Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

11.1.06

pe marginea prapastiei





Tabloul Romaniei de azi e complet: pe de-o parte o mafie politica cu doua bratze - unul, cel mai mare, pedeserist, celalat patricisto-voiculescian (puristii fac legatura dintre brate), pe de alta parte o justitie complet corupta, rauvoitor intentionat neputincioasa in a stopa coruptia, caci ea insasi e parte a sistemului ticalosit.
Ce trebuie facut: pe plan politic un nou partid al majoritatii prezidentiale in care atat conducatorii cat si viitorii candidati la alegeri sa fie verificati de societatea civila cu ajutorul ziaristilor cinstiti in genul campaniei de acum doi ani - Pentru un parlament curat, iar pe plan legislativ-organizatoric modificarea de urgenta a legilor justitiei care sa ridice inamovibilitatea si sa permita improspatarea a minimum 80% din procurori si judecatori cu tineri absolventi de drept din afara sistemului.
Lucrurile incep sa se miste deja pe plan poltic, multi membri ai tuturor partidelor (la PRM va fi proces accelerat in curand), inclusiv pedeseristii scarbiti de nerusinarea lui Nastase si complicitatea tacuta a lui Geoana, dand semnale clare ca se vor ralia unui partid avand pe Basescu ca mentor si care, castigand - e sigur - alegerile anticipate din acest an, sa poata face in sfarsit curatenie in Romania, chiar daca nu de tot dar macar sa inceapa la modul serios. Sa fim increzatori ca, desi pe marginea prapastiei, va rasari soarele si pe ulitza noastra dupa 16 ani de hotzie generalizata de tip nastasist-bitnerist-matushist.



lucid din Bucuresti


Da click aici ca sa vezi totul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Da ce ...


Da ce sa ne incurcam asa tare onorabile cu anticipate si alte alea de nu se poate sti ce o sa mai iasa si de aici ?!
Pai nu-i mai simplu sa se puie dracului odata dom' prezident pe sistemu cela ticalosit , de tot ameninta ca o face si n-o mai face ?
Pai ce il impiedica frate sa dea de pamint cu Botos , sa puie citiva procurori tinerei de care zici matale , sa mai schimbe din generalii de la militie , sa mai schimbe si din cei de pe la servitiile secrete , da nu sa-i puna a doua zi in functii mai mari de civili cum o cam face ?
Pai nu 'cea 'mnealui ca tocmai in capul serviciilor si altor institutii s-ar afla si capii sistemului ticalosit ?
Acuma ce-i drept mi-a placut si incercarea cu "romani nu mai dati spaga" facuta de capul statului .
Adicatelea n-ar fi mai corect sa se sborseasca la functionarimea de stat in capul careia se afla cu "functionari nu mai primiti spaga" decit la noi prostimea , ca e drept ca noi o dam , dar daca astia o cer si altfel te vede Dumnezeu pina sa rezolvi problema pe care o ai , ce sa faci ?

Anonim spunea...

Romania e, din nefericire, republica parlamentara..

...si din aceasta cauza DOAR PARLAMENTUL poate modifica legile ca sa-i dea presedintelui sau guvernului mana libera in a face schimbarile si numirile necesare. Ori parlamentul actual tocmai si-a votat un statut nerusinat, iar Tariceanu si Boc, ca niste veritabile curve politice, s-au plans ca nu au stiut ce fac oamenii lor si au pasat tot lui Basescu respingerea statutului, care s-a si facut, e sigur insa ca parlamentarii il revoteaza si Base nu mai are ce face. Asa ca cheia e schimbarea majoritatii parlamentare care sa legifere instrumentele prin care presedintele si guvernul sa faca treaba, iar daca nu o fac desi au instrumentele legale sa fie schimbati cu altii.

Anonim spunea...

Romania nu este nici pe departe o republica parlamentara , este ...semiprezidentiala , dar asta e alta poveste care nu face obiectul discutiei in cauza.
Nu e nevoie de nici o alta imputernicire decit cele pe care presedintele le are pentru a dispune schimbarile despre care am amintit .
Este nevoie de vointa fie ea prezidentiala in cazul de fata. Intrebarea este de ce nu se manifesta aceasta vointa practic , ca de vorbe eu unul sunt satul.

peromaneste spunea...

Noi am mai spus-o aici, Basescu este Putin al Romaniei (un tip din sistem cu sarcina de a ... sistemul).

Solutia problemelor romanesti poate fi mai degraba una cu varii grade de neconstitutionalitate. Daca Presedintele se decide sa stranga 'reformistii' intr-un partid, cum va eluda cerinta ca presedintele sa nu faca parte di nici un partid? Doar daca nu va fi reales chiar si Presedintele, caz in care e greu de vazut cum si-ar putea construi structura organizatorica in teritoriu in timpul pana la alegeri...

Google
 

Postări populare