Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

8.9.08

Sa le mai luam odata la rand



Alegerile sunt un exercitiu de narcisism.  In democratie, noi suntem pre-a-supusi sa ne incantam la randul nostru de imaginea pe care narcisistii de politicieni o au despre sine.  Ce-ar mai fi spus Baudrillard!

Partidele din Parlamentul Romaniei au inceput dansul pre-electoral ce sa le asigure supravietuirea politica si/sau cat mai multe parghii in formarea unui nou guvern.  Cred ca cel putin de la Tariceanu incoace mai tot omul s-a prins si pe la noi ca ala cu bugetul ca acordeonul face si desface hora.  Ai lui Basescu, pentru a nu fi lasati mai virtuosi s-au aliat cu ce a mai ramas din PRM-ul lui Tudor, asta asa ca sa arate ceva despre politica si virtute.  Carevasazica, la externe o dam cu Tismaneanu si ICR, iar la intern o dam a la Nelu Ploiesteanu.  Ne-noroc cu princip(i)alul Catalin Avramescu, de faima consilier-presidentiala, care se vrea deasupra, daca nu p'afara.

Mitrea si-a dat usor, daca nu prea tarziu, drumul din functii pentru a se pune la dispozitia justitiei, aia care face cu ochiul.  Nastase nici ca nu se gandeste.  Pai de ce s-ar gandi?  N-a dat el si'n stanga si'n dreapta politicienilor europeni pre-aderare la UE?  Daca ar fi sa judecam dupa volumul de amintiri si dezvaluiri, istoria ar trebui scrisa numai in lunile premergatoare alegerilor.  In rest, traiasca urmasii comerciali ai lui Rautu, ala de la propaganda.  Intr-adevar, s-a aflat de curand, de data asta din foi de soi si nu numai de la Tribun, ca olandezii ne-au varat pe gat niste rachete care nu prea functioneaza.  Si asta in schimbul votului pentru intrarea noastra in UE; si asta pe vremea prim-ministeriabilului Nastase.  Auzi tu, cetitoriule, tocmai Olanda cea virtuoasa sa ne faca!  Pai nu ni se dadea Olanda ca exemplu de tara mica, hiper-divers-populata si principiala, a carui ambasador la Bucuresti se deplasa cu bicicleta?  Olanda ca Olanda, dar Nastase se incapataneaza sa nu cante aria maurului, nici la intern, nici la extern.  In tot timpul asta noi platim si ne sus-punem speranta in maurii de la Mizil!  De fapt, mai grav este faptul ca de vreo suta si mai bine de ani ai statului national incoace, armata romana chiar a trebuit sa infrunte dusmanul cu echipament cumparat de dragul altora si necazul nostru.  Adica, nu invatam mai nimic...

Tot de pe aleea amintirilor ne vin tot felul de ecouri ceausisto-'68-iste.  Sa vezi cetitoriule cand si-o reveni Ceausescu in constiinta romanului abuzat in serie de astazi.  De retinut ar fi cateva detalii:  americanii i-au transmis lui Ceausescu, prin Ivasiuc, niste imagini din satelit cu putinatatea de trupe sovietice de-a lungul Prutului, asta asa pentru ca si atunci pisicile mari se jucau ghemul altuia.  Ca probabil efect, Ceausescu si-a modulat perfect mesajul public, insa fara stirea celor multi si destepti ce s-au imbulzit sa se inscrie in Partid.  Problema noastra cu Ceausescu s-a agravat, daca nu cumva a inceput, dupa un numar de cativa ani in care oltenasul cela uitase sa coboare la statie...  De fapt, o intrebare tentanta este:  Cum ne-ar fi fost cu rusii? 

Cu Georgia, on my mind, se vor mai duce cativa oameni la somnul vesnic.  Asta mai ales daca etern-reshapatul vicepresedinte cardiac has it his way.  Are si Cheney asta niste chestiuni de aparat, iar miliardul georgian nu-i decat o promisiune pe care chiar ar achita-o daca l-ar ajuta pe senatorul mecanoid in drumul catre Casa Alba.  Dupa un val initial de revizionism in real-time, adica alba-neagra, europenii s-au gandit chiar sa puna la cale o comisie pentru elucidarea inceputului crizei georgiene.  Castiga si ei ceva timp ca doar n-au alegeri in noiembrie si nici miliarde de potcovit cai verzi pe pereti georgieni...  Italienii au dat tonul franco-germanilor la aria infratirii euro-ruse.  Zgomotele vecinilor mici, multi si vestici ai Rusiei sunt decorative, iar britanicii (se) conduc la fel ca si pana, pe sens invers.  Tot italienii, bata-i mila de rromi, s-au produs in public cu o declaratie cum ca vor investi 25 de miliarde in Libia.  Oficial, e vorba de niscaiva reparatii post-coloniale, altfel rusnacii isi vor fi dat seama ca petrolul vine si pleaca si posibil ca si din alte surse si rute.  Ca veni vorba, ce-o mai face Seres, el o primi ziarul la zi?

Si ca veni vorba de energie, o veste exemplara ne-a parvenit tocmai din Slovacia.  Acolo legea o face o coalitie intre partide mai de stanga si nationale si nu (numai) un consortiu ce controleaza distributia gazului si energiei.  Consortiul in discutie s-a hotarat ca in noiembrie sa creasca pretul la gaz cu 19%.  Guvernul le-a spus celor din consortiu ca sa se mai gandeasca SAU distributia gazului se va nationaliza.  I-o fi spus cineva de asta lui Conu Patriciu, cel de relevanta locala?  Ei, intrebarea era doar in gluma ca pun apriu ca aia in Slovacia n-au alegeri...

Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

8 comentarii:

Anonim spunea...

Moto
Sa creezi ca un zeu, sa poruncesti ca un rege, sa muncesti ca un rob!
(Constantin Brâncusi)


Vrem de la Ucraina zona petroliera din Marea Neagra. Cui o vom da? Lui PETROM sau lui ROMPETROL? Sau chiar lui Lukoil? Vom cumpara nave second-hand sa aparam zona?
(Kronikarul)


Orice popor, pentru a se putea întari s-a pune baza unei esistente durabile, mai nainte de toate are trebuinta neaparata de-o patrie, de un pamînt de care sa se lege cu sîngele si viata sa, la care sa tina din toata puterea si dragostea inimei sale. Istoria veacurilor trecute ne arata ca neamurile cari nu s-au lipit de o asemenea patrie, a carora tel si tendinte au fost numai cuceriri si navaliri depradatoare, fara a gasi un colt în lume în sînul caruia sa plînteze sîmburele fecund al unei vieti stralucite în viitor, zicem toate acele neamuri s-au sters de pe fata pamîntului ca colbul suflat de vînt.
Dar daca prima conditiune a constituirei si consolidarei unui popor este patria, nu mai putin important pentru dînsul si pentru traiul sau sînt luptele si framîntarile ce trebuie sa sustie în fata samîntiilor straine cari îl încungiura si-i ameninta pe tot momentul cu pieire cladirea ce si-a facut. Aceste lupte si framîntari se conduc si se opereaza de oameni mari, cari la romanii si grecii antici se numeau semizei, iar la noi viteji si voinici.
Mai târziu bratul începe sa oboseasca, dusmanii amenintatori, de asemenea slabiti, contenesc agresiunile lor; puterea vitala din popor trebuie consumata într-alt chip; atunci începe mai cu mare vigoare agitarea inteligentei. Acesta este momentul cel mai solemn. Acest stadiu se numeste — desteptarea poporului.
Atunci te întrebi: Cine sunt ? Unde ma gasesc? Ce trebuie sa fac? Fericita natia care prin faptele si lucrarile sale raspunde nimerit la aceste vitale întrebari.
De la începutul secolului nostru mai ales, românii înca au simtit trezindu-se în sufletul lor nedumeritul dor de regenerare si renastere . Popor tânar si plin de viata, otelit în cumplitele suferinte ale timpurilor, aprins de emulatie în fata celorlalte popoare, el s-a aruncat c-un entuziasm nespus pe calea propasirei , a alergat ars de setea cea mai cruda — la izvoarele dorite ale culturei.
Dar nenumarate si grele sunt lucrurile ce trebuie împlinite pentru a face fericirea unei natii. Chiar un individ, pâna s-ajunga binecrescut, asigurat în esistenta sa, luminat la minte, c-un cuvânt bine preparat pentru a aduce o viata demna si folositoare, de cîte ajutoare nu are trebuinta?! Dar înca o natie întreaga, si mai ales o natie ca a noastra! "La lucru dar barbati si femei, tineri si batrâni", ne striga puternica voce a secolului al nouasprezecelea. Departe de noi odihna zadarnica! Departe de noi îndeletnicirile frivole si stricacioase intereselor noastre nationale !
Sa lucram, dar sa lucram inspirati de sântul glas al patriei, sa asudam dar sudoarea noastra sa se scurga pentru interesele neamului românesc.
(Mihai Eminescu)
Rachetistul kronikar

Anonim spunea...

plec, ca nu ma pot.

Asa cum spunea un prieten de-al meu: "plec, ca nu mai pot".Si a plecat in Lume.Romania din cauza asta sta mai mult "transata" ( vezi Basarabia-Bucovina),ca in momentele de pace cand trebuie sa se intareasca,ea ori se fura singura,ori e vaca de muls pt. altii.Ce infiorator suna, VACA DE MULS.

Anonim spunea...

Cine raspunde ?

Afacerea a fost perfectat in 2004 dar ea a fost demarata ceva mai devreme si daca nu ma insel, la vremea aia la Cotroceni statea Ion Iliescu iar la Palatul Victoria trona Adrian Nastase.
Accesati acest link si veti descoperi la pozitia 41 cu cine s-a contractat pachetul de rachete, cu ce OUG si in ce perioada trebuia implementat sistemul.

http://www.dpa.ro/rp/publicatii/buletine/bc2005_1.pdf

Ceva mai jos, tot la acest link, in pagina 16 din 19 mai sunt si cateva detalii despre acordul interguvernamental 02-0166-2004 cu privire la pachetul HAWK si la cerintele de calitate.

Una peste alta, ca de atatea ori pana acum, este vorba nu de subminarea economiei nationale asa cum scria un forumist ci de subminarea capacitatii militare de aparare a tarii iar responsabilii, chiar daca unii din ei nu mai sunt in functii sau inca au puteri decizionale, ar trebui tradusi in fata justitiei militare.

FIAT JUSTITIA, PEREAT MUNDUS !

Anonim spunea...

Sa fie semnat tot el?

"George Maior a fost numit în decembrie 2000 în functia de Secretar de Stat si Sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare din Ministerul Apararii Nationale. În aceasta calitate, a condus negocierile de aderare la NATO, soldate cu o integrare reusita si activa a României în alianaa si a semnat mai multe contracte de achizitie de tehnica militara (2 fregate si numeroase aparate de zbor). A primit la data de 24 august 2004 gradul diplomatic de ambasador [1]."

http://ro.wikipedia.org/wiki/George_Cristian_Maior

Despre fregate stim cu totii ca sunt o pierdere totala. Sa fie rachetele astea tot opera lui?

Anonim spunea...

Re: Sa fie semnat tot el?

Pai negocierile si contractul au fost incheiate de PSD, la data aia George Maior fiind membru al acestui partid
Trebuie sa mai amintim ca intre 28.12.2000 si 29.12.2004, ministru al Apararii a fost cetateanul Ioan Mircea Pascu care era si seful lui George Maior.
Cand George Maior a fost numit sef la SRI pe 5 octombrie 2006, el si-a dat demisia din Parlament unde era senator de Alba ales pe lista PSD, fiind inlocuit cu alt membru PSD, Liliana Lucia Tomoiaga.
Tot la linkul tau am facut si eu apel.
PSD are deci de platit subminarea capacitatii de aparare a tarii.
In achizitiile semnate de George Maior intra si cele doua fregate britanice dupa cum apare in linkul cu pricina.

"Programul de achizitionare a celor doua fregate s-a derulat in baza Acordului de Achizitie din 19.02.2002, care a intrat in vigoare la 26.03.2003. Acordul a fost incheiat intre Ministerul Apararii Nationale al Romaniei si Ministerul Apararii din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, fiind semnat de C.N. Romtehnica SA in numele MApN."

http://www.financiarul.com/articol_2864/afacerea-fregatelor-britanice-a-fost-o-parte-din-pretul-integrarii-in-ue.html

Si cand ma gandesc ca unii ziceau ca fregatele au fost o manarie comisa de un anume partid nu de PSD...

Anonim spunea...

...bani s-ar gasi, ba chiar sunt alocati.

Pentru cumpararea unor avioane de lupta noi, Romania are alocata suma de 4,5 miliarde euro de la buget.
Ce avioane si ce firme sunt in cursa nu mai scriu, ele sunt deja cunoscute.
Problema este alta.
Mai nou, ideea este ca sa cumparam avioane F-16 reconditionate in valoare de 2,5 miliarde, deci tot niste vechituri, iar restul de 2 miliarde sa fie alocate pentru mai buna protejare (!) a soldatilor din teren.
Asta a declarat ministrul Corneliu Dobritoiu ziarului Financial Times.
Toata aceasta rotatie de idei are un usor miros de bagat niscai banuti in teschererile unor smecheri cu putere de decizie.
Polonezii au platit insa doar 3,5 miliarde pentru 48 de avioane F 16, dar cu ceea ce mai trebuie pe langa ele, costul lor s-a ridicat la 4,7 miliarde.
La noi alea 4,5 miliarde euro sunt doar pentru costul strict al aparatelor sau miroase si aici a furt de un miliard ?

http://www.realitatea.net/flota-aeriana-de-lupta-a-romaniei-va-fi-dotata-cu-avione-multirol---vezi-imagini-cu-avioanele-favorite_341447.html

http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2002-12-28/Polonia+cumpara+48+de+aparate+F-16+de+la+Lockheed+Martin

Anonim spunea...

Georgia, hahaha! Rusilor si georgienilor le-au fost date la semnat documente putin diferite, ca si pe vremea pacilor cu Slobo si kosovarii (Rambouillet), numai ca rhusii s-au prins si uite asa omul de stanga ajuns ministru de externe in guvern de dreapta a umplut Franta de kko!

Anonim spunea...

Rusia acuza UE de falsificarea acordului de monitorizarea internationala ruso-georgian

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a acuzat miercuri pe liderii Uniunii Europene de distorsionarea lipsita de scrupule a acordului Rusia-UE privind amplasarea observatorilor internationali insarcinati cu monitorizarea incetarii focului in Georgia.
Lavrov a declarat ca presedintele francez Nicolas Sarkozy si presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso au semnat luni seara, in capitala georgiana, un document diferit de cel semnat in prima parte a aceleiasi zile la Moscova.
Documentul, stipula ca Uniunea Europeana "este pregatita sa trimita observatori pe intregul teritoriu georgian", in timp ce ministrul Lavrov a spus ca actul semnat de Rusia prevedea amplasarea observatorilor internationali in afara republicilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud, relateaza Reuters, preluat de Agerpres.
"Este complet lipista de scrupule incercarea de a nu explica cu onestitate presedintelui georgian Saakasvili, ce obligatii si-a asumat Uniunea Europeana si ce obligatii si-a asumat Rusia", a spus Lavrov.
Disputa survine dupa ce, tot miercuri, Inaltul reprezentant al UE pentru politica externa si de securitate comuna, Javier Solana declara ca misiunea Uniunii Europene in Georgia "va fi trimisa cu intentia de a fi desfasurata peste tot".
Sarkozy, a carui tara asigura in acest semestru presedintia Uniunii Europene, a actionat ca mediator intre Rusia si Georgia, dupa scurtul razboi din luna august in urma caruia Rusia a invadat cu trupe si tancuri parti ale teritoriului georgian.

Google
 

Postări populare