Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.12.07

da-ti "extremistul" la o parte sa mi-l bag p'al meu!
sau miza pierduta a europenelor



S-a scris mai de mult(e ori) aici despre UDMR, aceasta sincopa constitutionala pe care democratia originala romaneasca o acomodeaza in cadrul nevazut a ceea ce trebuie sa fie vreo mare tocmeala nationala. Ca si cum asta nu era un pret suficient de mare extras a trebuit si ca mai orice miscare politica cu tenta nationala romaneasca sa fie redusa la ridicol. De fapt s-a ajuns pana acolo ca raul national a fost personificat si eticheta acestuia se numeste Corneliu Vadim Tudor. Cine are acum ce(-i) trebuie sa vada ce sta in spatele acestei etichetari sau chiar mai grav, sa citeasca cu ochii mintii proprii ceea ce spune si scrie mai nou senatorul PRM?

Motivul randurilor de mai sus este nu atat avortul uninominalului (Basescu trebuia sa fi inteles de la referendumul trecut ca unde "nema putirinta ce mai chichirez galceava?") cat esecul romanilor de a capitaliza potentialul aderarii europene prin neprezentarea la votul pentru euro-parlamentare. Romanii de acasa ar fi trebuit sa afle doar ca banii vin de la Bruxelles si cine imparte acolo, parte isi va face. Daca acest lucru ar fi fost inteles indeajuns si de catre politicienii romani (care au vazut in Bruxelles doar biletul care sa-i scape de "imbacseala gloatei de acasa") ca si fie explicat romanilor, altele ar fi fost rezultatele, asteptarile si participarea la un asemenea eveniment electoral.

Intr-adevar, conationalii nostri de etnie maghiara au reusit sa-si catapulteze extremistii nationalisti maghiari, peste cota care li se acorda fara concurs deja prin UDMR. Oameni buni, extremistii maghiari sub culori romanesti de la Bruxelles nu fac decat sa insulte un mecanism electoral si asa ranit. De data asta, apatia noastra n-a facut decat sa le dea dreptate in a cere din ce in ce mai deplasat fata de nevoile si interesele restului de pana la 93% din populatia tarii.

Si, pe cand domnul Vadim Tudor isi va purta de grija ca si pana acum, ramane in datoria noastra sa intelegem ca la un asemenea grad de neimplicare in procesul democratic european Romania Mare nu va ramane decat cel mult o publicatie intr-o Romanie sub-standardele de la 1 decembrie 1918.




Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare