Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

12.5.08

dare de seama



Probabil ca ar mai fi trecut ceva timp fara vrea contributie peromaneste la corul pre-electoral romanesc daca paharul ineptitudinii politicianului roman n-ar fi dat pe dinafara cu transpiratia tariceana pe teme economice.

Primul ministru roman a declarat recent ca: "Personal, nu mi-e foarte teama de ceea ce se intampla in momentul de fata pe pietele financiare mondiale, aceasta turbulenta, cum a fost numita in limbaj eufemistic, care a afectat o parte din pietele financiare din Statele Unite si din Europa". Un carcotas ar spune ca primului ministru nu are intradevar de ce sa-i fie teama la nivel personal ca doar si-a vazut sacii in caruta. Un altul, "pe invers", poate spune ca primul ministru vrea sa evite panica ce ar duce la catastrofa economica in timp ce ar lucreaza cu Mugur Isarescu la proptirea economiei romanesti.

Considerand totusi ca suntem in an electoral, sansele sunt ca vorbele premierului Tariceanu sa nu fie justificate decat de nestiinta sau interesul de partid.

Si, ca sa nu se creada ca Tariceanu calca numai in strachini peromaneste, sa-l aplaudam pentru temporizarea privatizarii CEC-ului. S-a progresat ceva in Romania de cand ne-am integrat si nu mai trebuie sa mergem ca nastase cu ciubucuri pe la cashile mari.

Ce face presedintele Basescu in timpul asta? Face pluta pe spatele intalnirii NATO de la Bucuresti caci, vrea el sa creada ca, pleaba de la intern inca n-a aflat ca lui Bush i-a mai ramas decat prerogativul de a spune NU. Si tot NU au spus si europenii Georgiei si Ucrainei in NATO, iar presedintele Sarkzy lui Blair in drumul celui din urma spre presidentia UE.

Dar, inainte de a trece la "externe", sa spunem ca toate tunurile politicului romanesc sunt indreptate spre Bucuresti si primariile sale. In afara de a fi un test electoral si o rampa de lansare pentru viitori presedinti, Bucurestiul mai este si locul unde se fac bani(i) pentru partide si politicieni. Cum spuneam, Basescu merge din inertie si chiar crede ca bucurestenii sunt tampiti cand afirma ca masina sa politica va "spulbera" contracandidatii la primarie si implicit ca Videanu ar fi fost bun de ceva. Daca lui Basescu nu i s-ar fi suit la cap ar fi incercat sa-l coopteze pe Oprescu in pofida aranjamentelor cu clasa politica (incluzand aici si opozitia). Probabil, Basescu va afla la urne ca, in democratie, poti fi sigur un lucru: ne-predicatbilitatea prostiei electoratului in folos propriu.

La externe se anunta zile grele pentru romanii din Italia. Euro se pregateste de primul test major si modelul marcii germane pare sa-i ajute; Aviz celor cu banul si politicile sale la Bucuresti: construiti modele economice, politici fiscale si monetare avand marca germana ca model de referinta (de exemplu, stabilitate a preturilor si control al inflatiei). America, ca un semn de recunoastere al crizei majore in care s-a scufundat de 8-16 ani, este din ce in ce mai pregatita sa aleaga un negru la presidentie. China trebuie sa faca fatza unui vest din ce in ce mai ostil. Petrolul pare sa ramana in cursa sa pentru atingerea de noi recorduri la pret. Mancarea ramane scumpa in continuare si o va lua pe urmele petrolului. Lumea pe ansamblu trebuie sa faca fatza simultan unei descrestei economice si cresteri a inflatiei. Izolationismul este in crestere si spectrul de-globalizarii este din ce in ce mai aproape. Rusia are nevoie de liniste in coastele-i vestice (si apropiate)pentru a rezolva problemele de succesiune interna si post-sovietica. In Franta, mandarinii politici trebuie ca i-au dat de inteles lui Sarkozy ca Franta nu se ridica pe tocuri pentru a compensa complexe de vizibilitate sau prestigiu. In Marea Britanie, Gordon Brown se sprijina mai degraba pe lipsa unui lider la conservatori.

Si pentru a inchiea acasa si peromaneste, Gigi Becali tot tine sa ne arate ca in Romania rareori avem fotbal, desi din cand in cand avem fotbalisti.




Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

4 comentarii:

Anonim spunea...

"Basescu tace! Noul primar al Romei, Alemanno, care ameninta sa expulzeze imigrantii, este intampinat cu salutul fascist si strigate de "Duce! Duce!", titulatura lui Mussolini. Basescu tace! Romanii sunt vanati în toata Italia, iar Ministrul reformei in noul guvern Berlusconi, Umberto Bossi, anunta ca imigrantii trebuie izgoniti ?i c? are "300.000 de martiri gata s? coboare din munti cu pustile fumegand" (The Daily Telegraph, 1 mai 2008).

Basescu tace! Berlusconi anunta "noua Falanga", cu referire la partidul fascist al lui Franco, din anii ’30, în Spania! Basescu tace! Roberto Maroni, noul ministru de Interne, vrea renegocierea accesului romanilor în peninsula, în afara normelor europene! Basescu tace! Franco Frattini, fostul comisar european si noul ministru de Externe, vrea sa impuna romanilor bariera unor venituri minime în Italia ("prag de venit si obligatia de a dovedi provenienta lui legala") calcand in picioare Directiva 38 din 2004 a UE, pentru a limita drastic accesul romanilor in Italia!

Basescu tace! Ba, nu! Vorbeste de "blaturi", face vizite la poduri si povesteste despre "partea ticalosita" a sistemului politic, unde sunt de-a valma Tariceanu, Geoana, Iliescu, Voiculescu, Bolcas si alti "fosti"!

Mai tineti minte? Suntem în 3 februarie 2007. Romania lui Basescu se acopera de rusine participand la imundul "atentat" politic de la Roma, impotriva Guvernului de centru-stanga Prodi (omul care a facut enorm pentru aderarea Romaniei la UE), prin asa-zisa scrisoare deschisa a ambasadorilor (american, britanic, australian, canadian, olandez si roman), care servea lui Berlusconi pentru a-l darama pe Prodi, conform intereselor americane în Italia. Asa-zisa solicitare a americanilor din scrisoare pentru implicarea Italiei, in continuare, in Afganistan, este caz fara precedent. Guvernul italian a aflat de demersul ambasadorilor abia dupa publicarea scrisorii in La Reppublica!

Mai tineti minte? La 13 februarie 2007, Senatul Romaniei voteaza o motiune anti-Macovei! Prietenul lui Basescu si al lui Macovei, Frattini, omul lui Berlusconi în Comisia Europeana, calca în picioare respectul pentru o tara membra a Uniunii si intervine in jocul politic intern, declarand, cu doar cateva zile inainte de votul din Senat, conform Rador: "Nu vreau deloc sa ma amestec in discu?ia despre rezolutia prezentata de Parlamentul Romaniei, dar, in principiu, pot doar sa confirm aprecierea mea deplina pentru ministrul Macovei" (TVR, 9 februarie 2007, ora 19:13).

Ati inteles? O mana spala pe alta si amandoua sunt "Mani Pulite!" Scrisori anti-Prodi in schimbul sustinerii lui Macovei impotriva Parlamentului Romaniei! Totul, spre rusinea romanilor! Mai departe? Pai, Secretarul de stat în MAE, care s-a dezonorat asumandu-si rusinea participarii Romaniei la "mizeria" de la Roma, Cosmin Vierita, este ridicat de Basescu la rangul de ambasador, la 21 martie 2007! In prezent este ambasadorul Romaniei in SUA. Ministrul de Externe de atunci, Ungureanu, care a acoperit "mizeria", pentru jocul politic josnic al lui Basescu, fara sa recunoasca raspunderea in "scrisoarea rusinii", e seful SIE, azi! Ce a ob?inut Romania? Ura stangii italiene, care ne ajutase sa intram în Europa si dispretul dreptei italiene, pentru ca Berlusconi nu va respecta niciodata o tara cu profil de sluga! Dovada? Romanii nostri sunt hacuiti astazi in Italia, fara nici o retinere, sub indemnurile lui Frattini, prietenul tandemului Basescu-Macovei! Credeti ca Basescu poate face altceva decat sa taca? NU!"

Anonim spunea...

...nil nisi bene...

Cine îsi mai aminteste acum de Wim Duisenberg,fost presedinte al Bancii Centrale Europeene,calificat cum ca ar fi jucat un rol"instrumental"în introducerea monedei euro?Eu unul,îmi amintesc bine declaratiile sale axate pe ideea ca combaterea inflatiei ar reprezenta primul scop al BCE si ca euro ar fi instrumentul unei astfel de politici.Introducerea monedei unice europeene a condus însa la o augmentare subita a preturilor valoarea numerica a carora a ramas neschimbata dar la valoare de euro(spre exemplu,un pret de 6 marci germane a fost transcris la 6 euro) ,ceea ce a dus la o scadere automata a puterii se cumparare,întrucât miscarea aceasta nu a fost însotita de o corectare automata a salariilor.BCE a jucat deci fals,trisând publicul si generând prima manevra inflationista.Este adevarat ,creearea unei pieti comune bazata pe o moneda unica în Europa a creat un enorm sistem tampon dotat cu o stabilitate remarcabila contra speculatiilor valutare( în care a excelat,spre exemplu,concernul Quantum Funds al domnuui Soros),dar,prima miscare cu tendinta inflationista a fost deja nascuta.In situatia actuala,cresterea galopanta a pretului combustibulului si a alimentelor de baza în conditiile unei lumi globalizate reprezinta semnale inflationiste extrem de puternice care pun bazele uneui scenariu de evolutie înspre o catastrofa economica de proportii monumentale si greu de stavilit.Un studiu publicat de curând în Suedia arata ca,pentru a îndeplini cerintele de protectie ecologica ale planetei,se cere o majorare a impozitarii petrolului legate de efectele de generare a bioxidului de carbon, în sensul dublarii pretului actual(pretul petrolului în Statele unite ale Americii este ,bunaoara,inferior celui din Europa în momentul de fata tocmai datorita faptului ca guvernul Bush a refuzat ratificarea protocolului de la Kyoto).Presedintele Bush are dreptate:o crestere a impozitarii petrolului ar duce la ruinarea economiei americane,dar pe de alta parte ce valoare are o viata dusa în conditii de smog si de modificari climacterice imprevizibile.Unica salvare este legata de trecerea la utilizarea unor surse energetice noi si nepoluante,ceea ce însa nu se prevede ca o alternativa în o perspectiva temporala realista-pâna atunci,va trebui sa ne acomodam cu ideea unei vieti mai rele.Cât despre Wim,"de mortuis nil nisi bene"!

Anonim spunea...

Domnule Taubman, iti scriu la o zi dupa nerusinata frauda electorala pe care ai poruncit-o si ai coordonat-o in Romania duminica, 1 iunie 2008. Nici macar hotii cei mai inraiti nu fura duminica, din respect fata de Ziua Domnului. Dumneata, in schimb, furi virtos, cu ambele miini, fiindca n-ai nici un Dumnezeu. De cind te-a trimis fiul amicului dumitale George Bush-senior ca ambasador in Romania, te-ai amestecat, brutal, in viata politica a tarii noastre si ai savirsit numai abuzuri, comportindu-te ca un Gauleiter in lagar, sau ca un stapin de sclavi pe plantatie. Astfel, printre multe altele: 1) Ai afirmat, in inima Transilvaniei, la Cluj, ca limba maghiara trebuie sa fie a doua limba oficiala a Romaniei. 2) In ianuarie 2006 te-ai dus la Palatul Victoria si i-ai cerut primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu sa faca tot posibilul sa impiedice plecarea mea la Londra, in fruntea unei delegatii a Senatului Romaniei, de teama sa nu fac declaratii cu privire la existenta inchisorilor CIA pe teritoriul Romaniei; in final, toata vizita a fost anulata. 3) In aprilie 2007 l-ai vizitat, intempestiv, pe presedintele PSD, la sediul central al acestui partid, din S os. Kiseleff, strigind la el, ca la ultimul servitor, pentru a-l apara pe Traian Basescu, aflat in plin proces de suspendare. 4) In noiembrie 2007 ai tras sforile ca sa impiedici intrarea PRM in Parlamentul European, in timp ce sovinii unguri au intrat in acel forum cu doua ,,guri de foc": UDMR si Laszlo Tökes. 5) In sfirsit, acum, in iunie 2008, ai coordonat uriasa frauda de la alegerile locale, tot in defavoarea PRM si in favoarea iredentismului unguresc si a acelor "cozi de topor" care il tolereaza.
Domnule Taubman, niciodata, nici un ambasador al Americii in Romania n-a indraznit sa comita atitea faradelegi, cum iti permiti dumneata? In special fraudarea vointei electoratului roman reprezinta un abuz incalificabil, o crima impotriva democratiei. Democratie care e o religie pentru America [n.m. fals este o mascarada], dar nu si pentru dumneata, care te comporti aici ca un terorist. Da, acesta e cuvintul care ti se potriveste ca o manusa: terorist. Stai acolo, in buncarul Ambasadei ; devenit centrul unic de comanda, care supravegheaza fraudarea alegerilor si controleaza tot ce misca in tara asta si dai ordine, iar slugile din serviciile secrete romanesti le executa orbeste. Exista un numar impresionant de studii si tratate despre tehnicile de fraudare a alegerilor, cele mai multe fiind "brevetate" si tiparite in America. Nu stiu ce profesie ai dumneata, domnule Taubman, am auzit ca esti negustor de piese de schimb (sau cam asa ceva)dar eu, unul, sint sociolog, asa ca acesta e un subiect pe care il cunosc foarte bine si e imposibil sa ma induca cineva in eroare. Prin urmare, sa nu-mi spuna nimeni, de exemplu, ca, in judetul Cluj, PRM are 5%, iar UDMR 15%, prin urmare de 3 ori mai mult! Asa ceva nu exista, domnule Taubman! E facatura voastra, a diversionistilor care lucreaza, febril, la inventarea unui Kosovo romanesc, pentru sfirtecarea teritoriala a tarii noastre. Misiunea principala a dumitale in Romania este compromiterea si, in final, lichidarea ultimei redute de rezistenta a acestei tari: PRM."
La asta lucrezi, zi si noapte, cu o incapatinare diabolica. Fireste, nu singur, ci impreuna cu sefii Serviciilor Secrete de la noi, alesi pe sprinceana si santajabili (unii fiind cunoscuti homosexuali). In diversiunea asta abjecta te-ai asociat cu un alt individ santajabil, Traian Basescu, care se uita la dumneata ca la "marele licurici". Nu stiti ce sa mai nascociti pentru a inchide gura mea si a PRM-ului, care va strica toate socotelile. Partidul pe care l-am creat si pe care il conduc, de 17 ani, e pedepsit pentru urmatoarele: 1) Nu permite "uliilor" razboiului, din echipa lui George W. Bush, sa transforme Romania intr-un tampon intre America si Rusia si in rampa de lansare a unui razboi contra Iranului si a altor tinte. 2) Se opune aducerii unor incarcaturi nucleare pe teritoriul tarii noastre. 3) A denuntat, public, existenta pe teritoriul Romaniei a inchisorilor CIA, unde au fost torturati zeci de prizonieri. 4) PRM respinge, cu fermitate, pretentiile aberante ale revansismului unguresc, incurajate de unii "strategi" criminali, de la Washington. 5) PRM a divulgat Planul Secret de stramutare in Romania a 1.000.000 de evrei din Israel, pe fondul "vidului demografic" creat in mod deliberat, prin depopularea tarii. 6) PRM a demascat, totodata, strategiile de deturnare a fondurilor europene (zeci de miliarde de euro) in folosul Mafiei politice si militare din jurul Casei Albe. 7) Partidul pe care il conduc a condamnat Afacerea Bechtel (7 miliarde de euro) si Afacerea F-16 (5 miliarde de dolari, pentru 48 de avioane vechi) ; ambele fiind destinate alimentarii conturilor familiei Bush si, probabil, si ale dumitale.

De asemenea, politica mccarthysta, tipica "razboiului rece", pe care o practici dumneata, nu poate ierta PRM-ului protestul vehement exprimat in Parlament, la 18 decembrie 2006, impotriva tentativei de a pune la stilpul infamiei Biserica Ortodoxa Romana si de a sterge din Istoria tarii o perioada de 45 de ani. Iata numai citeva motive pentru care, in ultima perioada, dumneata si agentii pagubosi pe care ii dirijezi ati apasat pe pedala de acceleratie, in asa fel incit PRM sa se "zbata" intre 2% si 5%. Totul e atit de straveziu si cusut cu ata alba, incit imi e si sila sa insist. Fiindca e impotriva legilor sociologiei care e o stiinta, nota bene, dar de unde sa stie asta un ,,animal de prada" rudimentar si incult, ca dumneata? ; ca un partid care, la alegerile din anul 2000, a avut peste 21%, n-a fost la guvernare, n-a facut greseli majore, si-a eliminat coruptii, brusc sa coboare sub pragul de 5%! E ca si cum dumneata ai incerca sa vinzi, la talcioc, o manivela ruginita pe post de caroserie de lux ; ride lumea, sau se indoieste de sanatatea dumitale mintala. Domnule Taubman, ar fi multe de spus. Deocamdata, ma rezum la atit. E foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa fie impiedicat sa scrie si sa vorbeasca un om ca mine, care n-are ce pierde. Eu sint un patriot roman si ma tem numai de bunul Dumnezeu. Si e la fel de greu, daca nu chiar imposibil, sa aplici aici, in Romania, strategia stupida de a se reduce viata politica la doi ,,poli", sau la doua "partide", ca in SUA, Marea Britanie si Israel, totul controlat de acelasi papusar din umbra. N-ai decit sa te joci de-a experimentele astea in familia dumitale, nu intr-o tara ca Romania. Te anunt ca aceasta scrisoare am s-o traduc in limba engleza si o voi trimite tuturor membrilor Congresului SUA, dar si la Moscova, Bruxelles si la alte centre de Putere din lume. Asta, ca sa stie toata lumea ca acum, in Mileniul III, o tara membra a Uniunii Europene e batjocorita si terorizata de un negustor american octogenar, primitiv si abuziv, care se poarta aici, in Romania, mai rau ca soldatii yankei care urineaza pe detinuti. Romania nu e colonia nimanui, domnule Taubman. N-ai priceput nimic din Istoria demna a acestei tari, din frumusetea si nobletea Poporului Roman. Ai depasit orice masura!
In ceea ce ma priveste, eu iubesc, sincer, America. Am dovedit asta de nenumarate ori. Chiar am in familie un cetatean american: ginerele sorei mele e predicator din Texas, dar, din pricina unor atei ca voi, a ales sa traiasca in Romania. Eu iubesc America, repet ; dar America lui Edgar Allan Poe, Ernest Hemingway, Neill Armstrong si Billy Graham ; nu parodia lui George W. Bush, care a facut ca gloriosul drapel cu dungi si stele sa fie ars in piata publica, in tot mai multe locuri ale Planetei, inclusiv in Europa. In curind, membrii familiei Bush vor pierde puterea si, o data cu ei, ai sa te intorci, si dumneata, in anonimatul din care ai aparut. Amintirea pe care o vei lasa in tara noastra, domnule Taubman, va fi urita. Am sa-ti dedic, foarte curind, un pamflet, pe care il doresc, de pe acum, sa fie in descendenta pamfletului "Baroane!", al lui Tudor Arghezi. Eroul lui Arghezi, hitleristul Manfred von Killiger, a avut decenta sa se sinucida. Daca ai avea o urma de onoare, i-ai urma exemplul. Dar de unde atita onoare la un zombi ambulant ca dumneata? Fara nici un respect,
Corneliu Vadim Tudor

Anonim spunea...

Da, lumea s-a saturat de PRM

Mesajul PRM e aproape neschimbat de 15 ani.
Ori, acelasi lucru plictiseste oamenii.Plus de asta, majoritatea mesajelor nu mai sunt chiar atat de actuale. Adica jafurile guvernantilor, salarile de nimic, foametea din tara, etc nu mai tin.
Ca de furat nu se mai fura(sau cel putin se fura de n ori mai putin; caci ce a fost de furat s-a cam furat de prin anii '90), salariile au crescut foarte mult in ultimii ani, foamete nu prea mai e. SI plus de asta, omul nu mai lucreaza la intreprinderile de stat; deci salariului e dat de patron; nu de Tariceanu sau de Basescu. Iar oamenii constientizeaza asta. Si serviciile secrete internationale ostile Romaniei si-au cam pierdut din valoare :)))
UDMR-ul si el... caci de 18 ani au aceiasi politica(ce-i drept ostila Romaniei), dar Ardealul e totusi al Romaniei. Pana si Tinutul Secuiesc... Problema nationala a Romaniei este si a fost Basarabia. Pentru care Vadim nu face nimic.
Nici mesajele anti NATO sau UE nu mai tin. Caci , de cand romanul a intrat in NATO sau UE o duce mult-mult mai bine. Ma rog, personal nu cred ca datorita acestor integrari. Dar romanul asa percepe.
Lumea s-a cam plictisit de politica. In 2 ani au avut loc 3 alegeri : referendum, europarlamentare, locale. Deci lumea e plictisita de politca. Ori, in situatii d-astea mai bine taci decat sa te apuci sa jignesti in stanga si in dreapta.
Asa ca scaderea PRM e clara. E posibil sa dispara acest partid. Din Parlament ma refer.

PS : Lumea a inceput sa se plictisasca si de Basescu. Si d-aia... m-as incumeta sa prezic de acum viitorul guvern : PSD-PNL-PUR. Poate si cu un sprijin UDMR(dar fara ca acestia sa mai faca partte din guvern).

Google
 

Postări populare