Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

9.3.18

strambe din dreapta'n stanga

Am vazut acuma o emisiune pe acanalul Arte despre soferi de tiruri in Europa de vest. majoritatea sunt din Est , cu o majoritate de români... traiesc in conditi de sclavi cum zicea un român Costinel, dorm in camioane, maninca pe linga camioane pentru banii de la patroni nu li se ajunga dàcà vor sà trimià ceva a casa...
Costinel zice cà sunt sclavi legal, cu documente oficiale...
N-am auzit in România asa zisà stânga vorbând d aceasta problema, se pare cà e fàrà interes local ca si femeile explotate in intreprinderi agricoale din Italia de sud si in Sicilia...


Comments
Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon c'est ça, l'union européenne !
Manage

Isvan Marin
Isvan Marin Et Claude Karnoouh par exemple la championne est l’entreprise GEODIS (SNCF). On a entendu aux Cash Investigations de ca. En France il y a quelqu’un (e) qui bouge??
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Istvan les sindicats de routiers se sont battus, mais les politiques libérales prises à Bruxelles avec la complicité des sociaux démocrates rendent les combats difficiles. Heureux qu'ils n'aient pas fait comme les paysans, qui jettent les produits agricoles espagnols, de fait les contenus des camions conduits par des chauffeurs de l'est.
Manage

Giugal Aurelian
Giugal Aurelian De pe strada mea, de la tara, sunt foarte multi soferi de tir. Bat Europa in lung si-n lat. Intr-adevar, dorm in camioane si sunt foarte 'alergati'. Mi-ati dat o idee.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh ar fi bine o ancheta la tine cand sunt in familia...
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh as veni cu tine...
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon pour gagner du temps des minibus amènent sur les aires d'autoroutes des chauffeurs de remplacement .. tout est bien organisé !!!
Manage

Giugal Aurelian
Giugal Aurelian Pe pagina de facebook al unui fost coleg, si vecin cu mine la tara, scrie: Lucreaza la: Sofer international.
Manage

Gabriel Tutuianu
Gabriel Tutuianu In Romania nu exista stanga.
Manage

Petre Tanasoaica
Petre Tanasoaica La ce bun sa fie facute anchete, pe cine intereseaza? pe Dragnea? El face Congres ca sa-l voteze comunistii lui, sa-l certfice de jupan care are voie sa fure.... apoi, profesorii nu sunt tot sclavi? Medicii?
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh pe intelectuali care se ocupa de lucrurile marunte, de nimic, in loc de lucruri inportante..
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon c'est marrant ... "dragnea e votat de comunisti" .... dragnea si PSD sunt votat de Tarani din România care nu sunt comunisti, Comunisti sunt la parlamentul européan (precum macovei sau preda) sau la DNA (Lazar, fata lu' procuror Kovesi) .. s-au imbracat altfel!
Manage

Petre Tanasoaica
Petre Tanasoaica Si-au reluat rusii finantarile catre stanga franceza? Ori n-au intrerupt niciodata asta? :D
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Petre Tanasoaica cu vârsta dear friend deveniti obsedat de lucruri care au disparut... URSS a finantat partidul comunist francez, URSS nu mai existà, nici prea partidul, m-as mira cà Putin finanteazà un partid francez realament.. Finanteazà RT french canal... asta da..
Manage

Petre Tanasoaica
Petre Tanasoaica Claude Karnoouh Nu sunt obsedat, domn' profesor, dar astia doar si-au schimbat putin pantalonii, pentru ca li se imputisera, in rest si-au predat unii altora sarcinile din prezent si din viitor, au proiecte pe care nu cred sa le fi abandonat vreodata! De altfel, Putin a si raspuns, intr-un interviu de acum cativa ani - doi, trei- ca este posibil sa se instaureze si comunismul! Stalin visa sa aiba granita cu Atlanticul....
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Petre gluma cu Putin.
Manage

Petre Tanasoaica
Petre Tanasoaica Gluma, dar buna! Si in afacerea cu Franta nici nu conteaza daca rusii sunt sau nu comunisti..
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Petre Tanasoaica contează Rusii sau comuniștii.
Manage

Petre Tanasoaica
Petre Tanasoaica Comunistii rusi s-ar potrivi cu francezii de stanga, de la care au imprumutat revolutia! :D
Manage

Gabi Cretu
Gabi Cretu Dar de unde stiti ca nu se vorbeste!? Căci cele mai dure dezbateri au avut loc pe Pachetul mobilitate... S-ar putea ca stânga asta slabă cum e sa stie mult mai multe lucruri si sa se bată pentru cauze drepte... s-a dezbătut și în plenul Senatului. Dar apărătorii capitalului sunt mai multi.
Nu atatia cati cei cate injura stanga. Ca mai se adaugă și unii ziși de stânga.. .
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh S-ar fi vazut dàcà conditiilor s-ar fi ameliorate.. era in emisiune un sindicalist belgian care a incercat sà ii mobilizeze; Dumneatà faci circ la Bruxelles cu cei care expoiteazà... eu mà interesez de viata lor directaa nu de mici arajamente cu o sociali democrati tradatori...
Manage

Giugal Aurelian
Giugal Aurelian De mult ce va tot ocupati, romanii tot pleaca. Valuri, valuri. Eu cand aud de politicieni care se bat cu pumnul in piept, imi vine sa scot revolverul (apud Ignatiu Minciuneanu).

Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Gabi Cretu.. asta e uniunea europeana pe care apari... restul e bla-bla de colcvi si de seminari ci colo la hotel de lux, cu pranz si cina de lux... si salariul caldut...

Giugal Aurelian
Giugal Aurelian Claude Karnoouh, viitorul suna roz pentru cine s-a instalat parlamentar pe viata. La vita e bella. Sau La Dolce Vita, tot aia e. Sa fie pace in lume, sa fie pace pe pamant.
Manage

Victoria Stoiciu
Victoria Stoiciu Claude Karnoouh Nu are treaba UE, din contra - UE a facut presiuni pe statele membre, inclusiv Romania, sa ajusteze legislatia la directivele europene in materie care sa previna abuzurile si sa asiguyre lcuratorilor detasati aplicarea prevederilor legale ale statului gazda, inclusiv in materie de salarii, conditii de munca, etc. Problema cu soferii e complexa, pt ca sunt firme straine care isi deschid filiale in romania- casute postale - angajeaza soferi romani, le dau salariul minim rmanesc, plus diurna si de aici exploatarea. Acesti soferi sunt considerati delegati, iar reglementarea delegarii e atributia statului roman.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Victoria Stoiciu asta e bla-bla juridic vazut teoretic... baza e politica UE cu disponibilita fàrà control... Lucratori detasati cum e negociat este un scandal de exploitare.. Costinel intevievat zice realitate sclavie legalà... Tu te faci avocatà nu miltanta pentru drepturi reale ale muncitorilor... viata lor...
Stiu bien cà le trimite din România cu minibus pe parking unde sunt asteptati... si sà lucreze pânà 6 luni in continuare domând in camioane, mâncând pe linga.. asta sunt agurment de vânzatori de covoare... tu esti cu UE... sindicalisti pe care le am vazut care incearca sà îi mobilize pe sofei era belgieni ipotriva aceast politica ...
Manage

Victoria Stoiciu
Victoria Stoiciu Claude Karnoouh Eu sunt total de partea acestor salariati, chiar acum pregatesc niste interviuri cu ei. Dar daca vrem sa rexolvam problema, trebuie sa o identificam, nu sa cautam tapi ispasitori. Nu stiu exact ce zicea sindicalistul si ce argumente avea, dar am vazut si sindicalisti care nu stiu despre ce vb.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Victoria Stoiciu Vorbesc de sindicalisti din ocident nu de slugi imputiti de aici...

Manage

Victoria Stoiciu
Victoria Stoiciu Nu e vorba de lsugarnicie, ar putea fi doar necunoastere. In fine, nu am vazut reportajul, e doar o presupozitie - adac erau mucnitori detasati, atunci intr-adevar, acolo e nevoie de interventie la nivel europena, dupa cum stim, statele din Est se opun revizuirii. Si nu stiu ce e aia sa fii cu UE sau impotriva, sunt clar impotriva acelor politici europene care dereglementeaza, sunt de sorginte neoloberala etc. Dar exista altele care nu sunt asa.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Victoria Stoiciu uità-te asta seara la Arte pe internet si vei vedeaa si dupà daa-mi parerea ta...
Manage

Maria Focariu
Maria Focariu Mai mult, patronii îi pun sa plătească multe din reparațiile mașinilor ,cu bani din salariu ...Fug de Romania si dau de munci extenuante .Cu putine ore de odihna ,patronii fiind interesați doar de deplasarea cat mai rapida a mărfii ....Acasa sunt obligați sa trăiască cu salariul minim .Afara cu o munca extenuantă si periculoasa ..
Manage
 · Reply · See Translation · 6h
Laurentiu Catrina
Laurentiu Catrina Claude Karnoouh la fel de sclavi sunt si in romania doar ca afara sunt pe bani mai multi.
Gabi Cretu
Gabi Cretu Claude Karnoouh , habar nu aveti despre ce vorbiti! Pachetul privind mobilitatea îi apără pe lucrători in fata angajatorilor. Doar ca unele (multe) guverne sunt captive si interesele angajatorilor au prevalat! Dar nu mai vorbiti despre ceea ce nu stiti! Puțin imi pasa ca am devenit sacul de box al nervilor unora. Este un membru al parlamentului de stânga și coerent și curajos sa spuna si trebuie ucis. Stiu istoria putin.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh tipul intervievat Costinel era ingenier in România, dar disponibilizat a prefrat sà lucreze pentru un sub-tratând al unei firme germane...
Manage

Jan Goudenhooft
Jan Goudenhooft There are enough open jobs for drivers in Romania so if drivers do not like it abroad they can find work in Romania.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh With what fies.. You are kinding or your drunk?
Manage

Jan Goudenhooft
Jan Goudenhooft my dear Claude I'm working in the transport area and living in Romania so i know very well what I'm talking about. salarys are no longer low as there is hugh a shortage of drivers in romania. if you disagree with me, then a more polite answer would be nice
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Jan Goudenhooft Cum spune Costinel, incet cu incet Polonezi au devenit prea scump, au venit Români care sunt acuma nu asa de ieftini, atunci sunt chiemat Bielorusi, si ucraian ieni, dupà vor veni Vietnamezi si Chinezi.. Datorita numele dumneavoastra vad cà nu sunteti români .. c-ati venit aici sà îi exploteze.. nu sunteti singur, aveti norac cà este un popor de boi in general care nu se revolta importiva conditilor de munca... aveti mare nàroc cà nu sindicate ca lumea, sindicate care toti cumparati de State sau de patroni... eu vin din Franta unde am invata ce inseamnà un sindicat de stânga.... eu nu sunt specializat in exploitarea muncitorilor.. sunt filosof de tip penomenolog, de asta viata zilnica a oamenilor mà intereseazà foarte mult...

Manage

Jan Goudenhooft
Jan Goudenhooft we have drivers in Romania whos salary is bigger then income of many Romanian academics. who's more humiliated by the system ?

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Why are not working as driver, you should be more happy than academics?
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon it doesn't exist Romanian drivers whose salary is bigger than academics !!! hai sa fim un pic seriosi !!!
Manage

Jan Goudenhooft
Jan Goudenhooft Gérard Pierre Gilbert Luçon incorrect. get your info correct. i know the salarys of both.
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon Jan Goudenhooft atunci va rog sa dati salariile lor, si avantajele fiecarui
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh care aacademic... un prof plin câtigà acuma in jurul de 4, 5000 de euro pe luna... un decan sau un vic-rector se paote atinge 10.000 acaademics nu sunt functia publica aici...
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon si un sofer de TIR Român la international are 1.500 euros
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Daca vorbiti de conferentiari sau de lectori e alt ceva asta sunt prolatari universitari...
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Gérard Pierre Gilbert Luçon da dar care viata infernalà...
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon Claude Karnoouh mai ales ca soferul plateste din buzunar amenzile !!!
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Gérard Pierre Gilbert Luçon NU in film soferul dadeau telefon firmei si amenzile pentru conduct prea mult stopuri prea putin sunt plàtit de firma direct prin internet... dar si cu amenzi mare in Belgia de 2000 si plus de euro munca exploitatà la soferi e tot foarte rentabilà...
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Gérard Pierre Gilbert Luçon Soferul plateste mâncare, hotel, dar cu o indemnitate de 15 euros pe zi... nu merge departe...
Manage

Gérard Pierre Gilbert Luçon
Gérard Pierre Gilbert Luçon Claude Karnoouh am un prieten Român care nu a avut acest "avantaj" daca ma amintesc bine .. prins in Italia, e vorba de Vasile Ionut-Alexandru ..
Manage

Vasile Ionut-Alexandru
Vasile Ionut-Alexandru In ziua de azi la o firma de transport trebuie sa fi super Ass...pentru ca orice platesti. Firma trage pe tine de te rupe si te forteaza sa mergi la maxim legal sau nelegal uneori si amenzi de viteza sau program le platesti. Chiar daca firma promite din insistentele ei sa mergi peste sau sa facj ceva ca vor raspunde ei, la momentul controlului isi iau mana de pe tine fiind direct raspunzator de fapte. Chiar un coleg de.al meu a patit.o cand firma l.a fortat sa mearga pe restrictie si sa nu mai faca 45 de ore..ca raspund ei...dupa 20 km politia l.a oprit si i.a dat amenda 1200 euro si firma a refuzat sa plateasca...si acum se judeca. Plata la hotel? Multi soferi romani sau din est cazati la hotele sau camere tip containere intr.o mizerie de neimaginat mai bine dormi in cabina...insa s.a ajuns la maximum inuman...amenzile pe franta si belgia sunt de 2000 de euro, iar pe germania de 1500 euro pentru pauza efectuata de sofer in cabina de 45 de ore. E profitabila si rentabila soferia dar ptr firme ca ei castiga mult..soferul ca sa faca ceva banuti trebuie sa supporte luni intregi pe cabina...si pe parcari cheltui in jur de 300 euro nefumator...dar cei cu vicii 500 p.oate. numai zic riscurile la care se supun spargeri, accidente,etc. In transport uneori chiar e la general lucru in bataie de joc. Eu abandonez acest domeniu ptr ca nu mai e uman, respect, platit si organizat.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Și olandezul ala zice că e tare bine. Hai sictir lui.
Manage

Stelian Tanase
Stelian Tanase Glumesti. Care stinga?
Manage

Giugal Aurelian
Giugal Aurelian PSD. Uitati ce spune doamna Cretu mai sus. Sunt de stanga. Chipurile.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Crețu nu e stânga de operetă, e stânga de prost vodevil.
Manage

Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Dumneata știi! Știi să fie păcălita volontara de deep Stat. Ce negociere, dute și vezi viata reală a șoferilor, asta e realitatea. Cum zicea Costinel nimic nu e respectat. Sunteți numai bună pentru turismul de colocvi care n-au nici un efect asupra vieții oamenilor. Dumneata ești bine mersi.
Manage

Filipescu Iancu
Filipescu Iancu Democrația este pentru dulăi, nu pentru căței! 😻😻😻

2 comentarii:

Anonim spunea...

https://pressone.ro/europa-regelui-marcel/

peromaneste spunea...

Multumesc pentru Europa Regelui Marcel, Anonim!

Google
 

Postări populare