Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

5.10.10

Roberta Alma Anastase

Roman politic de familie
"Roberta Anastase, o fiara in devenire"

Corneliu Anastase, tatal actualului presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a ramas in memoria colectiva a prahovenilor ca singurul aparator al regimului ceausist. Performanta a fost omologata in 22 decembrie 1989, cand Anastase, aflat in functia de director al Uzinei "1 Mai" Ploiesti, a sudat portile intreprinderii pentru a impiedica iesirea la revolutie a muncitorilor. Gestul a provocat furia oamenilor, care l-au alergat pe strazi, hotarati sa-l linseze. Furia acestora nu era indreptata numai impotriva portilor sudate, ci si impotriva omului Anastase, care se remarcase printr-o rautate fara margini la adresa subalternilor. Directorul de la "1 Mai" s-a dovedit a fi in 22 decembrie un bun alergator, scapand ca prin urechile acului de multimea dezlantuita.

Mai cald la Moscova
O vreme apoi a disparut din vizorul opiniei publice, luand calea Moscovei, la CAER, unde a lucrat in echipa de asistenta tehnica pentru utilajele livrate la export de uzina "1 Mai". Dupa ce s-au linistit apele, prin 1994, pe timpul guvernului Vacaroiu, Anastase a aparut pe scena politica si s-a lipit de scaunul de subprefect al Prahovei. A trecut apoi in privat, pentru scurta vreme, ocupand functia de director al firmei INSERV Ploiesti. S-a intors repede in politica, la ApR, condus atunci de Teodor Melescanu, devenind in scurt timp un apropiat al acestuia. Fostii colegi de la ApR Prahova spun ca lui Corneliu Anastase ii placea sa adune bani de la tot felul de oameni de afaceri dubiosi si ca, dupa campania electorala din 2000, a reusit sa-i faca o casa in Valea Doftanei fiicei sale Roberta, in timp ce ApR, cotat foarte bine la ora aceea, n-a reusit sa intre in Parlament.

Petrol si PD
Dupa alegerile din 2000, Corneliu Anastase s-a dus la PD, unde fiica sa, Roberta, era deja implantata. Dupa ce a ocupat o perioada functia de consilier al lui Petre Petrescu, director general al Petrotrans, societate de distributie a petrolului, Anastase a devenit, in 2002, director comercial al acestei firme. In 2004, Petrotrans a fuzionat cu societatea Conpet, care se ocupa tot de transportul petrolului prin conducte, iar Corneliu Anastase a ajuns sef al sectiei mecanice la compania nou-infiintata. Aici il gasim si in prezent, ca sef al consilierilor directorului general al Conpet, director schimbat de trei ori pana acum si despre care se spune ca are doar un rol de marioneta.

Roberta Anastase, folosita la tombolele PD
Motivata mai mult sau mai putin de ascensiunea tatalui ei, Robertei i-a placut politica inca de pe bancile liceului, cand obisnuia sa frecventeze sediul PD Prahova. Prin anii '90, aceasta era vedeta Partidului Democrat din judet, remarcandu-se prin concursurile de miss si paradele de moda la care participa.
Am facut parada de moda si tombole la partid ca sa strangem bani, iar Roberta defila pe podium. Venea fara lnjerie intima, iar noi eram destul de socati atunci cand vedeam asa ceva, ca nu eram obisnuiti", ne spune Paula Ivanescu, fost senator PD. In fapt, Paula Ivanescu este autorul moral al ascensiunii curioase a Robertei Anastase, pentru ca aceasta a sustinut-o fervent in cariera sa politica.

"Petre Roman nici nu voia s-o vada"
Paula Ivanescu isi aduce aminte, acum cu amaraciune, cum a sprijinit-o pe Roberta si cat s-a luptat cu colegii de partid ca sa-i faca loc in politica. "Pentru o femeie era foarte greu sa reuseasca in politica. Poate de aceea am ales sa sustin femeile care voiau sa intre in acest domeniu. A fost greu si pentru mine. Am dus-o la Bucuresti si i-am recomandat-o lui Traian Basescu si lui Petre Roman. Petre Roman nici nu voia sa auda de ea, ca n-o placea deloc si am fost nevoita sa ma cert cu el pentru Roberta. In schimb, Basescu a placut-o, pentru ca-i placeau femeile, si a sustinut-o pana la capat. Trebuie sa recunosc ca si pe mine m-a sustinut Basescu", ne spune Paula Ivanescu.

"Barbatii, in general, n-o plac"
Fostul senator PD Paula Ivanescu sustine ca pe Roberta Anastase n-o plac barbatii, chiar daca a fost aleasa, in prima tinerete, miss Romania. "A fost dintotdeauna o femeie rea, iar eu nu mi-am dat seama decat prea tarziu. In ziua in care bunicul sau era inmormantat, ea tinea conferinta de presa la partid, iar asta spune foarte multe. In plus, este strigator la cer cum a putut sa ajunga in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, cand nu are capacitate de gandire si de coordonare", spune Paula Ivanescu. Chiar daca ii datora totul, in 2007, Roberta Anastase a executat-o din functia de vicepresedinte al PD Prahova pe Paula Ivanescu. "Eram ca un ghimpe acolo, pentru ca incercam sa-i impiedic pe Roberta si pe tatal ei, Corneliu Anastase, sa stoarca bani de la firme si institutii", ne marturiseste fostul senator PD.

Teroare la partid
Despre Corneliu Anastase, Paula Ivanescu nu are nici un cuvant bun si spune ca este "o fiara, asa cum fiica lui este o fiara in devenire". "Tatal lui Corneliu Anastase a fost sef la Tipografia din Ploiesti pe vremea lui Ceausescu, ceea ce insemna foarte mult pe vremea aceea. La final, s-a imbolnavit de Alzheimer, dar Corneliu Anastase l-a lasat sa stea singur intr-o cameaĂŁ pana a murit, fara sa-i treaca prin cap sa-l ia la el si sa-l ingrijeasca. Mai mult de atat, Corneliu Anastase este un om foarte rau, care dispretuieste pe toata lumea. Chiar si dupa ce a suferit un infarct in 2007, a ramas la fel de rau. La partid se poarta ingrozitor cu oamenii, ii injura si ii ameninta tot timpul, ii preseaza cu banii, e o atmosfera de teroare. Aproape ca nu mai intra nimeni acolo, decat cei care au bani de adus. Iar la Conpet tot el conduce, pentru ca directorii pusi acolo sunt doar marionete", ne spune Paula Ivanescu. Sa mai amintim, din biografia familiei Anastase, cum s-a enervat Roberta la sfarsitul anului trecut si i-a facut cadou tatalui ei o parcare privata pe domeniul public. si asta pentru ca muritorii de rand sa nu se mai amestece cu asemenea perle ale politicii romanesti.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare