Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

29.9.16

Manifestul Revoluției Naționale

În 1935, Sorin Pavel, Petre Ţuţea, Ioan Crăciunel, Gheorghe Tite, Nicolae Tatu, Petre Ercuţă (tipografia Miron Neagu, Sighişoara, 1935) scriau Manifestul Revoluției Naționale. Textul este o analiză fără menajamente a devenirii României ca stat modern. Țuțea și ceilalți co-autori afirmă că România modernă este o creație a intereselor economice occidentale și a naționalismului românesc.

Aceștia fac o aprigă critică situației statului român modern, pe care-l numesc "o colonie". În volum sunt criticate liberalismul, bolșevismul, dar și conservatorismul. 
Iată prefața acestui volum:

Rostul nostru
Istoria statului român modern este istoria vrajbei dintre ursitoarele Iui: banul occidental şi naţionalismul român

Banul occidental şi-a descoperit aici la gurile Dunării interese mari şi precise: interese politice: să împiedece înaintarea Rusiei către Constantinopole; interese comerciale: să cumpere produse agrare ieftine şi să vândă produse industriale scumpe, câştigând de la particulari numai diferenţa de preţ, iar de la stat (furnituri) ceva în plus; interese economice: să exploateze direct – prin personal superior străin şi slugi indigene – imensele bogăţii ale solului şi subsolului acestei ţări; interese financiare: să încaseze dobânzile pipărate cuvenite, împrumuturilor făcute atât statului român cât şi economiei româneşti private, care aveau nevoe de un prim ajutor ca s-o ia din loc (instalări, inventar, aparat) – odată pentru România Mică, altădată pentru România Mare – cât şi de-o serie de ajutoare impuse de evenimente grave pentru destinul ţării, războiul din 1877 (Independenţa), compania din 1913 (o demonstraţie de forţă necesară) războiul din 1916 (Întregirea).

Naţionaliştii români din secolul 19 nu sunt altceva decât prima încercare a poporului român maturizat de a ieşi în lumina istoriei. În ei vorbea şi lucra energia şi tenacitatea unui neam al căruia act de naştere e columna lui Traian, despre a căruia copilărie prodigioasă – o mie de ani – nu ştim nimic şi a căruia vajnică adolescenţă ne-o povestesc cronicarii.

Utilizând cu măiestrie interesele banului occidental în părţile noastre, dar mai cu seamă asigurându-i câştiguri coloniale şi safisfăcându-i dorinţe privind însăşi forma de stat, regimul politic şi acordarea calităţii de Român – lucruri inacceptabile pentru un stat cu adevărat suveran – şi chemând în fruntea ţării o dinastie în stare să ne reprezinte prin strălucitele ei legături în diplomaţia europeană (noi fiind la vremea aceea prea neam prost ca să ne reprezentăm singuri) şi să ne organizeze în interior datorită incomparabilei pregătiri dobândită în sânul unei familii regale specializată în construcţii şi diriguiri statale, naţionaliştii români din secolul 19 au întemeiat şi au pus pe drum statul român actual, care e în zilele noastre obiectul de aprigă dispută al ursitoarelor lui: al cui e?
Un tânăr inginer român şomează în cafeneaua târgului natal cu diploma de la Charlottenburg în buzunar, întâlneşte un Ovreiu, fost coleg de liceu, tot inginer, dar nu şomer, căruia îi povesteşte din vorbă în vorbă durerea lui, ca să audă imediat exclamaţiile Ovreiului scandalizat de atâta lipsă de informaţie asupra bursei internaţionale a muncii: „De ce nu te duci, dragă, în Palestina? Acolo e de lucru acum! Un căpitan de artilerie cumpără nişte nutreţ pentru cai şi îl încarcă pe jurgoane. Rămânându-i un rest – cam o căruţă ţărănească – vrea să angajeze un sătean, să i-l ducă: „Nu merg, Domnule Căpitan, zău, nu merg, că… mi-am făcut suma".

Într-un stat, care politiceşte e vasal şi-şi varsă sângele la comanda altora, care etnic e o cloacă internaţională şi economiceşte o colonie, care îşi trimite – prin decalaj, concesii, dobânzi – peste graniţe prinosul brazdei şi prisosul muncii, ar fi o nebunie să munceşti mai mult decât strictul necesar. Statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e statul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea – statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. Ca-n colonii. De aceia nu e tragere de inimă în ţara românească. De ce să ari, să gândeşti, să alergi – în plus? Pentru cine? Pentru ce? Lumina va fi tot opaiţ, drumul tot cărare, casa tot bordeiu.

Pentru că cu banii câştigaţi la noi, finanţa internaţională clădeşte oile la Amsterdam sau Stockholm, iar noi rămânem tot cum am fost, săraci şi ursuzi, narcotizându-ne amarul unei vieţi naţionale intrate în fundac cu doine melancolice şi chiolhanuri abrutizante. Aici e sursa adevărată a indolentei româneşti: în exploatare. Să nu ne înşele palatele bucureştene: sunt contuarele străinilor. Să nu ne înşele vilele din noile cartiere ale capitalei: sunt ale vechililor. Să nu ne înşele o reţea telefonică, o linie ferată, o şosea nouă: nu le fac pentru noi şi unde ne trebue nouă, ci pentru ei şi unde le trebuie lor. Să nu ne înşele forfota comercială, economică, financiară, politică: nu noi ne sbatem, ei – ca să ne sugă mai bine. Naţiunea română stă deoparte: deoparte de viaţa economică, în care nu poate decât să fie spoliată, deoparte de statul liberalo-democrat, care înlesneşte spolierea. Naţiunea e în rezistenţă pasivă. De aceea se vorbeşte în România numai cu jumătate de gură şi nici-o treabă nu e întreagă. De aceea ţara asta mare şi bogată face impresia unei case de vădană: nici pustie şi nici vie. De aceea suntem ţara lui „a-da, bine-bine, lasă-lasă".

Una dintre ursitoare – naţionalismul român – a fost înşelată: în loc de sfat propriu s-a trezit cu tejghea străină. Acest contuar al burgheziei apusene şi-al vechililor ei trebuie dărâmat fără zăbavă şi în locul, pe care l-a uzurpat cu silnicie şi minciună, trebuie să se înalţe adevăratul stat al Românilor, un stat naţional în care să se poată munci cu dragoste şi elan, un stat al Românilor în România Mare. Ştim că munca aceasta nu va fi uşoară şi nici lipsită de primejdii. Pentru că unii dintre români au intrat slugi la tejgheaua străinilor. Aceşti nemernici paznici politici ai contuarului trebuesc demascaţi şi naţiunea deslănţuită. Aceasta e dubla datorie a acestui manifest al revoluţiei naţionale. Ştim că ne aşteaptă o existenţă precară şi poate pe mulţi dintre noi o moarte violentă. Ştim că intrăm în toiul unei lupte, care va scutura ţara ca o vijelie, dar pentru cei care au un crez nu există nici târguiala, nici rezervă. Vom îndura toate mizeriile şi ne vom bate în toate luptele, dar nu vom ceda.

27.9.16

moartea parlamentarismului

Popor roman, ti se pregătește ceva! Sa nu cazi in capcana! 
Miza celui mai recent scandal nu e Gabi Oprea, care, cercetat penal, fara partid, fara doctorat, fara slujba in curând, nu mai inseamna ceva in jocurile de putere facute in si cu Romania.
Miza e Parlamentul. Forte neparlamentare si nedemocratice vor sa-l ocupe de tot. Dreapta neoliberalo/tehnocrata convinge putini, daca ies oameni multi la vot; daca insa cei care voteaza PSD-ul, sa zicem, sunt determinati sa nu mai iasă, creste procentul propriu!!! Asa ca, scârbește-i, doamne, nu conteaza ce minciuni se spun! 
Alte forte ocupatoare nu pot candida ele însele dar vor sa mai infiltreze inca putin actualele partide. Si asa, interesele se intalnesc! Sa nu mai ridice nimeni capul, caci acum mai erau cativa care o făceau...
Repet, pentru cei ce protestează la adresa imunității parlamentare: 
1. Sesizarea de luni nu privea imunitatea nimănui. Era vorba de a stabili responsabilitatea ministeriala pentru un caz (presupus) de ucidere din culpa in trafic! 
Conform 109/2 din Constitutie, doar Parlamentul poate cere urmărirea penală a unui membru al guvernului, daca considera ca in exercitarea mandatului a încălcat legea. E atributul Senatului! Procurorul nu poate sa ceara urmărirea șefului sau, caci se afla sub coordonarea Ministerului Justitiei; poate ii este frica, poate e subiectiv. O face Parlamentul, pentru protecția organelor de ancheta. Si pentru ca linia intre raspunderea colectiva (a guvernului, solidar) si cea individuala o trage tot el. 
Instantele de judecată au treaba cu cetatenii urmăriti pentru o fapta, carora li s-a facut un dosar si le-a fost trimis. Restul persoanelor sunt libere! Nu are justiția nimic cu ele.
2. Gabriel Oprea nu e "liber", in sensul ca se afla deja in cercetare penală dupa ce Senatul a cerut începerea urmăririi sale in februarie, pentru abuz in serviciu, in acelasi caz. In aceeasi calitate, de ministru! Daca e gata cercetarea, poate fi trimis la instanța, sa-l judece si condamne. Instanța poate sa schimbe si încadrarea juridica a faptei, daca asa considera. Pedeapsa maxima e de 7 ani. Senatul nu poate grăbi procedurile, nu mai are competente.
3. Parlamentarii nu au imunitate penală! Deloc! Au imunitate pentru vot si declaratii, adica au conditiile minime pentru exercitarea mandatului reprezentantiv. Ele exista in orice democratie! Nu pot fi desfiintate decat odata cu ea! Ele asigura ca saracul e egal cu bogatul cand intra in parlament! Altfel, ar vota putini si rar impotriva guvernelor abuzive, ca sa nu suporte represaliile; nici nu ar mai apara săracii impotriva bogatilor, din acelasi motiv! Nu ar putea sa critice serviciile de ordine si forța care încalca drepturile cetatenilor! Sau sa cheme la control BNR sau ASF. De frica! Chiar si cu aceste garanții, presiunile exista! 
Daca nu ar exista imunitate pentru declaratii, ar fi o tacere... :( Cei care dețin puterea economică si instrumentele de forța ii pot distruge imediat pe cei care deranjează. Nu e nevoie sa fie șantajați cu dosare, cum se intampla adesea; este suficient sa se plătească o campanie de presa impotriva lor. Nu mai conteaza ca e falsa total. E suficient sa alimenteze frustrări, prejudecăți dar sa apere interesele cui trebuie!
Aparati democratia si institutiile ei. Ele functioneaza doar pe încredere. Nu au alte arme! E singura cale de a va apara pe voi insiva si a fi reprezentați. De condus, se găsește cine sa va conducă si in dictaturi... Direcția nu e cea buna!


Comments
Constantin Gheorghe
Constantin Gheorghe Eu vă mai votez când o să scăpați de șobolanul ăla de Dragnea! Până atunci, pa!

Dragos Bora
Dragos Bora Şi eu la fel.

Marius Matei
Marius Matei Cu un discurs ca cel de mai sus, nu cred ca-si doresc sa se indrepte spre normalitate (respectiv sa scape de dragnea). Care discurs, as-propos, ma face sa vomit pe tastatura!


Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Mai bine de 25 de ani, parlamentari care au imbatranit "la locul de munca" ne-au asternut neviata, milioane de cetateni ai Romaniei luand calea strainatatii in piept si in inima; nici vorba despre asumarea responsabilitatii, ci numai a beneficiilor nerusinate ale castei.#imposturaregina


Gabi Cretu
Gabi Cretu Nu-i asa. Singurele lucruri bune care s-au facut, chiar daca putine, de atenuare a râului, s-au facut in parlament si de parlament, cand erau majoritați care exprimau, de bine de rau, voința celor multi. Ca doar nu te așteptai de la Basescu sa voteze vreun cod al muncii pentru munca. El voteaza codul muncii pentru capital!

Gabi Cretu
Gabi Cretu Sunteti manipulați in fiecare zi! Ca sa nu va uitați la cine deține puterea reala (banii si forța); ii înjurați pe cei care mai au doar puterea sa va înjure înapoi, ca e liber la declaratii. Dar nu te mai asculta nimeni, ca parlamentar, pentru ca Parlamentul functioneaza cu un singur combustibil - încrederea! Eu nu pot sa-ti fac dosar penal, nu pot sa-ti dau amenda, sa-ti ascult telefonul si sa te șantajez ca ii spun sotului ca vorbesti cu fostul, nu pot sa-ti tai contractele, etc.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Alte forte si instituții pot face asta! Si conduc prin frica si supraveghere! Si nu in direcția in care oamenii sa trăiască si sa le fie bine, ci in cea in care sa fie supusi si sa nu se revolte. E infiltrat si Parlamentul cu prea multi reprezentanti ai celor cu bani multi sau ai altor forte, netransparente. Nu-i mai alegeți pe aceia! Dar oricat de rai ar fi, exista speranța ca puteti alege altii, mai buni. Pe ceilalti nu-i alege nimeni! Si nici nu stiti cine-i numește si pe cine reprezinta!

Gabi Cretu
Gabi Cretu Eu mai stiu... :(

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Parlamentul, respectiv parlamentarii, ca oricare alt functionar public, au drepturi si responsabilitati. Daca la acest nivel lucrurile stau asa, cetatenii cum, ce si cu cine sa mai intreprinda ce? Despre ce incredere se mai poate vorbi? Politicienii & decidentii sunt compromisi si raspunzatori de dezastrul Romaniei si al romanilor. Contextul si actorii trebuie sa fie identificati de institutiile de drept, cetatenii suporta si platesc consecintele. Ar fi timpul sa raspunda fiecare pentru ce face si mai ales pentru ce nu face. Restul sunt vorbe.

Andrei Belous
Andrei Belous Silvia Dumitrache Dumneavoastra de cate ori v-ati interesat de legi, de PUZ-uri si alte chestii administrative, si daca nu v-au placut, de cate ori ati iesit in strada sa protestati contra deciziilor abernate?

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Andrei Belous Sunteti off topic

Andrei Belous
Andrei Belous Silvia Dumitrache Parerea dumneavoastra, ce pretentii aveti de la putere daca dumneavoastra si inca multi alti oameni nu o monitorizati? Dumneavoastra considerati ca in vest sunt niste ingeri adusi de pe marte in parlamentele lor? Deci de cate ori dumneavoastra ati protestat?

Mioara Neagu
Mioara Neagu Gabi Cretu Eu ma intreb si nu fara motiv, pana cand vom mai avea voie sa-i injuram?? Cei care ne-am exprimat deschis parerea, vom fi vanati dupa retelele de socializare?

Gabi Cretu
Gabi Cretu Silvia Dumitrache , parlamentarii nu sunt funcționari publici, Dumnezeule! Sunt ...voi! Cei pe care i-ati ales sa va reprezinte! De asta este si înjurat asa! Pe voi va înjura! inclusiv unii din parlament dar care ii reprezinta pe cei de la putere!!! Rolul parlamentului principal e sa controleze puterea!!! Si nu poate daca nu știe ca, la o adica, e aparat de cel pe care-l reprezinta! Risca unul, doi, cativa, dar nu se face majoritate! Si totusi, daca nu vreti sa faceți revoluție, parlamentul poate schimba toate legile, regulile, acelea care-i avantajează pe cei care au puterea nedemocratica. Si sa o împartă cu restul. Si nu se doreste asta. Daca ati dori voi, cei multi, s-ar putea. Si atunci se straduie sa va păcălească. Ii cunosc bine pe multi din parlament. Ma si mir cum de se mai scoala dimineața sa continue cand sunt înjurați atat si pe nedrept! Sau pentru vina altora!

Andrei Belous
Andrei Belous Gabi Cretu Mie imi este inteles ca acesti oameni care injura Parlamentul de fapt nu inteleg ce e aia democratie si cu ce ea se mananca.

Gabi Cretu
Gabi Cretu De asta le explic. In loc sa înjure capitalismul sălbatic care s-a instaurat si supravegherea generalizată, înjura singurul lucru bun - democratia. Si se mira ca vorbesc degeaba si nu-i asculta nimeni...

Mioara Neagu
Mioara Neagu Capitalismul salbatic,nu a fost vointa poporului ci a unor gasti de,, baieti destepti,, care au devalizat tara si nu sunt trasi la raspundere din cauza legilor facute de legislativ.

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Gabi Cretu Parlamentul asa ar trebui sa functioneze, noi vorbim, insa, despre acest parlament care si-a confectionat si aprobat legi care sa-i avantajeze si sa le inlesneasca furtul la drumul mare tuturor "alesilor" si unsilor cu toate alifiile. Romania lor nu este Romania noastra si invers. Ce ati avut de demonstrat ati facut-o intr-un nepermis de mult timp.#EnoughIsEnough

Gioacăş Marian
Gioacăş Marian Doamna Gabi Cretu mai lăsați prostiile astea!Oare nu vă este rușine???PSD-ul este cel mai corupt partid din România,partidul penalului de Dragnea și toate jigodiile de lângă el!!!Nu ne mai spălați pe creier cu postari pe care oricum nu le citește nimeni!Oare nu va e rușine că conduceți Vasluiul în familie,doar la rău..Suntem vai de noi,din cauza hoiturilor ce ne conduc,gen Buzatu,Bichinet,etc.Vreți voturi contra alcool,pentru că ați îndobitocit poporul!Rușine națională ce sunteți!

Ana Trif
Ana Trif Gabi Cretu Tu cu cine vorbeşti, Gabrielo?....Crezi că toţi suntem analfabeţi?....Ai vrea tu....Parlamentul ăla imund, căruia îi faci cinste, este cea mai detestată instituţie din România, tocmai pentru că e populată şi parazitată de cei ca tine, cu rare excepţii.Sunteţi un grup infracţional organizat de demagogi, hoţi şi şpăgari, care trăiţi ca nişte belferi din banul public, al populimii naive pe care o păcăliţi de 26 de ani.Voi sunteţi cei datorită cărora România e recunoscută ca fiind cea mai coruptă ţară din Europa.Să-ţi fie ruşine!

Marius Matei
Marius Matei Serios? Psd arata cu degetul si-ndrazneste sa pronunte cuvantul "manipulare"? Nu suntem la antena 3...

Ana Trif
Ana Trif Gabi Cretu Despre care "putere" scrii, madam Gabi ?Care e prima putere în stat? Pe cine vrei să abureşti aici ? Habar n-ai, dar ţii lecţii la greu, ca să ai "activitate".


Viorel-rafael Caramizaru
Viorel-rafael Caramizaru Ce vorbesti noi suntem prosti nu

Gabi Cretu
Gabi Cretu Parlamentul e imaginea voastra. E atat de prost sau de destept, cum il vedeti. Si invers! Ceea ce faceți, este ca va uitați in oglinda si scuipați! Mai bine ștergeți cu grija oglinda, puneți ochelarii, si vedeti realitatea. Nu-i dracu' asa de negru. Poate e chiar putin blond.

Mihaela Mazilu-Babel
Mihaela Mazilu-Babel Oamenii nu pot alege decât dintre imaginile puse în față de partide politice. Dar aceste imagini nu înseamnă neapărat că sunt imaginea poporului. Oamenii nu pot alege de dinainte cine să fie pe o listă parlamentară pe un loc eligibil, și cine nu. De aceea, majoritatea populației poate nici nu participă la alegere. Deoarece oglinzile puse în față nu le reflectă deloc a lor imagine. Sunt opace. Si atunci, deloc Parlamentul nu e imaginea lor când Parlamentul este ales de o minoritate, sau pe principiul ex malis eligere minima. Parlamentul devine imaginea răului celui mai mic dintre două sau trei variante de rău. Nu mai trebuie uitat că nu tot poporul are drept de vot, și din rândul celor care au drept de vot, nu toți aleg, sau chiar nici majoritatea, iar Parlamentul după ia decizii cu o anumită majoritate care de multe ori reprezintă o majoritate a unei minorități a poporului. În concluzie, Parlamentul nu e imaginea poporului (dacă prin voastră înțelegi popor), și de regulă doar o majoritate din Parlament ia decizii care pot fi negative. A scris Leon Duguit si John Stuart Mill despre ficțiunea asta a Parlamentului cum că ar fi imaginea poporului suficient de mult. Regret faptul că puneți atât de ușor semnul egal între deciziile pe care le ia o majoritate dintr-un Parlament (de multe ori fiind doar o majoritate simplă a celor prezenți), și imaginea poporului. În plus, chiar dacă să spunem că într-adevăr majoritatea unui popor ar alege o majoritate dintr-un Parlament, majoritate dintr-un Parlament ce apoi ar putea lua decizii în numele instituției Parlamentului, asta nu înseamnă că acea majoritate a poporului cu drept de vot nu poate, de-a lungul a patru ani, să se răzgândească, și să ceară astfel socoteală majorității acelui Parlament, și asta din cauză că există ficțiunea că Parlamentul ar fi imaginea lor.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Ba da, Mihaela! Dar pentru asta trebuie democratizate real partidele. Dacă membrii nu au curajul sa-si asume poziții, sa susțină și apere pe cei mai buni dintre ei, se întâmplă așa cum spui. Ai mare dreptate. În loc sa strige jos parlamentul, nu ar putea striga "Alegeri primare în partide!" ?

Gabi Cretu
Gabi Cretu Câți consuma măcar juma' de ora sa se informeze real!? Sa se duca măcar în vizita la alesul luidirect, sa vadă ce fel de om e!?

Gabi Cretu
Gabi Cretu Știi ce cer cel mai adesea cei care vin!? Sa faci un grup infracțional pentru ei personal - sa te duci la cineva și sa pui o pila, sa sara un concurs... Și dacă îi dai sfaturi legale și bune, se supără. ..

Marius Matei
Marius Matei Oamenii nu aleg realitatea, din pacate. Oamenii aleg sa creada minciunile de campanie electorala. Ce-ati spus aici ar fi adevarat daca fiecare pesedist marcant ar spune, in campanie, "ma angajez sa fac aia, aia si aia si sa fur cam atat!"


Cretu Constantin
Cretu Constantin Stimate Domn- Suntem exact ceea ce votam....Romanul are o vorba"Rau cu rau dar mai rau fara rau".

George Halarescu
George Halarescu Pentru cine să apărăm democratia , pentru cei care au subminat-o ? Să apăr niste baroni locali care obstructioneză orice practică democratică in interiorul partidelor? Despre ce democrati vorbiti? Adevărata practică democratică trebuia să fie in interiorul partidelor, care s-au transformat in gaşti de inculti, penali si slugi. La bacău e o adunătură de smecheri care cu ceva timp in urmă mergeau împreună la băut si femei. După ce a fost distrusă orice credibilitate in politica si in parlament acum isi întorc politicienii fata către popor?


Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache S-au "transformat" in ceea ce sunt si se tin la putere pe sistemul cumetriilor de tip mafiot, subminand initiativele actualilor decidenti din ordinul capilor, din incapacitatea proprie sau din amandoua laolalta. Sa plangem de mila cui? Toate au o limita si pentru toate exista cel putin un raspunzator.

Andrei Belous
Andrei Belous Tind sa va dezamgesc dar in vest tot sunt ”baroni locali” ”moguli”...doar ca acolo propaganda unui partid impotent nu ii face PR negru lor, spre ex Soros la noi daca ar fi de partea PSD, propaganda l-ar fi demonizat....iar in SUA el este absolut OK, finanteaza campania electorala al Hillary Clinton. Asta este problema poporului, el stie putin, dar are pretentii mari.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Dar pe astia ii stiti! Buni si rai cum sunt! Puteti vorbi cu ei. Multora, asemenea nenorociți de baroni, le-au facut bine. Au castigat alegerile de s-au mărit salariile, nu s-au tăiat, s-au garantat niste drepturi, nu s-au desființat. Dar pe ceilalti, veniți de nu știe nimeni unde, pe care nu puteti nici macar sa-i vedeti la ochi, de ce ii credeti mai buni pentru voi?!

Gabi Cretu
Gabi Cretu Căutați cumva oameni perfecti?! Nu exista! Sa fie de partea voastră! E mult!

George Halarescu
George Halarescu Nu mă dezamăgiți sunt mult prea dezamăgit de ce am vazut si cunosc. Nici măcar baranoi nu poti să-i numesti pe acesti inşi care nu au niciun Dumnezeu. Mulţi dintre ei sunt obsedati de putere si fac orice pentru a se perpetua, dar sunt lipsiti de oriceviziune democratică , nu au niciun fel de viziune cu privire la dezvoltarea societății - singurul lucru pe care il stiu e să găsesca o soluție pentru a se mentine la putere si implicit să tină captivă populatia prin fel de fel de tertipuri. Dacă a ajuns niste oligofreni politici ca Nicușor Dan si care mai sunt să facă politică mare in romania e clar.

George Halarescu
George Halarescu Psd si-a eliminat o parte din elite, care au căzut în diverse capcane, iar acum e parazitat de foarte multe nulitati. Dvs . si alti câtiva sunteti exceptia, prea putin ca să constati. Stiti foarte bine că va prețuiesc , dar partidul e pe arătură. Cand veti avea sansa să puteți candida cu sanse reale la presedintia partidului atunci am să am cred că acest partid dă semne de normalitate.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Mai mult decat cei din servicii?! Sau decat unii procurori?M sau decat capitaliștii lui peste?! Sau decat alte puteri din afara care vor sa ne transforme in marioneta?! Decat toti sunt ai nostri mai rai?! Atunci e grav. Avem noi o problema...

George Halarescu
George Halarescu Avem o mare problemă. Acest forte nu au apăru din senin, ci si-au pregătit din timp strategia. Cum a fost posibil? Ce a făcut parlamentul in tot acest timp? Am devenit victime pentru că suntem slabi. Nimeni nu ar fi îndrăznit să ne transforme in sluji dacă eram pregătiti si puternici . Restul sunt povesti. Ar trebui să luăm ex de la UDMR care este un partid de elite

Maria Mary
Maria Mary George Halarescu arătați un partid fara corupți ,nu doar criticati !

George Halarescu
George Halarescu Dna în primul rând mă interesează PSD-ul pentru că cel putin moral sunt legat de el .Ăstă este motivul pentru care il critic, pentru a corecta ceea ce eu cred că sunt greseli. Eu am apărat public valorile acestui partid cum nu au făcut-o mulţi, iar cei de la Bacău nu vor nici măcar adeziune să-mi dea să semnez. Si să vă mai spun un lucru exercitiul democratic presupune critica deciziilor care sunt perfectibile

Gabi Cretu
Gabi Cretu Nu auziți!/citiți ce spun!? E deja sub controlul ălora. Acum vor sa-l ocupe de tot. Și sunteți complici.

George Halarescu
George Halarescu Păi de ce este ocupat? De ce ati votat guvernul ciolos? Ati facut un compromis de dragul dlui Dragnea care acum compromite însăși parlamentul. Si ce putem face noi. Oamenii se dau mereu cu cei puternici. Ati fost slabi!? ...

Maria Mary
Maria Mary George Halarescu Nu va cred ca sunteți legat de acest partid ! Șunt sătulă de cei care spun ca sunt amici si te ataca în momentele grele ...

George Halarescu
George Halarescu Dna Maria Mary eu nu mă rog de nimeni să mă creadă . Un lucru e cert nu pot să mă las pe mâna oricui să mă reprezinte. Iar eu nu vorbesc ca să mă aud, iar dna senator mă cunoaste de câtiva ani de când fac rău psd-ului criticandu-l . Dacă dvs credeți că prin critică fac rău avem viziuni diferite despre paractica democratică

Gabi Cretu
Gabi Cretu Dar am votat eu guvernul Ciolos!?

Gabi Cretu
Gabi Cretu Cu cine vorbiți, fraților! ?

George Halarescu
George Halarescu Cu sprijinul cui a fost investit. Nu cumva cu al PDS? Nu incercati să spalati imaginea unui partid găunos prin interigatea dvs.

Maria Mary
Maria Mary Nu stiu ,ce ati facut pana acum ...Dar ,tare îmi plac amicii care ma ataca în momentele oportune ! Care sunt partidele imaculate ,ce au facut mai mult pentru aceasta tara ? Dărâmam tot ,dar cu ce înlocuim ?

George Halarescu
George Halarescu Să înțeleg că sunt și responsabil de starea parlamentului să a țării? Am dărâmat eu ceva? Faptul că eu critic direcțiile pe care le văd greșite ( iar timpul confirmă ca am dreptate, deoarece eu critic de multă vreme ) mă priviți ca pe un demolator ? D-nă veniți-vă în fire.

Maria Mary
Maria Mary Eleganta exprimare ! Eu nu critic doar un partid ,fac comparație ..

Gabi Cretu
Gabi Cretu Eu nu-mi fac colegii de partid găunoși! Ca sunt prea multi si ar trebuie sa spun ca țara asta e plină de găunoșii. Si nu as mai sti daca si cei cu care vorbesc sunt gaunosi sau nu! Pana una alta, aveti atat caras de a spune lucrurile cat am eu si poate amelioram putin situatia. Ca am fi mai multi. Dar nu inteleg unde era vorba de PSD. Ca eu vorbeam de parlament si atacul la el....

George Halarescu
George Halarescu  Nu-i fac eu d-na senator găunoși pe colegii dvs și nu vă amăgiți că țara asta este social-democrată - din aproape 50 la sută cât vin ala vot vreo 30 sunt votanți de stânga și nu din convingere ci mulți din oportunitate. Dar când politicile adoptate de colegii dvs nu au temei, când o majoritate parlamentară formată ( nu știu din cine) aduce parlamentul la o cotă de încredere care se apropie de marja de eroare ce pot să spun ? PS Nu vă faceți colegii găunoși, dar bine că vă faceți alegătorii. Dvs aveți dreptate, dacă aveam un dram de minte nu aș fost în situația asta. Și acum stau și mă întreb: cetățeanul este în slujba demnitarului, ori demnitarul este în slujba cetățeanului? discuția despre psd o aveam cu dna Maria Mary care mă acuză că dărâm atunci când critic

Maria Mary
Maria Mary Critic si eu ,dar nu o fac în aceste momente ...E nevoie de corecție ,nu de manipulari ! O tara saraca are mare nevoie de o stanga puternica ...
Google
 

Postări populare