Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.11.07

Romania: Viitor teatru al razboiului prin intermediari?



"Bunul simţ ne spune că o lege care ar face aproape imposibile activităţile de percheziţie ale poliţiei, dacă nu informează suspectul în prealabil - de exemplu într-un caz de trafic de droguri - este o lege proastă. Sunt destul de îngrijorat cu privire la recentele acţiuni ale Parlamentului pentru a slăbi capacitatea procurorilor şi a autorităţilor de aplicare a legii în combaterea unei serii de infracţiuni grave, printre care mita şi corupţia" (Nicholas Taubman, ambasadorul SUA în România)


"Cunosc problemele legii, chiar o să întorc legea la Parlament, dar asta pentru că noi românii considerăm legea proastă. În ceea ce-l priveşte pe Taubman, nu e prima dată când depăşeşte limitele bunei cuviinţe. [...] Domnul ambasador Taubman şi-a obţinut postul în urma sponsorizării campaniei electorale a lui George Bush, nu ştiu care sunt standardele politice şi morale şi legale din America dar, în orice caz în România aşa ceva ar fi considerat un act de corupţie şi un act imoral." (Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor)

Ceea ce pare ca dialog mai sus nu-i decat ping-pongul verbal dintre doi jucatori ai caror minge e Romania. Si din cauza ca echipele din care fac parte acesti jucatori se afla intr-un concurs al carui cost e mai binele romanilor, italienii sau ungurii ne iau la shuturi pe unde ne prind si asta cand nu ne dam shuturile unii altora.

Domnului Taubman ar trebui sa i se spuna ca Romania are cel putin doua portzi, de la 1 ianuarie 2007 incepand si pozitia sa de administrator civil este contestabila de cealalta echipa. Domnului Olteanu ar trebui sa i se spuna ca in Romania nenominalului trebuie sa dai bani grei la partid si pe un nenorocit de post la consiliul primariei.

Si o echipa si cealalta ar trebui sa umble mai incet pe scari caci altfel riscam sa facem din Romania teatrul unui razboi prin intermediari. Cand? In curand la un cinema in cartierul dvs., dupa recunoasterea Kosovo-ului.




Da click aici ca sa vezi totul!

17 comentarii:

Anonim spunea...

Ipocrizia lui Olteanu nu are margini !!! Intr-o situatie atat de delicata, din punct de vedere al relatiilor internationale, acest trepadus, al treilea om in stat, se gaseste sa provoace un razboi mediatic cu Statele Unite. Si pe ce tema ! Justitia, care, din pacate, in Romania, nu este oarba, este doar Chiuara... De altfel, am putea sa percepem declaratiile lui Bogdan Olteanu si ca o pavaza la adresa infractiunilor comise inclusiv de apropiatii sai. Sa nu uite Olteanu ca, oamenii din jurul lui, cu sau fara stiinta acestuia, comit infractiuni grosolane, in detrimentul poporului roman. Semnalam acum cateva saptamani despre jaful care se comite la SC Administrare Cazare Cantine SA, (ACC) de catre directoarea de cabinet a Presedintelui Camerei Deputatilor, dl. Bogdan Olteanu, d-na. Diana Tusa. Respectiva doamna, care detine functia mai sus mentionata la Parlament, este si administrator al SC ACC SA, societate care detine (sau mai bine zis detinea) un numar impresionant de active in Bucuresti, active compuse din camine de nefamilisti, cantine, terenuri, etc. Trebuie mentionat ca societatea se afla in administrarea AVAS, dar este in litigiu cu o societate care a cumparat pachetul de actiuni si care, de ani de zile, nu poate intra in drepturile de proprietate pe care legea i le confera. Probema este ca, de o perioada de timp, din ACC au fost instrainate o groaza de active, si asta in conditiile in care proprietarul de drept al ACC are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care ar trebui sa intre cu drepturi depline acolo. Dar, dl. Olteanu, care are, din punctul meu de vedere (avand in vedere ca am combatut cu el in campania din 2004), o singura calitate si anume ca este finul lui Tariceanu, nu vede barna din ochiul sau si vede doar paiul din ochii d-lui. Taubman ! Sa nu uite Olteanu ca, dl. Taubman nu este niciodata in posibilitatea de a-si exprima pareri personale ci, intotdeauna, reflecta punctul de vedere al Guvernului SUA. No comment

Anonim spunea...

1. Al treilea om in stat(din pacate)nu are caderea sa faca astfel de declaratii in fata camerelor de luat vederi, pentru ca sunt declaratii politice care angajeaza Romania.
2. Inteleg frustrarea PNL-ului si a lui Tariceanu care nu a fost in America , oficial, in mandatul domniei sale.
3.Bogdan Olteanu, nu are cultura politica de nicio culoare, la fel ca si nasul sau.
4.Bogdan Olteanu, a juns in aceasta functie datoriata faptului ca este FINUL lui Tariceanu, nu pentru ca ar avea ceva merite. A demonstrat ieri ca este un MOJIC, fara clasa si un rebut al clasei politice promovate de dl. T
ariceanu.
5. Bogdan Olteanu, este un nenorocit , caci mai are astfel de acte ,,personale,, in trecutul sau ,,politic,, .
6. DEMISIA UNUI MAIMUTOI FARA NERUSINARE CARE NU INTELEGE CA OPINIILE PERSONALE I LE MARTURISESTE LUI TARICEANU LA O CAFEA SAU AMICILOR INTR-O CONVORBIRE PRIVATA , SI NICIDECUM IN FATA CAMERELOR DE LUAT VEDERI.

Anonim spunea...

BRAVO CHELULE! Stiu, o spuneti ca sunt un tembel mandru, ca mandria nu tine de foame. Nu ma intereseaza problemele de fond, daca ambasadorul a avut sau nu dreptate. Ma unge la suflet faptul ca exista politicieni romani capabili sa ridice vocea (si pe ce ton!) la moralistii universali.
Priviti voi slugi umile cu ce curaj si demnitate isi negociciaza Turcia interesele din nordul Iraqului. Mandria si curajul turcilor au adus-o pe dna Rice la Ankara. Pupati voi in cur fara limita pe Yanchei si n-o so fiti considerati alteva decat paduchi, usor de manipulat de la WASHINGTON.
Gogule, probleme in colonii ma ?!

Anonim spunea...

Diplomatia s-a dovedit a fi prea dificila pentru mintile unor demnitari romani, motiv pentru care acestia devin,pe zi ce trece,incompatibili cu functiile pe care le ocupa. Prin prestatia lor incalificabila pun sub sennul intrebarii relatiile Romaniei cu parteneri indispensabili pentru prezentul si viitorul unei natii care a asteptat ani buni pentru a beneficia de binemeritata noastra recunoastere in lume.

Anonim spunea...

Cu mare neplacere trebuie totusi sa fac unele comentarii la subiect.
Mai intai ca gestul parlamentarilor de a-si vota un Cod Penal este perfect coerent cu dorinta majoritatii lor si grupurilor de interese care i-au pus pe liste in 2004 de a construi o societate privata, din care multimea sa fie exclusa.
Teoreticianul acestei conceptii este Patriciu, care a exprimat explicit intr-un interviu viziunea sa asupra unei justitii private, prestatoare de servicii: nu-ti convine sentinta, pe banii tai cauti dreptatea (ta) in alta parte (sic).
In mod evident administratia republicana americana (nu o putem banui totusi de conceptii socialiste si egalitare) nu apreciaza asemenea idei, chiar daca practica statul minimal in multe domenii. Totusi, in administrarea legii, America nu simpatizeaza cu ideea de stat "privat" si se indeparteaza astfel de "vizionarul" Patriciu. Deci America nu e perfacta, in viziunea grupului din jurul lui Patriciu.
Iata ca avem proba din gura lui Bogdan Olteanu, care ar vrea si el o justitie privata in Romania, la care sa aiba actiuni si de unde poate lua dividente pe spinarea multimii. Legal, astfel incat interferenta cu justitia a puternicilor zilei sa nu mai fie etichetata a fi coruptie.
Daca americanii lui Bush si Cheney nu sunt de acord, cu atat mai rau pentru ei. Si au "liberalizat" accesul in functii pentru donatorii Partidului Republican. deci daca ei arata cu degetul "coruptia noastra", atunci si noi o aratam "pe-a lor".
Nu va face impresia ca avem de-a face cu niste adolescenti teribilisti care se cred oameni mari? Stiu bine ce vor, sunt egoisti si impertinenti, plini de bani, dar nu traiesc cu adevarat printre oameni.

Anonim spunea...

In sfarsit o reactie demna din partea liberalilor.
Ce-mi place atunci cand doi alogeni isi dau cu bata in cap unul altuia!
Trebuie sa recunosc ca nepoteul Gisselei a ajuns la maturitate. Punerea la punct a abuzivului ambasador ce se crede un licurici mai mic in Romania este intemeiata si corecta.
Cum isi permite un "diplomat" trimis in Romania datorita unei sponsorizari a campaniei electorale a lui Buci sa vorbeasca despre coruptie?!
Cum isi permite un "diplomat" cu afaceri de zeci de milioane de dolari sa vorbeasca despre coruptie?!
Pai, tataie, in Romania erai deja un peste gras prins in lupta anticoruptie.
Pana una alta, respectati la voi in Satanica drepturile omului si apoi dati-ne lectii de democratie!

Recunosc ca m-a surprins, placut, gestul lui Olteanu de a-i amenda ingerintele stupide abuzivului ambasador. Tocmai de aceea, cred ca P.N.L. are sansa de a se revigora, dupa ce a scapat de capusele plecate la PLD, cu aceasta noua generatie de lideri (Crin, Olteanu, Orban ...)

Aveti votul meu pentru demnitatea aratata.

Anonim spunea...

are dreptate olteanu. americanii astia au ajuns sa ne omoare pe strada si sa plece repede la ei acasa pentru ca basescu a avut grija sa semneze porcaria aia de act. acum mai vor sa ne dea si lectii?

Anonim spunea...

Se pare ca incompetenta autentificata (ceva de genul rahatului poleit cu aur) este produsul pe care Romania l-a avut si il are in exces la orice ora.
Am avut si avem demnitari hoti, plagiatori, semianalfabeti si ca un numitor comun corupti dar parca nu a fost niciodata ca acum. Sa te iei de EU, SUA etc in situatia in care avem disperata nevoie de ajutor e un act ori incostient ori tamp. E de fapt rzultatul la care se ajunge in cazul impostorilor ajunsi sus de tot. Se stiu cu musca pe caciula si "musca" fara discernamant atunci cand se simt incoltiti. Aici nu e vorba de a fi pro UE sau anti UE, pro SUA ori anti SUA, e chestie de profesinalism si acesta alaturi de cinste e cea mai mare lipsa a politicienilor de azi. Ca sa periclitezi relatiile cu alte tari doar asa ca sa-ti arati muschii de mucava trebuie sa recunosc ca nu e usor, ai nevoie fie de mult alcool si droguri sau pur si simplu sa fii prost.
Nu intereseaza pe nimeni ca oricum oriunde ne-am duce figuram la coada listelor din cancelariile tarilor dezvoltate si pentru a repara si cel mai mic neajuns e nevoie de mult timp si efort. Oriune in lume declaratia unei persoane oficiale e atribuita tarii de care acesta apartine si exista o singura situatie in care poate o asemenea declaratie fi scuzata e demisia persoanei in cauza si delimitarea explicita fata de opiniile aberante. Din pacate cuvantul demisie lipseste cu desavarsire din vocabularul pigmeilor nostri politici.
O singura consolare exista si anume ca Liberalii sau mai corect "asa zisii liberali" vor lua calea PNTCD.
Din pacate asta nu inseamna ca noi ceilalti vom fi scutit sa platim prostiile lor.

Anonim spunea...

In urma cu circa un an, Bogdan Olteanu, finul lui Tariceanu, a mai facut o declaratie la fel de surprinzatoare, prin care propunea, "s-o lasam mai moale in privinta Parteneriatului militar cu SUA". In urma cu o luna, refuza utilizarea biroului sau parlamentar la Summitul NATO, pe motiv ca... el, in vacanta, are treaba la birou. Acum, il pune la punct pe ambasadorul Taubman, intr-un mod care nu se practica nicaieri, in lumea civilizata. Componenta bandei pro-ruse, formata din petro-liberalii lui Patriciu si PSD-istii pro-Iliescu, este tot mai limpede. Probabil ca aceasta progenitura de bolsevic, mosteneste niste apucaturi de la bunica lui, Gisella Vass, femeia-comisar, care rezolva pe loc, cu pistolul, orice conflict diplomatic. Schimbarea acestui iresponsabil din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, a devenit urgenta zero a clasei politice din Romania.

Anonim spunea...

Olteanu nu s-a inselat in legatura cu modul in care se aleg ambasadorii in SUA pentru a fi numiti. A remarcat ca ceea ce la ei e considerat corect, la noi ar putea fi considerat incorect. De unde taubmanianul ar fi trebuit sa deduca faptul ca si situatiile inverse sint la fel de posibile. Deci Olteanu i-a transmis sa-si vada de treaba, pe de-o parte, si sa priceapa ca trebuie sa ne trateze de pe pozitie egala pe de alta parte.

Anonim spunea...

Doua aspecte

1. Oare are domnu Taubman dorinta sincera ca politicienii, respectiv guvernu Ro sa fie incoruptibil? Ma-ndoiesc, ar insemna ca nu-si cunoaste interesele, respectiv nu slujeste interesele tarii sale tiniind cont ca USA s-a descurcat de minune cu guverne corupte si chiar cu dictatori. Nu vreau sa dau exemple. Apropos, baza de la Kogalniceanu a fost obtinuta prin licitatie publica? Se plateste chirie? daca da cine a stabilit valoarea acesteia? S-ar putea vorbi si de alte contracte obtinute de firme americane care nici n-au clipit atunci cind stiau ca sunt incheiate cu un guvern corupt. Oare de ce?

2. Cozile de topor. Am impresia ca multi politicieni, ma rog mari functionari de stat si-au facut un obicei din a bea un wisky la ambasada Americana si din vorba-n vorba isi mai varsa nadufu... oare cum se numeste asta? Oare nu le mai place vodca?

In concluzie cred ca domnu Taubman are dreptate da si Olteanu are dreptate si cei care-i injura au dreptate, si io am dreptate cind spun ca toti au dreptate... singurii care nu au dreptate sunt cei care-l injura NUMAI pe Taubman sau pe Olteanu

Anonim spunea...

1. Romania NU este o tara normala, in care un ambasador poate sa faca anumite gesturi si declaratii, sau nu poate sa le faca. ROMANIA NU SE MISCA FARA PRESIUNI EXTERNE, GUVERNUL TARICEANU NU FACE NIMIC BUN (IN INTERESUL ROMANILOR) daca nu i se arata obrazul a rusine. SI UNEORI NICI ATUNCI! Declaratiile ambasadorului Taubman fac parte dintr-o jenanta serie de declaratii facute de personalitati mai mult sau mai putin importante din UE sau de altundeva, exasperate de halul in care guvernul Tariceanu a ales sa se comporte dupa 1 ianuarie 2007. Amintiti-va de imbrincelile pe care ni le da Franco Frattini sau , de ce nu, de protestul Centrului Wiesenthal.....
3. Bogdanul Olteanu este ultimul om din tara asta care ar trebui sa vorbeasca despre numirea in functii prin coruptie. Faptul ca ocupa a treia pozitie in stat nu se datoreaza profesionalismului, carierei, rezultatelor deosebite, nu! Este acolo unde este doar pentru ca a fost cocotat de nasul sau, Tariceanu. Punct. Poate ca nu e coruptie, poate e doar trafic de influenta, nici nu stiu, dar e ridicol ca un asemenea om sa deschida acest subiect.
2. Ambasadorul Rusiei nu va fi niciodata deranjat de coruptia care impute Romania, dimpotriva, cred ca este foarte satisfacut. Iar pe de alta parte, domnule Portocala, impotriva Rusiei vom protesta intotdeauna, indiferent ce vor incerca sa mai spuna in tara asta sau despre tara asta. Cel putin cateva sute de ani, asta e sigur...

Anonim spunea...

1. Potrivit articolului 41, paragraful 1, al Conventiei de la Viena cu privire la relatiile diplomatice (18 aprilie 1961): "Fara a le prejudicia privilegiile si imunitatile, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria sa respecte legile si regulamentele statului in care sunt acreditate. Ele au, totodata, datoria de a nu se amesteca in afacerile interne ale acestui stat".


Dupa cite stiu eu nu numai Romania a semnat aceasta conventie. Eu zic sa lasi filozofia pentru cine stie s-o faca si sa revii cu picioarele pe pamant. Citeste articolele cu atentie si apoi sa-ti cu parerea.

Anonim spunea...

Re: Doua aspecte

Neamtule, dupa ce am scapat de rusi am alergat cu limba scoasa sa ne bagam sluga la alt stapin. Asta-i tot.
Care licitatie publica, mein herr? Ne-am bucurat peste masura ca americanii ne-au facut favoarea de a veni la Kogalniceanu dupa indelungi rugaminti...

Anonim spunea...

Draga camelia

> ROMANIA NU SE MISCA FARA PRESIUNI EXTERNE,
-------------
Tu mai crezi in Mos Craciun? Io am crezut pina deunazi ca acum un an mi-a dat un sistem de navigatie... da tare mi-a fost mirarea cind vazui in cont ca mi-a scos o caciula de bani pt. sistem..

Chiar crezi ca toti astia care fac presiuni si dau sfaturi Romaniei o fac spre binele ei? Fiecare isi vede interesul lui si nea Taubman si Francolini si Butorinii si Schell si toti astilaltii.. Nasoala ie ca si politicienii romani tot de interesele lor isi vad.

Anonim spunea...

costy
Tot de formularea "ROMANIA NU SE MISCA FARA PRESIUNI EXTERNE"
am sa ma agat si eu, la fel ca colegul nt, numai ca eu am alta parere.
Ca presiuni externe exercitate impotriva unei tari se pot folosi embargourile
impuse asupra exporturilor si importurile din tara respectiva, blocarea
de conturi bancare ale acestei tari in tara sau tarile care exercita presiunile,
neacordare de vize diplomatilor si politicienilor acesteie etc.

Recatiile venite partea unor responsabili europeni care au misia de a
supraveghea, monitoriza restantele Romaniei nou adrerate la UE, ale
celor doi diplomati acreditati la Bucuresti - cel america si cel englez -
nu pot fi incadreate la capitolul presiuni impotriva Romaniei, acestea
fiind servicii prietenesti oferite gratuit tarii nostre, poporului roman.
Ele sunt sfaturi de la reprezentantii unor state cu vechi state in "arta
democratiei", cu sisteme judiciare avansate si competitive in lupta
impotriva coruptiei si pot fi incadrate ca avertismente adresate alesilor
tarii care-si bat joc de proprii alegatori.

Atacaul mizerabil al "liberalului" Olteanu (am pus liberal in ghilimele
deoarece odrasla de bolsevic stalinist nu are nici in clin, nici in maneca
cu liberalismul istoric, el fiind liberal prin alianta, ca fin al lui tatarascu II)
impotriva reprezentantului SUA la Bucuresti poate fi considerat drept o
presiune impotriva tarii noastre, un pumn aplicat lui Taubman pt. a-i
inchide gura, impiedicandu-l pe acesta sa mai ajute Romania.
Atata timp cat liberalii patricienisti au avut nevoie de ajutorul Occidentului,
iar acesta a venit la timpul potrivit in anii '90 - dupa mineriadele si alte
actiuni anti Romania ale criminalului Ilici si patridului sau - , in timpul
guvernarii ilici-nastase din anii 2000-2004 - el a fost salutat, aplaudat si -
la maxim - intrebuintat.
Acelasi ajutor prietenesc, venit in ziua de azi, este taxat de liberalii lui
patriciu si tariceanu exact cum era, si continua sa fie, taxat de echipele
ilici, vadim, nastase.

Anonim spunea...

Taubman: Cuvinte de bun simt.../ Partz! Asta baga strambe de Orez lui Tariceanu

Lasa bai vrajeala, Taubman amesteca d'alea adevarate (Remes) cu ADEVARATUL SCOP, datul cu piciorul in Tariceanu sa se scape de el Condolitza. Ca vine IRANUL si romanii nu-s de-acord cu un atac.
Base o fi promis (ca nu pe fiica-sa o trimite, ca si BUSH) ca ii baga pe romani in malaxorul iranian, ceva-mi spune ca asa pute treaba p'acolo.
Il doare brusc pe Taubman coruptzia auzi bagh la el! Da' aia de la ENRON si la Pentagon, la Blackwatter, alea-s OK. Nu-i tzin partea lui Tariceanu, mai ales ca acuma cauta cica strategii de imbunare a Washingtonului, dar Taubman sa-si tzina gura ca sasaie ca un sherpe discret, cu talangi de vaca elvetziana la coada.

Google
 

Postări populare