Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

24.1.07

Basescu
om la apa?

Un cititor peromaneste ne-a trimis urmatorul articol din Newz.ro: Slabescu. Traian Slabescu!
Iata si articolul in intregime, urmat de comentariul nostru:

Pe chipul lui Traian Basescu se citeste frica. S-a jucat cum a vrut cu puterile statului timp de doi ani, a scos pe gura tot ce a avut chef, a porcait pe toata lumea, a impartit verdicte si edicte, a aruncat la cos vechile prietenii fara a-si face altele noi. Se mira, probabil, acum, de ce e bagat in corzi de toti. De unde au aparut atit de multi dusmani, parca peste noapte. Si, mai ales, incepe sa inteleaga ca suspendarea are toate sansele sa fie o chestiune de zile. Interviul sau de luni seara, la TVR, a aratat natiei un Basescu speriat, nesigur, confuz, comitind greseli grave care il vor costa si mai scump in viitorul apropiat. Singurul cistig a fost ca a plecat cu pantofii lustruiti de prea-plecatul moderator. Luni seara, romanii au vazut un Basescu defensiv, care ruga sa fie lasat in pace, sa-si termine mandatul de presedinte, care nu a mai scos din mineca niciun as contra liberalilor, ba chiar a dat de inteles ca s-a terminat cu dezvaluirile, cel putin in cazul 'biletul'. A reusit in schimb sa socheze prin citeva declaratii:
1) O prima ciudatenie e afirmatia potrivit careia l-ar fi avertizat pe fostul ministru Seres ca va ajunge la inchisoare, pentru ca stie de la SRI ca vorbeste cu mafioti la telefon. Or, asta inseamna o imixtiune incredibila in activitatea Justitiei, pentru ca, pe de-o parte, e anormal ca seful statului sa fie tinut la curent cu mersul unei anchete judiciare, iar pe de alta e la fel de aiuritor ca el sa comunice mai departe respectivele informatii, ba inca tocmai celui care e anchetat. Se pune, din nou, iata, problema, ce fel de ascultari fac serviciile secrete, cui le transmit si, mai ales, cum sint ele folosite de beneficiari. Prin spusele sale, Basescu a reusit sa plaseze si mai multe indoieli asupra legalitatii supravegherii cetatenilor romani, fie ei ministri sau altceva.
2) O a doua chestiune ciudata e atacul fara precedent la Ion Iliescu, numit 'specialist in mineriade', pe care l-a acuzat ca vrea sa dea o lovitura de stat prin suspendarea sa.
Basescu a invocat, stingaci, in apararea sa, decizia PSD de a corecta o lege strimba, cea a referendumului, care nu respecta principiul simetriei legislative, respectiv demiterea presedintelui cu acelasi numar de semnaturi cu care este instalat in functie. Atacul lui Basescu denota ca acesta e speriat in mod categoric de implicarea lui Iliescu in operatiunea suspendarea, desi fostul presedinte a fost dintotdeauna un adversar declarat al masurilor radicale. Actualul presedinte incepe sa inteleaga ca situatia e grava in ceea ce il priveste tocmai datorita pozitiei lui Iliescu. Referirea la mineriade ar putea fi, in acest caz, o tentativa disperata de a-i atrage atentia lui Iliescu asupra propriilor probleme cu Justitia, daca nu chiar un semnal catre anchetatori sa urgenteze treburile in acest dosar.
Una peste alta, situatia presedintelui se inrautateste vertiginos, avind impotriva sa, in acest moment, toate partidele parlamentare (sa nu uitam ca nici aparent neutra UDMR nu uita anchetarea lui Zsolt Nagy, pe care o considera abuziva), cu exceptia PD. Si nici la democrati nu il iubeste chiar toata lumea. Suspendarea sa la votul Parlamentului este, de acum, aproape o certitudine, cu semnaturile si voturile oficiale ale PSD, PRM si PC, plus voturile neoficiale, dar certe, ale liberalilor. Scos din Cotroceni timp de o luna, pina la referendum, Basescu va fi la fel de expus ca un melc scos din cochilia protectoare. Partidul sau, PD, va fi puternic afectat, prin ricoseu, si asta exact in ajunul alegerilor europene, unde ar putea plati scump deraierea lui Basescu. De acum, se pot intimpla spectaculos de multe lucruri in ceea ce il priveste pe presedinte. Iar fiecare zi care trece aduce noi si noi necazuri pentru el, ca om politic.


In primul rand, Basescu culege ce tot seamana de 17 ani in politica noastra. Care-i sunt sansele de supravietuire? Mari. De ce? Din aceleasi motive pentru care el n-a putut declansa anticipatele toamna trecuta. Cine i-a oprit pe romani s-o faca atunci ii vor opri acum pe cei din opozitie care de fapt nu pot decat sa-l spere ca il tempereaza pe Basescu.
Problemele lui Basescu sunt cele personale (intempestiv si candid), la care se adauga consilieri ce se poarta de parca ei ar fi castigat alegerile. La problemele astea se adauga blocul coalitiei coruptilor si cei care au un interes in a-l destabiliza pe Basescu. Aceste forte sunt pe punctul de castiga miza jocului despre care noi scriam cu mai mult de un an in urma si anume castigul politic prin manevre institutionale. Spuneam de fapt ca de partea lor, coruptii si fostii, aveau institutiile statului impanate de Iliescu si nastase cu disfunctionalitate, iar una din sarcinile lui Basescu era sa-i puna la punct pe cei corupti prin intermediul apelului la vot popular.
Pentru a-si reveni pe deplin, Basescu trebuie sa-si joace in continuare cartea la vot popular, caci altfel este doar un om la apa. Si asta nu poate sa astepte pentru ca se vor fi plictisit si romanii de comisii si galceava si or mai vrea si rezultate. Desigur, este din nou mai greu de facut decat de gandit, motivul fiind acelasi cu amanarea a alegerilor anticipate de anul trecut. Mai mult, domnia sa ar trebui in orice conditii sa trimita cativa dupa urmele Elenei Udrea caci aerul la Cotroceni nu mai este ce a fost.
In paranteza fie spus, reactia sa la Iliescu mi se pare interesanta si vine ca si cum odata cu Scrovistea s-ar fi incheiat un pact intre ei, pe care Basescu l-a incalcat cu repunerea pe rol a gafelor/crimelor lui Iliescu din 1990, iar Iliescu pare a-i raspunde cu aceeasi moneda acum.
Cititorule, daca inca nu esti sigur de viitorul lui Basescu, hai sa te intreb asa:
1) crezi ca basescu e corupt/manjit?
2) crezi ca altii cred ca Basescu e corupt/majit?
Raspunzand la cele doua de mai sus, vei obtine si raspunsul despre viitorul lui Basescu.
NotaBene: Basescu, om de paie care ia apa, nu este acelasi cu cel pe care l-au cunoscut/votat oamenii.


Da click aici ca sa vezi totul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Acum, ca niciodată!
Scriitorul Octavian Paler a declarat, miercuri seara, la o emisiune televizată, că Traian Băsescu este "un personaj toxic, care a făcut mai mult rău României prin prezenţa lui la Cotroceni decât ar fi făcut rău României dacă ar fi stat mereu la Golden Blitz".
Potrivit scriitorului, şeful statului a reuşit în cei doi ani de când a devenit preşedinte, "nişte lucruri inimaginabile", pe care Paler a mărturisit că nu le credea posibile cu ceva timp în urmă.
"Eu sunt de partea celor care cred că Traian Băsescu este nu victima structurilor vechi ale Securităţii, ciexponentul de vârf al structurilor Securităţii şi că el s-a manifestat în tot acest scandal, dacă nu ca un securist, ca un individ cu mentalitate de securist.
Niciodată România n-a fost mai izolată în plan internaţional, niciodată România n-a fost mai singură, niciodată românii n-au fost mai dezbinaţi şi mai singuri în propria lor ţară, mai îndemnaţi să-şi ia lumea în cap, să plece oriunde văd cu ochii", a spus Paler

peromaneste spunea...

Este si asta o teza pe care peromaneste a lansat-o pe la inceputuri cand facem paralela dintre Basescu si Putin ca amandoi fiind oamenii serviciilor suparate pe coruptia generalizata din timpul lui Nastase&Iliescu, respectiv Eltsin.

Ar fi interesant de aflat care este raul pe care l-a facut Basescu in opinia d-lui Paler. Si asta nu din cauza ca Basescu este dincolo de banuiala, ci pentru a judeca prejudiciul de care este acuzat.

Anonim spunea...

Incep cu precizarea ca am citit cu scepticism toata interpretarea asta a voastra. Chiar aveam de gand sa va scriu pentru a va spune sa o lasati mai moale cu conspiratinuile astea. Numai ca iata ce am aflat su noi la 2 saptamani dupa peromaneste:

< Imprimare > ZIUA - EVENIMENT - joi, 8 februarie 2007

Tariceanu i-a lasat in ofsaid pe Geoana, Voiculescu si Vadim

Premierul a cerut partidelor si liderilor politici sa amane discutiile despre suspendarea presedintelui Traian Basescu pana dupa alegerile pentru Parlamentul European

Intr-o declaratie facuta ieri seara, la sediul Guvernului, Tariceanu a adresat un apel partidelor politice sa nu se abata de la prioritatile Romaniei, precum si un apel catre presedintele Basescu sa inceteze atacul la adresa institutiilor statului, sa respecte Constitutia si legile tarii.

"Fac un apel public catre toate partidele politice sa nu se abata de la obiectivele si prioritatile majore ale Romaniei. Fac un apel catre presedintele Romaniei sa inceteze atacurile la instututiile statului, sa respecte independenta Justitiei, sa respecte Constitutia si legile tarii", a declarat primul-ministru. In opinia sa, pastrarea stabilitatii institutionale e responsabilitatea intregii clase politice, indiferent de partid, ideologie, simpatie sau antipatie. "Pastrarea respectului castigat in fata partenerilor europeni, inclusiv printr-o dezbatere politica matura reprezinta un obiectiv de importanta nationala. Iar acesta este un lucru care ar trebui sa dea de gandit politicienilor atunci cand se ataca intre ei. Poate fi important pentru imaginea lor, dar e dezastruos pentru Romania", continuat primul-ministru.

Demers fara perspective

"In ultimele saptamani, am constatat cum clasa politica inverseaza ierarhia prioritatilor, punand obiectivele de partide deasupra obiectivelor Romaniei. Se discuta in aceste zile despre suspendarea presedintelui Romaniei, se aduc argumente si contrargumente pentru un demers care, asa cum am mai spus, nu are perspective. Nu vreau nici un moment sa folosesc prestigiul Guvernului Romaniei pentru a contesta dreptul opozitiei de a recurge la toate mecanismele constitutionale pentru suspendarea sefului statului. Este un gest politic cu logica constitutionala iar convingerile mele politice sunt in totalitate democratice. Insa, ca prim-ministru am toate motivele pentru a ma intreba daca acest demers este sau nu util Romaniei in acest moment", a continuat Tariceanu. Premierul a mentionat ca alegerile pentru PE reprezinta un gest capital. "Daca vom continua sa lasam inPonta se teme de efectele suspendarii plan secundar problema pentru PE si vom continua cu declaratii iresponsabile sunt convins ca va fi un singur invins: Romania. Romania nu poate sa ceara sa fie respectata in Europa si ca-i pasa de romani daca noi nu vom demonstra ca ne pasa de Europa", a mai argumentat Tariceanu. (O.B.)

Ponta se teme de efectele suspendarii

"Dupa skandenbergul cu Traian Basescu, daca va iesi castigator la referendum, ajungem la skandenberg cu poporul", a declarat vicepresedintele social-democrat

Vicepresedintele PSD Victor Ponta a sustinut ieri, intr-o intalnire cu membrii TSD, ca nu este pe deplin convins, ca jurist, de motivele invocate de PSD pentru suspendarea lui Traian Basescu, apreciind ca efectul poate fi invers, adica sa fie intarit Basescu "Ca jurist, nu sunt convins. Cand lumea ne intreaba de motive, noi raspundem: TLasati ca o sa le spunem noi!Ş. Pe 18 sau 19, cand s-a decis initierea suspendarii, doi oameni, ambii juristi, au spus: THaideti sa ne mai gandim!Ş. Eu si Cristi incercam sa ne convingem pe noi in primul rand. (...) Vreau sa fiu eu convins", le-a spus Ponta tinerilor social-democrati, informeaza Mediafax. El a aratat ca prin actiunea desfasurata de PSD privind suspendarea lui Traian Basescu este ajutat de fapt Calin Popescu Tariceanu, desi nu aceasta este intentia PSD, care ii considera pe ambii adversari. "Dupa skandenbergul cu Traian Basescu, daca va iesi castigator la referendum, ajungem la skandenberg cu poporul si ne trezim ca ne batem cu altcineva si Traian Basescu ramane singur pe teren. Eu nu vreau sa ma bat cu poporul, pentru ca pierd oricum, si s-ar putea sa avem efectul invers, adica sa-l intarim pe Traian Basescu", a spus Ponta.

Liderul pesedist a creionat succint si situatia interna din PSD, afirmand ca sunt multi membri de partid care "stau pe margine si se bucura ca si-a luat-o Geoana sau si-a luat-o Ponta". In cadrul discutiilor, tinerii social-democrati s-au aratat dornici sa se implice in actiunea de suspendare a lui Traian Basescu. "Avem sau nu avem sange in instalatie?", a intrebat unul din ei, in timp ce altul a afirmat: "Pe mine, la tara, ma intreaba: THaideti, cand il suspendati? Cand ii dati la cotoaie?Ş". Un altul a indemnat frust: "Sa i-o dam la temelie!". In contextul unei discutii despre presedintele PSD, Mircea Geoana, si despre relansarea partidului, unul dintre tinerii social-democrati, Daniel Dragnea, a spus: "Ne-a mai ramas un oarecare respect pentru Mircea Geoana, dar domnul Geoana face ceea ce se cheama culmea tatuajului, adica isi tatueaza pe penis un penis si mai mare", a spus Daniel Dragnea, fost presedinte al Asociatiei Studentilor din Universitatea Bucuresti. (A.H.)

PSD merge mai departe

PSD a apreciat ca prioritatea in acest moment este rezolvarea crizei politice prin care trece Romania, iar alegeri europarlamentare pot fi organizate oricand in cursul anului 2007, a declarat, ieri, liderul PSD, Mircea Geoana, care a subliniat determinarea formatiunii sale pentru a finaliza demersurile de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

"In momentul de fata, prioritatea este iesirea Romaniei din criza. Am urmarit declaratia premierului, spunand ca prioritatea sunt alegerile pentru PE, spunand, deci, ca ar trebui sa prelungim criza", a afirmat Geoana. El a precizat ca se astepta ca Tariceanu sa explice cum vede Guvernul iesirea din criza. "Nu e important cand facem euroalegeri, ci cand va functiona Guvernul Romaniei", a apreciat liderul PSD. "Am fi asteptat ca primul ministru sa vina cu o solutie la grava criza politica pe care o traverseaza Romania. Primul ministru a vorbit de alegeri europene, spunand practic ca ar trebui sa prelungim aceasta criza. Primul ministru incearca sa scape de responsabilitatea de a prezenta modul in care Guvernul intelege iesirea din aceasta criza. Nu a povestit nimic de restructurare", a spus Geoana. El a spus ca Tariceanu fuge de responsabilitate si nu vine cu o solutie pentru iesirea din criza, ci, dimpotriva, prin apelul lansat partidelor de a amana discutiile pe tema suspendarii pana dupa europarlamentarele din 13 mai nu face decat sa prelungeasca criza politica. Geoana a anuntat ca PSD a finalizat documentul in care prezinta argumentele pentru suspendarea presedintelui Basescu, care va fi inaintat Curtii Constitutionale la inceputul saptamanii viitoare. "Daca Parlamentul va vota in favoarea suspendarii in mod automat, in 30 de zile, se va organiza referendum. Atunci, potrivit legii, alegerile pentru Parlamentul European se vor amana cu 6 luni. Daca nu, vor avea loc la termen. Facem un apel la primul ministru sa vina in fata opiniei publice cu solutii la iesirea din criza grava", a concluzionat Geoana. (Roxana ANDRONIC)

Dan Voiculescu

"O mare greseala politica"

"Credem ca premierul Tariceanu se joaca cu focul si ca atat PNL, PD cat si UDMR au motive foarte serioase ca, in ciuda certurilor zilnice, sa se mentina la putere. Eu personal sunt surprins de atitudinea lui Tariceanu, declaratia sa este un joc politicianist care nu ii este caracteristic, si pe care s-ar putea sa-l regrete. Principalul castig al acestei iesiri a lui Tariceanu ar fi ca ramane premier. Daca continua cu ambiguitatea, duplicitatea, categoric functia sa este pusa in pericol. Cred ca apelul facut i-a facut mult rau, e o mare greseala politica, el a pierdut sprijinul unor oameni care au crezut foarte mult in el. In privinta suspendarii, PC isi pastreaza decizia luata in Biroul Permanent". (R.I.P.)

Corneliu Vadim Tudor

Au venit impreuna, impreuna vor cadea

"Este o smecherie si o minciuna a lui Tariceanu, un grecotei cu nasul subtire si obrazul gros care prosteste o tara intreaga. El a fost santajat de Basescu, pentru ca are dosare grele de securitate si infractionale. Cei doi au venit impreuna la putere, impreuna vor cadea. PRM va merge inainte cu procesul de suspendare a presedintelui. Vom merge mai departe, cu PSD si cu cine mai doreste, pentru ca Traian Basescu dezonoreaza functia de stat si este in incapacitate fizica si mentala de a-si duce la capat mandatul, iar Tariceanu este santajabil si va cadea". (R.I.P.)

Emil Boc

Vroiam ceva mai clar

"Apelul lui Tariceanu este bun. Orice apel la normalitate este bun. Din pacate, efectul apelului nu este concret. Ma asteptam la o pozitie clara din partea PNL in legatura cu suspendarea presedintelui. De pozitia PNL tine viitorul Guvernului sau, posibil, inceputul unei colaborari PNL-PSD. Orice vot al PNL pro-suspendare va insemna terminarea Aliantei. Sper ca decizia PNL va fi rationala. Cat despre apelul adresat sefului statului, nici un apel catre presedintele Basescu nu il va abate pe presedinte de la ceea ce stie el ca trebuie facut. Apelul nu va avea nici un efect asupra lui Basescu." (R.G.)

Marko Bela

Il felicit pe premier

"Il felicit pe premierul Tariceanu pentru aceasta initiativa. Nu stiu daca va avea rezultate insa. UDMR nu este de acord cu ideea de suspendare a presedintelui, este o posibilitate care ar adanci criza politica si morala. Eu nu as amana alegerile pentru Parlamentul European. In privinta apelului lui Tariceanu fata de presedintele Basescu, eu nu prea sunt de acord cu ideea de presedinte jucator. Cine mai mediaza atunci, daca toti devenim jucatori? Cred ca noi toti avem o vina pentru situatia actuala, fiecare ar trebui sa-si faca putina autocritica". (R.I.P.)

Cristian Boureanu

Un apel ipocrit

"Eu am mai vazut acest gen de declaratii in perioada 1990-1996. Apelele ipocrite la unitate nationala facute pentru a ocupa adevaratele intentii ascunse, nu fac cinste si onoare unui politician modern, mai ales unui liberal. Cred ca premierul Tariceanu isi petrece prea mult timp cu noii sa parteneri de drum: Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu." (R.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=215581&data=2007-02-08

Google
 

Postări populare