Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

8.5.10

Numarul total de functionari publici la sfarsitul anului 2008

Am fotografiat acest tabel de pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici in 2009 (si l-am postat in cadrul unei discutii pe forumul softpedia). Bine am facut, pentru ca a disparut de pe site-ul agentiei si am reusit sa-l recuperez de pe softpedia.
Reprezinta situatia reala privind numarul total de functionari publici din Romania - 122370 la sfarsitul lui 2008, acum mai putin.
E loc de reduceri, recunosc, dar de aici pana la sutele de mii pe care tot vor sa-i dea afara din 2009 incoace e drum lung.
In realitate, notiunea de functionar public este in mod voit confundata de politicienii portocalii cu aceea de bugetar, pentru a crea popularitate reducerilor de personal sau de salarii prin alipirea tuturor bugetarilor (profesori, doctori, militari, etc.) acestei categorii satanizate in societatea romaneasca.
De fapt, a facut-o si Patriciu, care anul trecut incerca sa creeze o fundamentare falsa a relaxarii fiscale pe care o propunea prin concedierea a sute de mii de functionari. E chiar simplu sa concediezi sute de mii de functionari dintr-un total general de 122000. Chiar luandu-i in calcul pe functionarii contractuali (personal administrativ: secretare, soferi, muncitori), cifra nu poate trece de 150000.
autor: Cod_Gabriel

peromaneste: Basescu vrea sa dea afara pentru a face loc alor lui.

Vezi si Grecia; intr-o tzara in care se produce din ce in ce mai putin si se traieste pe datorie ajungem la functionarime ca jucaria celor de la putere, adica de acolo se traieste si acolo se joaca.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare