi FMI a recunoscut asta. Trebuie privatizat.

[cea mai mare idiotenie a verii. cine a mers cu trenuri privatizate sau nu in lumea asta si poate compara sa ne spuna. gogosharii nu merg (decat) cu trenul, e drept...]

Absorbţia fondurilor europene este un alt mare handicap al Guvernului. Entităţi private ar trebui să se ocupe de absorbţia fondurilor.

[as fi dispus sa-l ascult dezvoltand mai mult aceasta idee]

Soluţiile lui Dinu Patriciu:

Debirocratizare, descentralizare şi dereglementare, adică reducerea numărului de legi/norme/regulamente. Şi apropierea deciziei de cetăţean. Politicianul trebuie să fie un servitor al comunităţii. Până nu se conştientizează asta, nu ne vom reveni.

[dupa distrugerea economiei urmeaza distrugerea tzarii]

Mi se pare absurd că României i s-a impus 6,8 deficit bugetar, în timp ce există ţări care au deficite mult mai mari. Argumentul potrivit căruia acele economii sunt mai puternice, nu ţine. O ţară, cu cât este mai săracă, cu atât trebuie să aibă un deficit mai mare. O ţintă reală ar trebui să fie undeva pe la 8-9%

[de ce intr-un fel de ce in altul? fara justificare sunt doar baloane]

Fiul lui Ion Ţiriac a propus delegaţiei FMI amnistia fiscală

[vai de noi, prafuitul se ocupa de economia tzarii?!]

În cadrul discuţiilor cu delegaţia FMI, Ion Ion Ţiriac a propus un lucru interesant: amnistia fiscală, care ar aduce înapoi în ţară bani foarte mulţi.

[pai daca-s fugariti de peste tot cu banii, ca doar toti vor sa taxeze zilele astea, hai sa-i aducem in Romania fara taxe si impozite! dupa ce ca-i fiul lui ta-su, ne mai ia si de fraieri]

Bunurile imobiliare ale statului ar trebui privatizate, le-am propus şi acest lucru, cei de la FMI au fost de acord, însă ei nu au discutat asta cu statul.

[termitele!]

Nu văd cine în actuala guvernare este capabil să îi trimită acasă pe cei de la FMI.

[daca era Antonescu avea cine?]

România nu are nevoie de euro, ci de dolar

[uite asa, ca asa vreau io!]

Moneda naţională este susţinută de o rezervă construită cu migală de BNR. Banca Centrală suferă de fetişizarea monedei. Moneda naţională este apărată fără rost.

[aici as fi cel mai aproape de ce spune dl. Patriciu, ar trebui elaborat insa... un acord cu FMI intareste macar temporar Leul]

Muntenegru a adoptat moneda euro fără să fie în UE. Şi Bulgaria şi-a legat moneda naţională de euro fără să fie obligată. Noi, trebuia să ne legăm moneda de dolar. Noi ar trebui să ne orientăm către China, America de Sud şi alte ţări din Asia.

[in principiu, de acord cu aceste idei, insa ca vad cei din geografiile respective in Romania?]

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare